maandag 6 mei 2013

Schilderijtjes, leuke post en een eigen hobbykamer!

Eindelijk weer even tijd voor een blogje! De oranje-drukte is achter de rug. Het was een heel gezellige dag, die ik samen met de kinderen voornamelijk op straat doorgebracht heb. Zoals gewoonlijk had ik héél veel plannen. Minstens de helft daarvan zit nog in mijn hoofd, voor een volgende keer. :-)
Ik heb vooral veel dingen samen met mijn dochters gedaan. Mijn ene dochter schilderde kaarten, ik haakte er een randje om:




De leukste klant was haar eigen vriendinnetje. Lange tijd stond ze met haar grote donkere ogen de kaarten aandachtig te bekijken, wikkend en wegend welke ze uit zou kiezen. Het werd er één met een hond.

Mijn jongste dochter wilde graag zelf kralen en bedels maken voor armbandjes:



De fruitarmband vind ik zo leuk bedacht!

Zelf haakte ik vooral veel bloemen, die ik op haarspeldjes plakte. Géén succes, zo bleek al snel. Toen er zomaar een bloem van een speldje afviel, merkte ik dat ik ze er vrij makkelijk weer af kon halen. Ik had hobbylijm van Tesa gebruikt, volgens de aanwijzingen op de verpakking geschikt voor metaal én stof. Niet dus! Bij een volgende poging gebruik ik weer Repair Gel van Pattex.

De bloemen liggen er nu nog. Ik ga er denk ik rondjes van vilt tegenaan naaien om het lijm-laagje te bedekken en gebruik ze dan voor tas-hangers.


Helemaal verrast was ik door twee envelopjes in de brievenbus, één van CreaTinie en één van Suzan, beiden bedankjes:


Van Tinie een schattig notitieboekjes, dat ik al in gebruik heb om creatieve ideetjes die mij te binnen schieten te noteren. Ik las laatst in de Flow dat je creatieve ideeën moet opschrijven, omdat je veel ervan weer vergeet. Het kleine labeltje erbij vond ik ook zó lief, daar komt zeker een gehaakt randje omheen! Dank je wel Tinie!

En dit kreeg ik van Suzan:



Een jojo, mét een pakketje met mooie spulletjes in bijpassende kleurtjes. De reactie van mijn jongste dochter was zo grappig! Ze zag de jojo liggen en ging er lekker mee spelen. 'Mam, weet jij hoe je moet jojo-en?' Ik: 'Ja hoor, dat heb ik vroeger best veel gedaan!' Ineens was het even stil, ze bekeek 'm aandachtig. 'Mam?!?! Hoe kan dat nou, jouw knuffeltjes staan erop!' Op het kaartje schreef Suzan dat ze graag iets persoonlijks wilde bedenken. Daar ben je helemaal in geslaagd Suzan, dank je wel!

En dit is nu mijn nieuwe hobbykamer:



Nog een paar doosjes opruimen en dan is het helemaal klaar. Wat een luxe, een eigen kamer! Ik heb er al plezier van gehad, de afgelopen dagen, al had ik geen tijd voor creatieve activiteiten. Mijn fluit-spullen staan er ook. Gisteren speelde ik met het Muziekteam van onze gemeente bij een Sing Inn. Als ik wil oefenen, kan ik nu rustig boven gaan zitten. Mijn dochter weet ook al hoe het werkt: laptop aan, een nummer opzoeken op Youtube en meefluiten (of in haar geval meezingen) maar!

Eén lied betekent in het bijzonder veel voor mij. Ik ben er in de aflopen jaren vaak door bemoedigd, toen ons leven door stormen heen ging. Iedere keer als ik het lied hoor of zelf speel, word ik er opnieuw door bemoedigd! 



35 opmerkingen:

  1. Wat een creatief gezin. Mooie dingen hebben jullie gemaakt. En wat een fijne hobbykamer heb je. Daar worden vast weer veel leuke dingen gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk zeg! Een mooie hobbykamer en wat zijn die kaartjes van jullie teamwork leuk. Is die met die huilende wolf en de maan toevallig nog beschikbaar? Ik zou hem graag kopen (of ruilen?) :-)

    groetjes,
    marieke
    mamadoggie.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor, die is er nog, ik stuur je straks even een berichtje! Grappig dat je die er net uitkiest. We gaan zo meteen naar de stad om een wolvenboek te kopen van haar verdiende geld. Die had ze al gezien en wilde ze graag om de houdingen van wolven goed te kunnen bestuderen. :-)

      Verwijderen
  3. Wat kan je dochter goed schilderen. En een mooie hobbykamer

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, dat is zo'n mooi lied. Wat een heerlijkheid joh, een eigen hobbykamer. En wat hebben jullie mooie spulletjes gemaakt.
    De bloemetjes vind ik ook heel mooi. Jammer dat het niet wilde plakken. Zelf plak ik de bloemetjes gewoon met een drupje Proxy textiellijm op de knipjes. Blijft ook goed zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een goede tip, dat ga ik ook nog eens proberen. Textiellijm heb ik nog liggen, maar ik weet niet welk merk dat is, gewoon van de fourniturenwinkel.

      Verwijderen
  5. Je dochter kan echt prachtig schilderen! En jij mooi haken, prima combinatie :-)
    De armbandjes zijn ook super leuk, vooral die met kersen er aan!
    Heerlijk een eigen hobby kamer, daar ga je vast nog erg veel plezier van hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een schitterende kaarten! De andere spulletjes ook.
    Geweldig lied ook! Ik luister hem erg vaak!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat leuk allemaal en een eigen hobbykamertje! Ik droom er nog van. Als oudste dochter gaat trouwen, is haar kamertje van mij. Maar het is dubbel hoor, dat betekent weer eentje het huis uit. Dan gaat het zo hard. Dus ik geniet ook nog even van haar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had ook nooit verwacht dat het zo snel zou gaan. De eerste beste kamer die ze aangeboden kreeg is het geworden, terwijl haar broer een jaar op zoek is geweest. Ach, ze wonen allemaal in een naburige stad, genieten van het studentenleven en in de weekends is het huis vaak nog vol! :-)

      Verwijderen
  8. Wat een leuke kaartjes en armbandjes.
    En wat een heerlijke hobbykamer!! Dat is voor mij het enige waar ik me op kan verheugen als mijn dochter van de zomer uit huis gaat. Dat ik een hobby kamer krijg...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op een gegeven moment komt het gewoon zo ver he, toch wel wennen!

      Verwijderen
  9. Prachtig lied he? Er is ook een uitvoering zonder tekst. Een klassiek muziekstuk. Is ook heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zal eens kijken of ik die versie kan vinden, lijkt mij ook mooi!

      Verwijderen
  10. Oh wat een prachtige plek heb je daar!
    En wat kan je dochter goed schilderen zeg!
    Dit lied zingen ze bij ons ook graag, alleen noemen ze het dan altijd Heer, ik kom tot U, als titel.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een creative dochters heb je zeg, gezellig om samen te freubelen.
    De gemaakte spulletjes zien er super uit!
    Fijn om een eigen hobby kamer te hebben hè, lekker zo al je spulletjes bij elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heel graag gedaan:) en wat een mooie hobbykamer heb je! En je creatieve dochters, wat maken ze mooie spulletjes!!gezellig samen creatief zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. prachtig marmarel! ik geniet van u blogs zo veel inspirerend...fris en ook warm

    veel van jullie zijn echt goed bezig in blogland
    ik wou u ook bedanken voor het reageren op me blogje

    ondanks dat ik niet zoveel kan haken en posten
    toch jullie bemoediging en mooie woorden waardeert ik
    de video is ook krachtig

    kunt u ons aub ook ik gebed houden
    zal ik ook doen voor u gezin

    groetjes uit een zonnige arnhem

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zal ik zeker doen Soraya, fijn dat jij ook voor ons wilt bidden!

      Verwijderen
  14. jemig prachtig zo een eigen hobby kamer ♥

    en wat een mooie spullen hebben jullie allemaal gemaakt zeg

    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  15. ooo wauw een eigen hobbykamer,ik wou dat ik dat had,hier zijn alle kamers vol dus geen kamer over voor mij,en ja wat een prachtig lied is dat he,geniet ervan.

    liefs yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ons huis was ook jarenlang tot de nok toe vol, maar nu gaat het hard. Geniet er nog maar van!

      Verwijderen
  16. Wat een mooi staaltje teamwork! Mooie dingen gemaakt zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Gezellig zo met de kids bezig te zijn !
    en die kaarten vind ik het toppunt van kunst !
    echt geweldig !!

    liefs, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Heerlijk, zo met je kinders prutselen, je hobby kamer geweldig wat leuk op die jojo je eigen plaat ik blijf me verbazen zoveel creativiteit er is, wat heerlijk zo je eigen hobby kamer ik weet hoe het is, maar zit ook nog vaak in de woonkamer te rommelen hoor.
    Ik wil de restjes graag nog van je ontvangen,
    mijn adres
    Tineke Bolleboom
    Berkhoutlaan 44
    8304CH Emmeloord

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Heeft ze die beesten op de kaarten ook zelf getekend?? Knap hoor! :D EN anders heel mooi geverfd! En je eigen hobby kamer...wow!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja die tekent ze zelf. Ze doet beide, zowel natekenen als vrij tekenen. Ze krijgt binnenkort tekenles van iemand die zó mooi kan tekenen, zodat ze haar talent kan ontwikkelen. Ze kan er úren mee bezig zijn. :-)

      Verwijderen
  20. wat een gezellige verhalen allemaal. En die kaarten; een prima combinatie. Je dochters zijn ook lekker creatief en het is heerlijk om samen dingen te ondernemen...wat kun je daarvan genieten he?
    Heerlijk dat je zo'n werkplek hebt, ja dat krijg je als kinderen de deur uitgaan.
    groeten en een fijn weekeind.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat leuk dat je volger werd van mijn blog! En ik kom natuurlijk even terugkijken! Wat heb jij een gezellig blog zeg. Leuk om te lezen over je creaties en gezinsleven. Wat is het heerlijk als je kinderen ook creatief zijn! Mijn zussen en ik hebben het ook van mijn moeder geleerd en geërfd en nu is mijn dochter ook al zo heerlijk creatief. Op dit moment ontwerpt ze de voorkant van het kerkboekje voor het huwelijk van mijn jongste zusje.
    Kortom: we kunnen echt genieten!
    Fijne Moederdag morgen,
    Angélique

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je dochter dat voor haar tante mag doen! Jij ook fijne moederdag, ik ben al heerlijk verwend! :-)

      Verwijderen
  22. Lovely paints, bracelets, flowers....
    Your workshop area is lovely too !
    Thanks for the visit !
    Have a nice Sunday !
    Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat super dat je een eigen hobby kamer hebt! Ooit hoop ik er ook een te hebben. Fijne zondag nog,

    liefs Michelle

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat zijn er toch leuke dingen en blogs te vinden hier bij blogspot. Wat ontzettend leuk dat jij ook zo lekker crea bea bent! :D En nu zie ik ineens een prachtig lied aan het eind van je blog staan! Mooi hoor!

    En ik zie op meerdere blogs zo'n envelop met leuke dingen, dat zou ik ook graag willen, iets leuks naar anderen sturen en zelf ook zo'n leuke gevulde envelop weer terug! :D

    Ik hoop dat je mij het wilt laten weten (mag ook via mail)

    Groetjes Geeske

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb je een bericht gestuurd, hoop dat het goed aankomt! :-)

      Verwijderen