zaterdag 7 maart 2015

Beertje Brom

Of ik wel eens stil zit, wordt mij regelmatig gevraagd. :-) Ja zeker, tijdens de autoritten die we regelmatig maken. We wonen nl. als enige van onze familie in het Hoge Noorden. Mijn huisgenoten weten inmiddels niet beter: Mama sleept altijd tassen vol haakwerk mee. Tijdens onze rit naar Zweden afgelopen zomer had het niet veel gescheeld of ik had mijn benen uit het raam moeten hangen. ;-) 


Meestal neem ik 'makkelijk' haakwerk mee, dan kan ik ondertussen om mij heen kijken. Maar vervolgens thuis afmaken, dat blijft er vaak bij. En zo kan het gebeuren dat er hier in huis nogal wat plastic tassen staan met in de auto begonnen 'makkelijke knuffels'.  Heel wat beren, knuffeldoekjes enz. slijten zo hun nog niet eens begonnen levens in een plastic gevangenis. Beer Brom was ook zo'n project. Bijna klaar, op de armen, snuit en oren na. Mijn dochter kreeg medelijden en vond dat Beer Brom maar eens afgemaakt moest worden. Alvast voor als ze weer genoeg stickers verdiend heeft met haar rekenbijlessen. ;-) Een uurtje stevig doorwerken en Brom was klaar!


Na de eerste foto buiten hield Brom het voor gezien en klom zo snel hij kon in de boom: 'Kijk eens wat ik kan!' 'Brom, kom direct naar beneden, wil je bij de Berendokter terecht komen?!' Zelfs lokken met honing hielp niet. Máár, we hadden nog een troef achter de hand. Toen hij een lief stemmetje van beneden hoorde, wist hij niet hoe snel hij zich weer uit de boom moest laten zakken. Berenda had direct zijn hart gestolen! 


Helaas voor Brom en Berenda moet de vriendschap nog even op een laag pitje blijven staan. Brom moet een paar weekjes in de kast bivakkeren, tot mijn dochter genoeg stickers bij elkaar gespaard heeft. En dat vond Brom maar helemaal niets. Hij nam de benen naar de hoogste boom die hij kon vinden in de tuin. Mijn toezegging dat hij op mijn hobby-kamer mag zitten hield hem net op tijd tegen. En Berenda's stemmetje natuurlijk: 'Brom, niet doen!' 
En daar zit meneer dan. Het klimmen kon hij niet laten: hij klauterde bovenop een bak lekker zachte bolletjes wol, waar wie weet ooit nog eens een broertje of zusje voor hem uit gehaakt zal worden!


En Berenda?! Die wacht geduldig en zegt af en toe 'dag' om het hoekje van de deur! Ze is héél blij met het hart dat Tinie van het blog Creatinie alweer een tijdje geleden toestuurde. Als verrassing voor alle deelnemers aan haar give away! Dank je wel Tinie, je ziet dat het hart een warm plekje heeft gekregen. Heeft Berenda wat te knuffelen, tot ze Brom in haar armen kan sluiten! :-) 


Bram is net als Berenda gehaakt naar het patroon van My Krissie Dolls. Voor de sjaal haakte ik vasten met in het midden een rand ster-steek.25 opmerkingen:

 1. Beer Brom is leuk geworden!!! Als ik in de auto haak, begin ook meestal aan een nieuwe knuffel (lijf of kop). De andere onderdelen haak ik dan later, thuis aan tafel of op de bank.

  Fijn weekend nog! Liefs, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat he hem afgemaakt hebt, want hij is hartstikke leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bram beer is wel heel erg leuk geworden. Wat je allemaal niet van de tweet kunt maken.Leuk hoor.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ook al zo'n leukerd. Heb er inmiddels 3 gemaakt en ze blijven leuk. Fijne zondag alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach, wat een mooi, lief stel! Ik hoop van garte dat je dochter goed haar best doet met rekenen, zodat de twee spoedig samen kunnen knuffelen, maar ook omdat rekenen zo belangrijk is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leukerds! Ik ben ook een ramp met afmaken, daarom start ik maar één (amigurumi) project per keer. De dekens liggen alweer te verstoffen, maarja die maak je nu eenmaal niet in een middagje af he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ontzettend genoten van dit leuke verhaal. Wat een leuk koppeltje !!! Hoop dat jouw dochtertje snel haar aantal stickers bekomt want zo'n schatjes gescheiden houden van elkaar doet hartzeer. En wie weet wat gekke toeren Beer Brom weer gaat uithalen ....

  Nog een fijne en zonnige zondag, liefs Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Your little bears are really cute !!! And really weel done !!!
  Have a great day !!!
  Hug
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig dat Naomi nog niet kan lezen! Anders had ik vast voor haar moeten leren haken!
  Fijn dat je kunt handwerken in de auto, mij lukt dat niet.
  Ik wens je nog een zonnige zondag toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. preciosos los dos, una maravilla. Eres una artista. Un besazo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Na deze wat lange "bevalling" is beer Brom een hele mooie beer geworden. Je dochter zal dubbel haar best doen bij de rekenbijlessen, zodat ze gauw aan haar stickers (en bij beer Brom) is.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed dat je beer Brom hebt afgemaakt. En zijn vriendinnetje ziet er schattig uit. Ik wens jouw dochter toe dat ze haar snel mag gaan knuffelen.

  Fijne zondag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een schattige beer. Zonde om in die plastic zak te blijven liggen. Ik snap wel dat hij meteen weg wilde klimmen. Bang om weer lang in een tas te moeten zitten. Maar als ik dat zo lees gaat dat niet gebeuren. Dit wordt binnenkort lekker geknuffeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel herkenbaar dat verhaal over haken in de auto. Zelf in het hoge noorden of familie in het hoge noorden, je zit vaak lang in de auto. Ik neem ook altijd een handwerkje mee in de auto. Ik vind je beer heel leuk! Ik heb een haakklasje en daarmee zijn we ook beestjes aan het haken. Het gaat bij mij ook kriebelen om eens eentje te maken.
  Groetjes, Alyt

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Your crochet teddy bears are very beautiful - excellent work !!!!!!
  greetings from Athens
  Niki

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Your crochet bears are absolutely gorgeous.....and so cuddly!
  Happy weekend.
  Helen xox

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ze zijn zoooo schattig ;) Ik maakte er ook al eens 1 maar ook zeker niet de laatste. Je maakt superleuke dingen. Ben je volger geworden.
  Groetjes, Wendy
  Wendy's Mhaaksels

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je bent niet alleen een kei in haken maar ook je verhaaltjes bij je creaties zijn een genot om te lezen. Superlief zijn de forever friend beertjes. Ik ga nog even verde snuffelen op je blog ;-)

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een toffe knuffels heb je gehaakt! Echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een ontzettend leuke beren. En nog een grappig verhaaltje erbij ook. Echt genieten tijdens het lezen.

  Groetjes
  Rianne

  BeantwoordenVerwijderen