zondag 22 juni 2014

Gevaar in het beesten-bos!

Het is gezellig in het loom-beestenbos, een drukte van belang. Waar je ook maar kijkt, zie je vrolijk gekleurde beestjes. Uiltjes en poes willen wel even poseren voor de foto.


Poes kijkt een beetje angstig. Wat is er aan de hand poes?! Oh help....



Snel een veiliger plekje opzoeken!

Ik moest wel lachen om de reacties op mijn laatste blogje. Herkenbaar: Overal in huis elastiekjes, zelfs in bed... Mijn man pakte een handje gekleurde snoepjes uit een glazen pot en zat daar heerlijk op te kauwen. Er zat een taai stukje tussen. Je raadt al wat hij uit zijn mond viste... :-)). 
Ondertussen gaat het loomen onverminderd voort, waar niet. ;-) Zelfs ik ontkwam er niet aan. Mijn dochter vond dat ik ook eens wat voor mijzelf moest maken.


Ik maakte een armbandje in aqua-kleurtjes en probeerde wat met kraaltjes. Met dank aan de Wibra voor de leuke kralen-kettingen met aardbeihangers, die door mij gesloopt werden. Veel voordeliger dan de echte loom-kralen. Ook de Action heeft leuke kralen-doosjes voor 1 euro, die heel geschikt zijn. :-) 
Ik heb het armbandje een uur gedragen. Niks voor mij, ik blééf 'm voelen. 



Mijn dochter heeft zich op het maken van 3D-figuurtjes gestort. Dit lieve konijntje maakte ze met behulp van een engels You Tube-filmpje, van DIYMommy. Inmiddels heeft Eveline van EvelineMaureen er een nederlandse versie van gemaakt. De stem van Eveline is een vertrouwd geluid hier in huis. En als ik háár stem niet hoor, hoor ik die van mijn dochter die op Eveline-toon speelt dat ze een instructie-filmpje maakt. ;-) 


En dan haar trots: Het paardje! Toen ze via You Tube liet weten dat het in één keer gelukt was (Eveline zelf vertelde dat háár eerste pogingen mislukten), leverde haar dat een plus-1 op van Eveline. :-) 

Vrijdag ga ik met een doos met héél veel elastiekjes en loomspulletjes naar school. De juf viert haar verjaardag en heeft gevraagd of ik een workshop wil geven, gezellig!
Mijn jongste dochter is volgende week jarig. Er staan vooral loom-spulletjes op haar verlanglijstje en als ik zie hoe ze ermee bezig is, is dat wel aan haar besteed. Ik heb via Ebay een speciale haaknaald uit China besteld. In Nederland zijn ze overal uitverkocht, óf heel duur. Ik ben benieuwd!

20 opmerkingen:

  1. Hier in huis niet zulke fanatieke loomers. Komen niet verder dan armbandjes, maar daar hebben ze wel plezier in! Belangrijkste toch? Ik zie hier echt kunstwerkjes! Knap! gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vind ik ook! Het is zo leuk om te zien hoe ze ermee bezig zijn.

      Verwijderen
  2. Wat enorm leuk allemaal die beestjes. Armbandje ook maar zou er ook niet tegen kunnen hoor.
    Veel LOOM plezier
    Groetjes
    Wil

    BeantwoordenVerwijderen
  3. het ziet er erg grappig uit maar ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, ik zou het zelfde hebben met dragen denk ik maar erg leuk is je armband wel, en die diertjes zijn echt super! heel veel plezier met je workshop ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat knap zeg die figuurtjes. Heel mooi gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk allemaal. Dit ga ik straks even aan Amy laten zien als ze uit school komt. Hier ook helemaal verslaafd. Heb al een paar armbandjes gekregen, gewoon de dunnere. Die vind ik erg leuk en ik draag ze iedere dag in de kleurtjes die bij mijn kleding passen. Ben dan ook hoofdsponsor van de elastiekjes (lol). Dat zal vast een succes worden, die workshop!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo leuk!! Hier ook pas mee begonnen en dan met armbandjes maar diertjes en figuurtjes wil ik ook eens gaan proberen hihi!!!

    Echt leuk dat je een workshop mag geben op school! Loom ze!! ;)

    Groetjes Henrike

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja niemand ontkomt aan het loomen...hahaha...erg leuk die beestjes en knap! Dat heb ik ze hier nog niet zien doen! Veel plezier met de workshop!! Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk meedoen met deze leuke hype. Dat is aan al die mooie resultaten te zien. Je gaat de kinderen en de juf vast blij maken met een superleuke workshop.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hier is Joep ook nog steeds in de ban van Loom :-)
    Wat gaaf dat je een workshop ga geven!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Tjonge, ik wist niet dat er zo veel mogelijk was met loomen. Nu snap ik de hype.En wat moet dat gezellig zijn bij jullie thuis. Veel plezier met de workshop.
    Groeten, Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuk is dat zeg hoe alle kinderen hierin opgaan.
    Heb zelf aan de kinderen een " oude" haaknaald van mij gegeven en dit werkt perfect! Zelfs de kinderen van de overkant kwamen een goede haaknaald haken. Jongens,meisjes jong en oud iedereen zie je hiermee. Zelf kan ik ze ook niet dragen. Ze blijven wel leuk om te zien. Leuk dat je dochter nu de 3d figuurtjes maakt. Erg knap!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn dochter gebruikt nu ook een 'oude' haaknaald. Daar kan ze zich wel mee redden, maar vooral met ingewikkelde figuurtjes kun je elastiekjes makkelijker pakken met een echte loom-haaknaald. Dat is wat meer een rond gebogen haakje.

      Verwijderen
  13. wauw wat super leuk zeg,hier is mijn dochter ook bezig ,echt leuk dat ze daar mee bezig zijn in plaats van tv of computeren.

    gr yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hier is de rage nog niet in huis... en dat met 4 meisjes in huis, maar ik denk dat het niet lang meer zal duren :-) Leuke exemplaartjes bij hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen