zaterdag 31 januari 2015

Stonewashed My Krissie-dametjes en uiltjes


De chihuahua is in de maak. Ik moest even wachten op de bestelde oogjes. Als tussendoortje maakte ik twee dametjes, naar een gratis patroon op de Facebook-groep van My Krissie Dolls. Ze zijn gehaakt met Scheepjes Stonewashed garen.


Ik maakte er setjes van gecombineerd met haarbloemen die ik vond bij de Action.


Mijn dochter heeft ze vanmiddag weg gegeven als kadootjes voor 2 vriendinnetjes die een gezamenlijk verjaardagsfeestje gaven.


Het is een makkelijk patroon, leuk om nog eens vaker te maken. Mijn dochter heeft woensdag weer een feestje. :-)


Deze uiltjes heb ik eerder gehaakt (dat valt wel op door de prachtige bladeren op de foto, begin november). Het patroon is van Bunny Mummy. Ze zijn ook gehaakt met Stonewashed van Scheepjes, echt fijn garen! Ik wil er nog eens een gezellige grote knuffel voor op de bank van maken. Nog even bedenken welke het dan gaat worden. Daar heb ik nog even tijd voor, want er moeten eerst 3 chihuahua's gehaakt worden. :-)


Hadden we afgelopen weekend een dik pak sneeuw, de afgelopen dagen vielen wij niet in de prijzen. Maar ook bijzonder waren de grote bevroren druppels die vrijdag overal in de tuin aan de takken hingen! Toch nog een béétje winter!

33 opmerkingen:

  1. Leuk hé ... die poppetjes en die uiltjes. Vind ze heel mooi in dat garen. Geeft een zeer speciaal effect die Stone washed en is aangenaam om te haken.

    Nog heel veel haakplezier en een fijn weekend, liefs Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg leuk geworden zeg! Prachtig ook met het stone washed garen.

    Groet, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maar vandaag was er wel weer sneeuw, hier tenminste (Twente).... Dochter heeft 2 grote en 2 kleine sneeuwpoppen gemaakt!!!
    Maar die bevroren druppels vind ik ook altijd zo mooi! Het zet je even stil vind ik altijd!
    Tja... poppetjes gehaakt heb ik niet zo veel mee, howel ik ze wel grappig vind.....
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super leuk zijn ze geworden!! Zijn de vriendinnetjes van je dochter vast heel blij mee :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die zijn echt heel leuk,en dat doe jij even he,zomaar even 2 poppetjes maken voor een kinderfeestje, echt zo leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuke dametjes. Ook de uiltjes zien er leuk uit. Ik ben benieuwd hoe de chihuahua's worden.

    Veel haakplezier, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ze zijn zo leuk die poppetjes. Heb er ook al twee gehaakt, ook met Stonewashed. Helemaal mee eens, heerlijk garen. Hoop alleen dat er nog eens meer kleuren komen. De updates doen het weer. Ik had gisteren een blogpost en hij is bij jouw weer verschenen zag ik. Fijne zondag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig dat het weer in orde is! Er mogen van mij ook nog meer kleurtjes komen!

      Verwijderen
  8. Ik had nog niet eerder gereageerd, bij deze: je poppen en uilen zijn erg leuk geworden. Een mooi idee om zoiets als cadeautje weg te geven, dat ga ik onthouden. Ik zie het stonewashed garen steeds vaker voorbij komen, scheepjes heeft een gat in de markt ontdekt geloof ik.

    Je uilen herkende ik meteen van Bunny Mommy. Ik volg haar blog ook. Ik geniet van haar foto's. Haar paaskuikens heb ik een keer gemaakt, dat was ook al zo'n makkelijk patroon.

    Groeten
    Anita Willems
    (Anita's dagboek)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk, ik kwam jouw blog gisteren tegen en ben volger geworden.

      Verwijderen
    2. Wat een toeval! Ik had hier net een reactie achtergelaten en zag toen op mijn eigen blog dat je volger was geworden. Ik hoop dat we elkaar kunnen inspireren :-)

      Verwijderen
  9. hi marijke, ik heb je een uitnodiging gestuurt, ik hoop dat je bij kon...toch niet? laat me weten, ik moest te veel spam linkjes en iedereen binnen komen...toch heb ik een berichtje gekregen dat de reacties box kon ze niet een berichtje achterlaten...kan je me aub laten weten? thanks nog een gezegende zondag

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De poppetjes zijn leuk, die wil ik ook nog maken. De uiltjes zijn heel mooi met die kleuren, ik ben benieuwd hoe de grote er uit gaat zien. Heb je daar een patroon van, of vergroot je dit patroon?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, ik heb er geen patroon van, maar het lijkt mij niet zo moeilijk deze te vergroten. Hoewel Stonewashed wel weer lastig is om mee te experimenteren, het haalt lastig uit.

      Verwijderen
  11. Net gehaakte gelukspoppetjes, leuk!
    Succes met je chihuahua's!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Too cute !!!!!!!
    Have a nice Sunday !!!
    Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een schatje dat zijn dat geworden. Leuk om inderdaad kado te geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Lieve dametjes ..., met blozende wangetjes! Ik lees veel over het stonewashed garen, 'k heb het zelf nog niet maar ik moet het toch maar eens gaan proberen...
    Heerlijk hoor een beetje winter; ik zou het niet graag missen! De natuur kan opeens zo verrassend mooi zijn door bevriezing of rijp...

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuke poppetjes heb je gehaakt. Ik zag ze al eens eerder, maar doordat ik geen facebook heb kan ik ze niet zelf maken. Heel mooi met dat stonewashed garen. De uiltjes zijn ook tof. Lieve groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi, wat een schatjes zijn dat zeg. Erg leuk idee voor een cadeautje. Grappig, ik heb vorige week ook zulk soort sleutelhangertjes gemaakt, wist niet dat er op de fb pagina van Mykrissiedolls een patroontje van was. Met stonewashed zijn ze ook erg mooi geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat schattig die popjes, en ik ben benieuwd naar je hondje.
    Liefs
    Wil

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Marijke, Leuke uiltjes, weer anders dan die aan de zijkanten staan, maar ook schattig.
    Lijkt me prachtig garen dat Stonewashed, heb ik nog niet eerder gebruikt. Is het katoen? Lijkt me van niet omdat je zei dat het moeilijk is uit te halen.
    groetjes, Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wees blij dat er geen sneeuw lag. Hier lag afgelopen weekend weer meer dan genoeg. Ik vind het prachtig, maar het geeft tegelijkertijd ook een hoop rotzooi. De poppetjes zijn erg leuk geworden! Ik heb ze zelf nog niet gemaakt, maar mijn moeder wel. De uiltjes zijn ook echt heel erg mooi geworden! Goed idee om die met Stonewashed te gaan maken. Ik heb nog wat restjes liggen. Binnenkort mijn voorraadje maar weer eens aanvullen.

    Fijne nieuwe week! Groetjes, Vera

    BeantwoordenVerwijderen
  20. De natuur is toch elk seizoen op zijn mooist hé. Mooie kadootjes maakte je van de poppetjes. En ja, dat garen ... ik heb er nu ook een paar bolletjes van liggen, binnenkort maak ik er zeker en vast wat moois mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een leuk stel, die dametjes. En de scheepjeswol is geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een schatjes zijn het geworden! Hier begint het vandaag weer een beetje te sneeuwen, gelukkig blijft het meestal niet liggen =) Ben erg benieuwd naar je leuke hondjes..

    BeantwoordenVerwijderen
  23. They are sooo nice, also the owls, I ♥ them.
    Regards from Austria,
    Fräulein KidsliKids
    (Sabine)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. ik zie je niet op mijn blog? lees even daar...

    BeantwoordenVerwijderen