maandag 23 januari 2017

Colsjaal

En dan ben je zomaar een paar weken verder richting eind januari, wat gaat het snel! Als eerste creatie van het nieuwe jaar, haakte ik een paarse colsjaal in de granietsteek. 


Jongste dochter herinnerde mij een paar dagen voor oud en nieuw aan 'de traditie', dat ze elk jaar rond oud en nieuw een nieuwe colsjaal krijgt. Eh ja, zo ging het inderdaad de afgelopen jaren. Ik was mij er alleen nog niet van bewust dat het inmiddels een traditie geworden was. :-) 


Deze foto liet ik in januari 2013 zien: haar eerste exemplaar. Leuk om zo'n blogbericht nog eens terug te lezen. Wat is er veel veranderd in een paar jaar tijd! De jongedame zit inmiddels in klas 2 van het voortgezet onderwijs. 


Nou vooruit dan maar. Ik begon op oudejaarsdag aan de sjaal en op nieuwjaarsdag legde ik de laatste hand eraan. Het ging ook lekker snel. Ik haakte de sjaal met 2 draden Saskia van de Wibra, die ik zo uit mijn voorraad kon pakken. Ik haakte door tot de 2 bollen op waren. Toch miste er nog iets. Een 'fluffy' randje maakte de sjaal af. Ook die bolletjes kwamen uit mijn voorraad. En zo voerde ik gelijk één van mijn goede voornemens uit: Zoveel mogelijk eerst gebruiken wat ik nog heb. :-) 
Ik stond vanmiddag alweer met een mooie bol garen in handen, maar heb de verleiding kunnen weerstaan. ;-)


Haar eerste colsjaal draagt ze ook nog heel veel. Oei, wat een verschil met de eerste foto, het mooie is er wel af! Nou ja, het mag ook wel een (af-)gedragen sjaal zijn na 4 jaar intensief gebruik. ;-) 


Hier waren we gezellig samen bij de Starbucks, na een controlebezoekje aan het ziekenhuis. Echt een traktatie hoor. 


De nieuwe colsjaal daar zal ze ook nog veel plezier van hebben. Ze woont er bijna in en heeft er bijna elke dag wel één om, zowel binnen als buiten. Lekker warm ook met dit mooie winterweer! 


Het mag van mij nog even duren! Al is de mooiste sneeuw al weer weg, door half vriezen-half dooien.


Thuis van de Starbucks had dochterlief zin om te bakken. Dat werden heerlijke cupcakes, versierd met botercreme, marsepein en bakpareltjes ed. die we nog hadden.


Ze zat heerlijk te freubelen met marsepein, zo gezellig! Daarna genoten we samen van de heerlijke calorie-bommetjes. 


Ze waren zo lekker, dat ze het afgelopen weekend nog een nieuwe voorraad gebakken heeft, mmmm! En zo is er van mijn voornemen om vooral lekker en gezond te bakken nog niet zoveel terecht gekomen. Maar wat in het vat zit...


In de kerstvakantie had ik hier en daar wat 'ami-tafereeltjes' gemaakt in de kamer. Jongste dochter speelt er niet meer mee en ze liggen anders maar in een mand te liggen. Dit stelletje mocht nog even blijven, bij het opruimen van de kerstspullen. Ik kreeg ze alweer een paar jaar geleden, toen ik met een ami-swap meedeed. De kaart erachter had ik bewaard van het vorig jaar. Kaarten die ik te mooi vind om bij het oud papier te doen, bewaar ik bij de kerstspullen.


Na de sjaal, vond ik het tijd worden om een 'oud' project weer op te pakken. Het is een granny-stripe deken waar ik al ruim 2 jaar geleden aan begon. Hij was bestemd voor de kamer van mijn zoon toen hij naar Arnhem verhuisde. Hij heeft daar maar heel even gewoond en de deken belandde ergens op mijn hobbykamer. Inmiddels woont hij weer op kamers en heb ik de deken weer opgepakt. Elke dag haak ik een paar toeren en zo hoop ik ook dit project tot een goed einde te brengen. 

Geniet nog even van de winter! 

16 opmerkingen:

 1. Leuk hé als je zoveel eer van je werk hebt en ze het graag dragen of gebruiken. Kreeg zojuist weer de vraag van jongste dochter of ik een nieuwe sleutelhanger voor haar wilde maken. Haakt heerlijk weg zo'n granny stripe deken. Heb er een paar jaar geleden ook een gemaakt. Ook zoiets wat nog steeds op dochterlief haar bed ligt. Ik zag dat er nog steeds geen automatische update komt bij jouw lijst met blogs, als ik een nieuw blogje heb gemaakt. Want dat heb ik afgelopen vrijdag gedaan. Nog steeds geen idee hoe dat komt? Fijne dag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je dochter zelfs vraagt om een nieuwe colsjaal voor de traditie. Heel erg leuk. En wat zien je cupcakes er lekker uit. Je nieuwste colsjaal met dat leuke fluffy randje is erg mooi, geen wonder dat ze hem altijd draagt ;-).
  Fijne dinsdag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij kunnen we allemaal wel een wolwinkeltje beginnen😄😄😄😄 Ik ben ook nog steeds bezig met wol uit de voorraad...... Maar soms kan ik de verleiding niet weerstaan.
  Jij bent goed bezig geweest. Hij is superleuk geworden je col!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie col en dat randje maakt het prachtig. Leuk dat ze er een traditie van maakt.
  De cakejes zien er lekker uit en hopelijk komt je granny stripe gauw af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oleuk is de col geworden top ideetje elk jaar een nieuwe !! en zo gaat je deken vorderen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een compliment van jouw dochter dat ze als traditie ieder jaar een nieuwe col van jou wil dragen. Mijn dochter wijst mij ook ieder jaar op deze 'traditie' van ieder jaar een nieuwe muts en een bijpassende col of sjaal.
  De cupcakes zien er prachtig en heerlijk uit. Wat een schattige ami-tafreeltjes.

  Veel haaakplezier met de grannydeken, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo, je hebt een heleboel te vertellen. Heerlijk lang blogbericht! Leuk om een dochter te hebben en helemaal leuk om samen zo bezig te zijn... En die calorieën haak je er wel weer af joh ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. For a cozy and delicious winter !!!
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, dat heeft je dochter mooi bedacht! :-D Maar weet je wat zo mooi is? Dat ze kennelijk precies onthoud wat je allemaal voor heer maakt. Deze colsjaal zal ze vast ook heel veel dragen en met trots vertellen dat haar moeder die gemaakt heeft ;-)
  Maar zij kan ook heel creatief zijn, zeg! Wat zien de cupcakes er mooi uit, top!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dan heb je wel eer van je werk hè, mooie kleur en leuk dat fluffy randje eromheen.
  Groetjes Sietske

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een leuke traditie met de sjaal, dit jaar vind ik hem erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gave traditie en een blog waar ik helemaal van ontspan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gezelligheid zo samen! En ieder jaar een mooie, zelfgemaakte Colsjaal krijgen is zo slecht nog niet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind dat een goede traditie, jou dochter heeft gelijk! Hij is prachtig geworden. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo, wat een leuke dingen zie ik hier! Ik ga je even toevoegen in mijn leeslijst :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hahaha, als het geen traditie is, dan heeft je dochter dat er nu van gemaakt. Wat laat je ons verder leuke spulletjes zien. Succes en veel plezier met het haken aan de deken.

  BeantwoordenVerwijderen