vrijdag 8 juli 2016

Birthday!

Afgelopen dinsdag vierden we de 13e verjaardag van onze jongste dochter. Ze had er al zó lang naar uitgekeken. Drie maanden geleden begon het al: 'Mam, hoeveel dagen duurt het nog?!'


Voor spelen met knuffels wordt ze te groot: De dames chillen met hun telefoons, doen Musically (filmpjes maken met muziek) en noem maar op. Ik hoef m'n vingers dus niet meer blauw te haken van te voren, maar een klein knuffeltje voor aan de tas vindt ze heel 'cute'. :-) Ik gebruikte het patroon van My Krissie Dolls


Gelukkig doet ze ook andere dingen, dan bezig zijn met haar telefoon. ;-) Ze vindt het leuk om te bakken. Bij de Ikea vonden we een mooie hartvorm. Ze wilde een taart maken met Skittles en M&M's, met Kitkat rondom. Het geheel staat bol van de kleurstoffen... Nou vooruit, voor een verjaardag mag dat een keer. :-) De cijfers vonden we bij de Xenos en de P-A-R-T-Y-letters liep ik bij de kringloopwinkel tegenaan. De theedoeken van Sissy Boy kreeg ik van mijn schoonzus. Zo maakten we samen een gezellige verjaardags-tafel.


Van haar beste vriendin kreeg ze een paar zelfgemaakte kadootjes. Het was heel spannend of ze erbij kon zijn. Verderop in de week krijgt ze weer chemo en ze kreeg een infectie. Maar ze hebben haar met man en macht uit het ziekenhuis weten te houden en ze was erbij. Dat gaf het feest een extra mooi tintje!


Op die leeftijd vinden ze kado-pakketjes helemaal geweldig, dus ik dook in de kast om te kijken wat ik nog heb. Ik kocht laatst een gezellig blikje bij de kringloop. De bodem zaten wat krasjes op, dus daar plakte ik een bijpassend velletje mooi papier in, met een laagje Modpodge eroverheen.


Ik maakte last-minute een zeepzakje (hier is de link naar het patroon) en verder kwamen er kadootjes uit mijn voorraadkast bij. Zo maken we ook vaak een kado-pakketje voor vriendinnen. Het hele jaar door verzamel ik daar gezellige spulletjes voor. De eendjes zijn lipglosjes.


's Middags kwamen er tien 'brugkipjes' over de vloer, wat een gekakel! :-) En 's avonds gingen we gezellig eten met 'ons eigen clubje'. Behalve oudste dochter, zij werkt nu in Zweden. Aan het eind van de dag ging alles in een grote tas mee naar boven en alle kadootjes werden uitgestald, bekeken én gefilmd! 
Alleen haar nieuwe konijn staat niet op de foto. Hoe we daar aan gekomen zijn, is een verhaal apart. Dat houden jullie nog tegoed. 
En de taart is hélemaal op gegaan! :-) 

17 opmerkingen:

 1. Van harte! Wat fijn dat haar beste vriendin erbij kon zijn! Heel veel waard voor allebei.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alsnog gefeliciteerd! Ze heeft een heerlijk dagje gehad zo te zien! Ik zie jou zo, gezellig! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je dochter, leuke taart met mooie meiden cadeautjes.
  De sleutelhanger vind ik prachtig gemaakt, zo leuk ook met de vlecht eraan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een leuke verjaardag en een super schattig popje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog van harte met je dochters verjaardag. En zo herkenbaar, een dertien jarige. Terwijl ik dit schrijf zijn we haar kamer "aan het uitmesten". Haar smaak is na twee jaar middelbare school ook erg veranderd. Opeens zijn er dingen "die kunnen niet meer". En inderdaad chillen met vriendinnen staat hoog in het vaandel. Moet zeggen dat ik er zelf ook van geniet als die meiden het naar hun zin hebben. Ja, kleintjes worden groot, maar soms doet het een beetje "zeer".

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd met je dochter. Een bijzondere leeftijd, 13 jaar, zo'n tussenleeftijd. Nog jong, maar niet meer kinderachtig. Een heel lief beeld van haar op haar kamer tussen haar spullen.
  Wat fijn dat haar vriendin er bij kon zijn,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd! Wat en heerlijke verjaardag heeft ze gehad zo te lezen, zeker omdat haar beste vriendin er toch bij kon zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. gefeliciteerd met je jarige dochter, wat een leuke kadootjes heb je gemaakt. Ziet er gezellig en feestelijk uit zo die tafel. Wat fijn dat haar vriendin er bij kon zijn, dat maakte de dag vast extra bijzonder.
  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd, zo te lezen heeft ze een geweldige dag gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van harte gefeliciteerd met je dochter ...
  volgens mij heeft ze een heerlijke verjaardag gehad als
  ik zo na de foto's kijk ...en het kleine knuffeltje is
  inderdaad zeer cute ....( waar je de Modpodge niet allemaal voor kan gebruiken )heel veel groetjes en een fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd met je dochter! De taart ziet er fantastisch uit, logisch dat die op is :-)
  Erg leuk alles en vooral dat blik vol cadautjes!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooi verhaal :-)
  Onze dochter wordt 11 en praat ook niet anders dan 'cute' of 'creepy' en alles wordt gefilmd ;-) Wat een puberteit toch :-)
  Maar haar feestje klonk super, en ik hoop dat haar beste vriendin zich er helemaal door mag slagen, ik duim!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nog gefeliciteerd! Fijn, dat haar vriendin er toch bij kon zijn. Ze is goed verwend zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd met de verjaardag van jullie jongste. Wat heerlijk dat het zo'n geslaagd feest was en ook nog dat haar beste vriendin erbij was.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Meisjes van 13..., weer zo heel anders dan jongens ..
  Wat kun je leuk schrijven, ik zag het gewoon allemaal voor me! Het pakketje dat je maakte vind ik zo gaaf, daar maak je niet alleen meisjes van 13 blij mee!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Koester die verjaardagen, Marijke, voor je het weet zijn ze voorbij. Zo fijn dat het vriendinnetje er bij kon zijn...Die dingen zijn voor beide partijen erg belangrijk!
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ohh, what a pretty doll hanger! ♥ Super sweet. Thanks for the link. And belated congrats to the young lady, how fast they grow up!! Have a good week, Nata xxx

  BeantwoordenVerwijderen