zondag 30 maart 2014

Blond, bloemetjes en kralen

Allereerst bedankt voor jullie leuke en enthousiaste reacties op het patroon van de konijntjes. Fijn als ik jullie er een plezier mee kan doen! Het heeft ook al op Freubelweb gestaan, zó leuk. :-)


Vorige week zaterdag gaf ik een kralen-workshop bij een vrouwendag in de kerkelijke gemeente waar ik lid van ben. Het thema van deze dag was 'Communicatie'. Ik sloot daar met mijn workshop bij aan door gebruik te maken van de vrolijke plaatjes van het Blond-servies. 
Ik knipte veel plaatjes uit kado-papier en plakte deze op A3-vellen, die ik met een kopieer-apparaat verkleinde. 


Deze verkleinde plaatjes knipte ik weer uit en plakte ze met Mod Podge op hangertjes van hout, die ik in allerlei vrolijke kleurtjes geverfd had. 


Op de achterkant van de hangertjes schreef ik de typerende Blond-'bla-bla-bla' tekst, mét een bijbeltekst die iets met communicatie te maken heeft: Onze communicatie naar elkaar of onze communicatie met God. 
Het geheel werkte ik af met 2 laagjes Mod Podge.


Tussen de bedrijven door haakte ik bloemetjes (van die schattige pakketjes met mini-bolletjes acryl-met-een metallic-draadje van de Action).


Ook vulde ik mijn voorraad fimo-kralen aan. Veel tijd had ik daar niet meer voor, maar ik heb toch nog zo'n 120 kralen gemaakt al met al. :-)


Tot slot maakte ik een voorbeeld en was ik er klaar voor!


Op zaterdag 22 maart ging alles in tassen, op de fiets mee naar de kerk. (Ik weet inmiddels precies hoe het in de tassen past en hoe ik die weer in de fiets moet doen, zonder dat deze omvalt. Het weegt wel wat, al die kralen bij elkaar. ;-) ).
Om 9 uur zaten we met 80 vrouwen aan het ontbijt. Weet je wel hoeveel geluid 80 'beppende' vrouwen samen kunnen produceren?! Het was een heel gezellige, leerzame dag. Met 's morgens een inspirerend referaat van Marja Krans en 's middags de workshops. Bij mij gingen de dames aan de slag met kralen, hangers, bedels, bloemetjes en lintjes. Het resultaat mocht er zijn: Een heleboel vrolijke tas-hangers!


Door al deze workshop-bezigheden schoot het er tot nu toe bij in om de give away die ik bij Renee won te laten zien. Maar dat wil ik nog wel graag doen, ik heb zoveel moois gekregen!


Ik won een prachtig genaaid tasje in naturel kleuren. Maar Renee had er nog meer bijgedaan. Ik was helemaal stil van het prachtige vilten huisje, zo fijntjes gemaakt! Ook nog een hartje van zeil, schattige papieren rondjes én een heel mooi etuitje. Alles zó netjes en mooi afgewerkt!


En kijk eens wat een prachtige kaart ik erbij kreeg! Het is zo grappig, dit meisje doet mij zo denken aan het meisje dat ik vroeger was: Ik was altijd zo aan 't spelen met mijn poppen, had net zo'n blond koppie met mijn scheiding opzij en soms een strik in het haar! De achtergrond is een knipsel uit een oude krant, de krant die mijn ouders thuis lazen. Dit is een fragment uit een artikel voor ouders, over de goede boeken die zij hun kinderen te lezen dienen te geven. Aan dat aspect in de opvoeding hebben mijn ouders zeker aandacht besteed en met succes: Ik hou van lezen. :-)


Ik heb het tasje al veel gebruikt. Als we een auto-rit maken neem ik altijd wat mee voor onderweg. Mijn boek gaat erin, mét een paar bolletjes katoen. Het etuitje is superhandig voor een minischaartje, haaknaalden en een gewone naald (hoef niet meer op zoek naar een van mijn schoot gevallen naald of schaartje ;-) ).
Dank je wel Renee, ik ben er heel blij mee!

26 opmerkingen:

  1. Geweldig dat de workshop zo'n succes was! Maar dat kan ook haast niet anders met al die voorbereidingen van jou.
    je bent enorm verwend, zeg, helemaal super! Veel plezier er mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. What a fun, colorful and craft blog you have!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er echt super uit, die tashangers. Kan me voorstellen dat het een groot succes was en jullie een erg leuke dag hebben gehad met zoveel vrouwen bij elkaar. Daar kun je ook lekker lang van nagenieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldig!!!, wat leuk die Blond Amsterdam hangers...ik ben er gek op, heb het Bla Bla servies in de keuken..helemaal TOP
    En zo te lezen was het een geslaagde middag...Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk.. mooi die tashangers die je gemaakt hebt.
    En ook leuk om te zien wat voor creaties andere vrouwen weer maken.
    Je bent heel druk geweest leuk hoor. En wat een verwennerij met al die cadeua`s. Veel plezier ermee.
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat ontzettend leuk gedaan weer zeg.
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk hoor, zo'n workshop. Je bent er wel druk mee geweest maar dat mocht de pret niet drukken lees ik. Mooie give away heb je gewonnen. Lieve groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk/goed idee, die hangertjes!!
    Tja.... communiceren..... daar blijken we niet allemaal even goed in te zijn. Wat goed om daar eens bij stil te staan, ook via de kerkelijke gemeente!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die tashangers vind ik echt top! Moet zalig zijn zo'n workshop. Misschien een zware dag op zich, maar een zeer aangename om op terug te kijken. En wat een mooi cadeau dat je kreeg. Super!
    Liefs, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wat leuk te lezen dat je zo'n fijne workshop had , maar hoe kan het ook anders met die mooie kralen en houten schijfjes en bloemetjes, super verzorgd heb je het!!!
    je cadeau is ook heel leuk en handig.
    fijne dag, Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat zien je tassenhangers er mooi uit! Mijn mond valt open als ik de kralen zie..... En je bent super verwend! Prachtig! gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een grote groep. Maar het ziet er ook wel heel mooi uit. Ze zullen er vast van genoten hebben met die mooie spulletjes van jouw.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wauw wat een bezige bij ben jij zeg,prachtige dingen maak jij.en wat leuk om iets te krijgen super verwend zie ik al.

    liefs yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat ben je weer heerlijk bezig geweest.
    Die Bond-hangers en kralen... super leuk!
    Fijn dat de workshop geslaagd was, maar dat kan ook niet anders met die voorbereiding van jou :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Lovely creations !
    You have the perfect bag ! Yarns and a book !
    Have a great week !
    Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een leuk idee om kralen te maken van fimo. En het resultaat mag er wezen. Fijn dat het een geslaagde dag was.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ohhhhh.. Ik hou van Blond! En vind je hangertjes dan ook helemaal geweldig! :) Wat een leuk idee zeg.
    Gr. Angel

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik vind de Blond hangertjes super!! En de tas-hangers zijn ook erg leuk! Je hebt hier wel een hele voorbereiding aan gehad, knap hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een geweldig idee. Die aanhangers zijn zo mooi geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. OOOhh heb echt wat gemist zie ik wel, mooi hoor, had me al op gegeven voor de eva dag toen ik er achter kwam dat, dat te gelijk viel met de vrouwen dag hier. helaas vlg keer beter op letten dus! gr. judith

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wauwwwwww wat een superleuke hangers heb je gemaakt :D
    De fimo kraaltjes zijn (zoals altijd) weer prachtig.
    En ik ben stikjaloers op die mooie kaart met het meisje en de beer ;)
    Geniet er lekker van :)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. leuk je gewonnen give away te zien! bofkont!
    en wat heb je het weer druk gehad de afgelopen tijd....
    ik vind je super creatief! dikke kusssssssssss

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Een heerlijk post. Fijn om te lezen. het fleurt me op. Mooie boek hè: Billy Graham - de reis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blij dat ik je ermee op kon fleuren. Nou, een prachtig boek!

      Verwijderen
    2. Mijn moeder was handwerkjuf op de middelbare school. Ze had 4 zonen en geen dochters. Een kleine beperking dus als je de creativiteit over wil dragen aan de kinderen. Evengoed heeft een van mijn broers goed leren handwerken en jaren in de modebranch gezeten. Ik heb het niet verder gebracht dan punniken. Dank voor je reactie op mijn blog m.b.t. Maartensdijk. Zie voor mijn re-reactie aldaar. Groet!

      Verwijderen
  24. Heel wat een voorwerk... maar wat een leuke dingen heb je gemaakt! Je kralen vind ik altijd zo kunstig en mooi. De hangers zien er ook erg mooi uit!
    Leuk is dat, een workshops voorbereiden en geven, hè? Ik geniet er elke keer weer van - al onderschat ik de voorbereiding soms en is het toch een hele klus bij elkaar... :-)

    BeantwoordenVerwijderen