maandag 20 juni 2016

Stonewashed teckels


Veel rolt er niet van mijn haaknaald, deze weken. Maar heb ik jullie al eens voorgesteld aan deze grappig teckels? Hé draaien jullie je eens eventjes om?! 


Zo ja, dat is beter! 'Heet van de naald' kijken ze hun oogjes uit op het dashboard van de auto. 


Dit is Tim: gehaakt met Stonewashed, in bruin met aqua-blauwe tinten. 


En dit is Tineke, ook gehaakt met Stonewashed in bruin met roze-paarse tinten. Het patroon is Teckeltje Sam van Stip en Haak. 


Ze zijn met liefde opgenomen in de Ami-familie van neefje en nichtje, na een lange autorit naar het westen van het land. 


Niet veel tijd om te haken dus, al heb ik altijd wel wat onder handen. Nu werk ik 'tussen de regels en kopjes koffie door' aan projecten die ik al eens heb laten zien. De omslagdoek uit Puur Haken bijvoorbeeld. Daarbij had ik nogal wat andere dingen die af moesten. De naaimachine mocht op tafel: Gordijnen naaien voor de kamer van mijn oudste zoon. Hij heeft zelf de stof uitgezocht. 


Het kostte even wat doorzettingsvermogen om ze af te krijgen. Niet echt een leuke klus om te doen vind ik, van die grote lappen naaien. Al gaat het wel lekker snel met de lockmachine. Maar de klus is geklaard en hier hangen ze in zijn kamer. Zoonlief is er blij mee. Hij heeft een mooie kamer op 'zes hoog' aan de rand van Groningen. De gordijnen houden ook de warmte mooi buiten. 


Toen ik toch bezig was achter de naaimachine, kon ik gelijk verder. Er moest een haaien-jasje genaaid worden voor de dansuitvoering van jongste dochter. Ze keek er een jaar lang naar uit, elke week werd er geoefend. En nu was het dan eindelijk zo ver! Er was een prachtig programma in elkaar gezet van alle dansgroepen, echt genieten! Zo lief, die kleine peutertjes die als pompoentjes het podium oprolden en soms vergaten te dansen, als ze papa en mama zagen zitten in de zaal. :-)) En mijn dochter danste als haai 'de sterren van de hemel'. 


Ik leerde verplicht invlechten. Jarenlang heb ik volgehouden dat ik dat écht niet kan. Ik heb niks met dat gefrunnik met haar. Twee weken voor de uitvoering kwam dochterlief thuis met de mededeling: 'Jij moet een dubbele invlecht maken voor de uitvoering.' 'He wat, maar ik kan toch helemaal niet invlechten?!' Jawel hoor dat moet, want anders moet ik ook naar J. en J. moet al bij vijf andere meisjes een invlecht maken'. Ze dacht natuurlijk: Als je kunt haken, kun je ook invlechten. ;-) 
Eerlijk is eerlijk: Het kostte wat gemopper en gezucht (geef mij maar liever een draad, haar glijdt zomaar tussen je vingers door ;-) ), maar de aanhouder wint. Ik mocht zelfs door naar de volgende ronde: Speedvlechten... We hadden ons wat verslapen en dochterlief had met vriendinnen afgesproken het haar in te vlechten. Dus... even in twintig minuten een dubbele invlecht gemaakt (foto hierboven). ;-) 


En dan komt zuslief: 'Mam, wil je bij mij ook ff zo'n invlecht maken?' Oei, zij heeft wel heel lang haar. Maar ook dat is gelukt. Wauw wat mooi, als de vlechten er weer uit gehaald worden! 


En zo gaat de ene week over in de andere en kom je erachter dat je alweer een aardig tijdje niet geblogd hebt. Dan nu maar even een extra lang blogje! Een heerlijke tijd van het jaar vind ik het altijd, die laatste weken voor de zomervakantie! We genieten van onze prachtige tuin. 


Een klein strookje met bloemen waar je zomaar aan voorbij loopt als je de fiets uit de garage haalt. Gelukkig hadden dochterlief en vriendinnetje er oog voor en maakten foto's met de i-pad, zó mooi! 


Saar had wat last van haar oog en moest elke ochtend op de tuintafel voor haar medicijnen. 


En daar gaat de dame weer terug naar haar ren. Een 'gewichtig' klusje! 


Hier is dochter een Pitbull aan het tekenen. Ongelooflijk hoe ze dat kan, ik kijk er elke keer weer met verbazing naar. 


Vorige week zaterdag had ik de jaarlijkse uitvoering met 'mijn clubje' het Divertimento Kwartet. Dat was héél veel repeteren, maar we hebben een fijne uitvoering gehad met enthousiast publiek. 


We hadden deze keer gekozen voor een prachtige locatie: Een heel oud kerkje in Midwolde (Gn.). 


Tegenwoordig heb ik de leesbril erbij nodig. :-) Een kruis en een herstellingsteken lijken bijvoorbeeld veel op elkaar, niet wenselijk als je die door elkaar haalt. ;-) 


Zelfs de paarden konden gestald worden op de parkeerplaats. Gelukkig was er meer publiek dan 'anderhalve man en een paardekop'. :-) 

En dan nu weer eens aan de haak (hoop ik)! 

16 opmerkingen:

 1. Ze blijven leuk de teckeltjes! Invlechten is ook mijn ding niet. Geef mij maar haak- of naaigaren i.p.v. haar. Fijne week verder

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De vlechten zien er anders prachtig uit! En wat een lieve teckeltjes en zo'n mooie haaienjas, wauw!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooi blogje over vlechten, haaien en geinige teckels

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo lief die teckels, vroeger vlocht ik ook het haar van mijn dochter het was ook zo lang. Maar zo mooi als het eruit gaat met die mooie golfjes.
  Je hebt veel gedaan, de gordijnen en het leuk aparte jasje. Knap hoor als je dwarsfluit speelt, ik kan (beetje) orgel spelen.
  Lieve groet,
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lovely and funny little dogs !!!
  Lovely post too !
  I used to have long hair like this lovely young girl !
  Love your rabbit !
  Have a fun and shinny day !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die teckels zijn leuk! Ik zag de foto van het jasje en dacht, huh beetje vreemd. Toen las ik de rest! ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oohhh die tekkeltjes zijn leuk,ik ben dol op tekkels,en dat invlechten is goed gelukt hoor,je kunt het wel,zo zie je maar,je kunt meer dan je denkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een groot geluk: dat vele "kleine" geluk.Fijn om te lezen...
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt genoeg te doen gehad zo te horen en toch nog twee leuke teckels gehaakt, knap hoor :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je toch talentvolle kinderen! Terecht dat je daar vol trots over blogt! De teckels zijn leuk geworden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een leuke blog en jullie zijn allemaal talentvol ..
  wat knap de je dwarsfluit speelt ...en de tekels zijn
  heel leuk geworden ...
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke lange post!!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gezellige blogpost van jou! Ik kan niet invlechten, zou zo graag van die hippe boxer braids willen kunnen maken(en dat schijnt nog lastig te zijn voor mensen die goed kunnen invlechten) Wat kan je dochter prachtig tekenen. Fijn dat de gordijnen hangen en de teckels zijn superlief!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een heerlijk lang verhaal. Je teckels zijn superleuk. En dat invlechten... je kan nu niet meer terug. Ziet er heel mooi uit. En dan je dochter, wat kan die tekenen, zeg! Prachtig. Je zoon zal blij zijn met z'n gordijnen. Fijn, dat je zo'n leuke uitvoering hebt gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een lieve teckeltjes!
  Even een tip, gelijk de meiden mee laten kijken en bij elkaar laten oefenen met invlechten, kunnen ze straks elkaars haar doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen