dinsdag 26 januari 2016

Owl-granny-blanket/gehaakte uilendeken


Herinneren jullie je deze blogpost nog? Ruim 2 jaar geleden begon ik dapper met het haken van granny's in vrolijke kleuren. Dat ik geen grote-projecten-haakster ben, is mij inmiddels wel duidelijk. Dekens/omslagdoeken enz.: Regelmatig denk ik: 'Ohhh wat mooi, die wil ik ook graag haken'. Soms begin ik eraan, wat vaak betekent dat het project net begonnen óf half af ergens in een tas op mijn hobby-kamer belandt.


Ik liet jullie een beginnetje zien in september 2013. Ik dacht: 'Dat stimuleert vast om af te krijgen'. Tsja, niet genoeg dus. Maar rond deze jaarwisseling begonnen er wat goede voornemens te kriebelen. Het eerste project dat ik afmaakte was het konijnen-tafereeltje uit mijn vorige blogpost. Toen ik verder struinde op mijn hobby-kamer, kwam ik dit project tegen. Hupsakee, aan de slag ermee! Dochterlief vindt het nu nog leuk (ze is 12). Ze had al snel in de gaten waar ik mee bezig was. En vroeg vervolgens zo'n 2x per dag: 'Hoe lang duurt het nog, kan ik 'm vandaag mee naar bed nemen?' Kijk, dat heb ik nou nodig. ;-) 


Ze had nog een speciale wens: Ze wilde graag een fluffy randje erlangs. Ik dook in mijn voorraden en vond nog een bolletje 'fluffy garen' van de Zeeman in een bijpassende kleur. 


Dochterlief is blij: Vannacht heeft ze voor het eerst onder haar dekentje geslapen. En ik ook, want ik heb weer een project afgerond! :-) 
Ik haakte de deken met allerlei soorten garen, vooral van de Wibra en de Zeeman. Zo zijn er weer een paar bollen garen op, want inmiddels haak ik liever met Stylecraft. Afgelopen week was ik nog in de winkel van Ria in Leek. Het valt mij bij Stylecraft-dekens op dat het er niet 'acrylig' uitziet. Maar ja, eerst opmaken wat je in huis hebt! ;-) 
De uilen-granny heb ik zelf  'uitgevogeld'. Misschien werk ik 'm nog eens uit, het is niet moeilijk. 


Over uiltjes gesproken: Van Anneke kreeg ik zo'n leuk berichtje met foto. Zij had gevraagd naar het patroontje van het mini-uiltje. En kijk eens, ze maakte er gelijk 2! Anneke is een trotse oma. De roze is voor haar kleindochter en de zwarte voor haarzelf. De uiltjes zijn gehaakt met Royal-verloop-garen van de Zeeman. Superleuk Anneke en dank je wel voor de foto!
Het patroontje van het mini-uiltje vind je hier.

26 opmerkingen:

 1. wow wat een mooie deken ik heb echt wat met dekens maar eerst moet mijn schapenwollen deken af.
  Knap hoe je de uilen gekregen hebt heel erg mooi !!
  En ja dat geeft een lekker gevoel zo'n groot project af :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is díe mooi, zeg !!! Ik krijg gewoon zin om ook zoiets te maken, kussen met dit idee bijv.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig maar dat je deze deken hebt afgemaakt, want hij is veel te leuk om het in deeltjes in een plastic tasje te laten liggen ;-) Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zó herkenbaar dat van die projecten die niet af komen. Gelukkig zijn er dan dochters of anderen die je achter de broek zitten. Wat een mooie deken! En die uiltjes: zeker de moeite waard om eens uit te schrijven.
  Groetjes, Alyt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige kleurige deken met die uiltjes, fijn dat hij nu af is, en ook dat je dochter er zo blij mee is.
  Liefs, Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het dekentje is echt leuk geworden, helemaal door dar fluffy randje. Volgens mij ben je nooit te oud voor zo'n fijn dekentje :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, mooi zeg die kleurige deken. En ja, onafgemaakte projectjes, haha, daar heb ik er ook wel wat van liggen.... herkenaar hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een prachtig deken. Zou zonde geweest zijn deze in de vergeethoek te laten liggen:-)) Heel mooie kleuren-combinatie trouwens. Knap gedaan!
  Stylecraft garen vind ik ook een aangenaam garen om mee te werken. Het oogt niet alleen mooi maar het blijft na verschillende wasbeurten als nieuw.
  Denk dat de dochter heel gelukkig is met haar deken nu.

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed dat de deken nu tòch af is! Een schrale troost; er zijn heel veel handwerksters die het probleem kennen van ergens enthousiast aan beginnen, en dan hup het volgende weer ... en een stapel projecten die onaf in de kast belanden...
  Maar ik kan je verzekeren dat een stok achter de deur werkt!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. super mooi,jij hebt het in ieder geval af gekregen,ook ik ben er zo,n anderhalf jaar gelden aan begonnen en het ligt er nog,ik kan er geen gang meer in krijgen,zo jammer is dat he.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Grote projecten zijn altijd een uitdaging. Ik zit er ook nog steeds mee in de knoop, net als jij heb ik er een haat-liefde verhouding mee. Erg leuk die uiltjes deken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super mooi, Marijke. Knap ook, dat je het weer hebt opgepakt. Dat is bij mij nog wel eens een dingetje, hihi.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat goed zo'n stok (dochter) achter de deur! Wat een fijn gevoel he als er iets af is! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super leuk blog weer en de deken is prachtig !!! Gr ria

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goed van je dat je 'm afgemaakt hebt, met een prachtig resultaat. Leuk dat je dochter meedenkt over de afwerking, ze weten goed wat ze willen op die leeftijd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuke deken is het geworden! Ik ben vorig jaar veel bezig geweest met 'afmaken wat er nog ligt'.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ben benieuwd naar je volgende blogje.

  Ps: http://opmijnboekenplank.blogspot.nl/2016/02/mollie-makes-op-mijn-boekenplank-give.html

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je hebt mijn Molly Makes gewonnen. Stuur je nog ff je adres een keer via aritha@hetnet.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zo lief, die uiltjes in de deken! Mooi gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. I'm a bit behind with my blog reading but I finally made it to see this fun throw. Lovely colors.
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat zal ze lekker hebben geslapen onder die mooie deken.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Marijke,

  Ik zie dat ik veel te lang geen tijd gehad heb om langs te komen. Nu lukt het even om je te laten weten dat je weer heerlijke blogs geschreven hebt en mooie en leuke dingen gemaakt hebt. Ook veel andere bezigheden zie ik en vooral je hulp aan vrouwen die niet van Nederlandse origine zijn, bewonder ik. Weet dat ik aan je denk. Liefs Wil

  BeantwoordenVerwijderen