zondag 21 oktober 2012

Het is zover: een eigen blog

Èen beetje aarzelend stap ik de blog-wereld in. Al een hele tijd was ik van plan zelf met een blog te starten. Ik bleef erover nadenken, tot ik op een middag uiteindelijk de stoute schoenen aantrok. Mijn eigen blog was een feit. Maar nu nog de aankleding van mijn blog en hoe gaat een bericht plaatsen in zijn werk?! Na maandenlang 'er tegenaan hikken' is het dan zover: Mijn eerste blog-bericht!

In de afgelopen tijd heb ik heel veel blogs bekeken en gelezen. Er zijn er zoveel en wat een mooie zitten ertussen, heb ik daar wat aan toe te voegen? Als blogger kun je volgers krijgen en dat is leuk, maar legt dat geen druk op het bloggen?
Uiteindelijk heb ik geconcludeerd dat ik gewoon ga beginnen. Het lijkt mij erg leuk om later terug te kunnen kijken en lezen wat ik allemaal gedaan heb. Verder hoop ik dat het mijzelf stimuleert om dingen af te maken én nieuwe ideeën uit te proberen. Ideeën die ik tegen kom bij anderen, wat ik zelf bedenk of een mix daarvan. Daarbij zal ik altijd de bron vermelden, als ik een idee van een ander gebruik.
Natuurlijk vind ik het ook leuk als anderen meelezen en feedback geven. We zullen zien! Voor wie meeleest: Veel plezier gewenst op mijn blog!

Uiltjes

Het patroon van deze mini-uiltjes kwam ik tegen op het blog van Esther


Ik haakte er een heel aantal en paste het patroon een klein beetje aan: Het vleugeltje is iets groter en ik maakte de oogjes een beetje anders.
Deze uiltjes waren bestemd voor de kralenworkshops tijdens de feestjes van mijn beide dochters (9 en 12 jaar oud). De meiden kozen eerst een uiltje, of een (ook zelfgemaakte) bottle-cap uit en gingen vervolgens aan de slag met het maken van kralen van fimo-klei. Terwijl de kralen afgebakken werden, mochten ze lint en bijpassende kralen uitkiezen. Tot slot werden de tashangers in elkaar gezet door de kralen aan waxkoord te rijgen en alles aan een sleutelring te bevestigen.

Een paar voorbeelden:





Het was heel gezellig, ze waren allemaal enthousiast gingen tenslotte allemaal trots met een zelfgemaakte tashanger naar huis! :-)

26 opmerkingen:

  1. SUPER...wat leuk mooi gemaakt
    En wat leuk dat je een blog hebt...ben ook gelijk volger geworden..SUCCES

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, Klaske! Ik vind het nu al heel leuk en ben nog druk bezig allerlei dingen uit te zoeken.

      Verwijderen
  2. Wat mooi gemaakt die tashangers. Je blog ziet er heel leuk uit. Ben ook meteen volger geworden. Het is leuk om te doen, heb vorig jaar ook getwijfeld maar ben blij dat ik het heb gedaan. Je krijgt steeds van die lieve en leuke reacties dat je krijg iets maakt en laat zien.
    Ben benieuwd naar jouw creacties.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een tip, al de tekst weg waar je een woord moet invullen, dit weerhoud mensen ervan om een berichtje te plaatsen, zeker als het een paar keer niet lukt.

      Verwijderen
    2. Bedankt voor de tip, Margaret! Ik moet dan wel even uitvogelen hoe ik dat weghaal, ik heb het op andere blogs ook al voorbij zien komen.

      Verwijderen
    3. Volgens mij heb ik het nu uitgezet! :)

      Verwijderen
  3. Leuk die uiltjes, veel succes met je blog. Ik vind het nog steeds om af en toe wat op het blog te zetten.
    Ben volger geworden omdat ik toch wel benieuwd ben, wat je nog meer gaat maken.
    Groetjes Marga

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk Marga, ik heb mij bij jouw blog ook aangemeld als volger!

      Verwijderen
  4. Gefeliciteerd met je blog! Leuk dat je eindelijk eens op die van mij gereageerd hebt :-))) ik dacht al, waar blijft ze? De uiltjes tashangers zijn waanzinnig geworden!! Superleuk! Misschien tot donderdag, maar zekers tot horens! Groetjes Margriet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hee nicht!! Wat leuk om dit alles te lezen. Heerlijk creatief!! Ik heb daar helaas niet zoveel tijd voor! succes.

    Liefs Tineke.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hee Tineke, wat leuk!! Tja, bij mij zit het echt 'in de genen'. Als kind was ik altijd al aan 't freubelen, het moet er blijkbaar uit op de één of andere manier... (Misschien net weer andere geërfd dan jij, of het zit bij jou ook nog wel ergens ;) Druk heb ik het ook wel, maar ik heb wel altijd iets onder handen (zelfs in de auto...). Leuk als je gezellig meeleest!

      Verwijderen
  6. Wat een leuk idee!! Wat leuk dat je "mijn" uiltjes daarvoor hebt gebruikt! en wat een mooie hangers hebben ze gemaakt, het uiltje leent zich er perfect voor! Voel me wel vereerd :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond het uiltje zo leuk, dat ik je blog gelijk bij mijn favorieten heb gezet. Ik kwam 'm tegen via Freubelweb, ook al zo'n leuke site!

      Verwijderen
  7. Nou je hebt er nog een volger bij hoor! Goed dat je ook een blog begonnen bent het is zo leuk om te doen! Succes hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dank je wel voor jullie leuke reacties allemaal! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Og bloggen is zo verslavend, haha. Ik ben gelijk volger gaan worden, ik hoop dat je veel plezier beleefd aan het bloggen. Kom je ook een kijkje bij de mijne nemen?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat leuk dat je ook een blog begonnen bent.
    Wat een mooie uiltjes heb je gehaakt lekker fleurige kleurtjes.
    En wat hebben de kids er leuke sleutelhangers mee gemaakt.

    Groetjes wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een gezellige uiltjes en welkom in blogland !
    Na je eerste blogpost al 11 volgers, dat is best knap denk ik!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. welkom :-))
    en of jij wat toe te voegen hebt nou en of wat ben jij creatief, gave spullen maak je heel veel blog plezier, irma

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Weer een nieuwe blog, leuk. Ik ga je volgen. Blogen is zo leuk. Veel blogplezier.

    Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Welkom in Blogland! Het is inderdaad even een stap, vond ik ook, maar eht is echt gezellig en leerzaam, vind ik.
    Je uiltjes zijn al heel leuk en vrolijk...
    Ik kom nog is buurten. Leuk dat jij bij me langs kwam.
    Groetjes Hannie.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik wilde je nog even bedanken voor je laatste reactie op mijn blog. Was heel herkenbaar en ik had er wel wat aan. Liefs en fijne week met veel geknustel/gehaak en evenwicht :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. OLA MARMAREL,SEU BLOG É BEAUTIFUL,JA VOU FICAR POR AQUI,VIU?FELIZ ANO NOVO!BEIJOS.VALÉRIA.

    BeantwoordenVerwijderen