zondag 26 mei 2013

Swappen, uiltjes en koetjesrepen

Afgelopen week kreeg ik een pakketje in de bus van Mamadoggie. Zij wilde graag de wolvenkaart waar ik hier over blogde. We spraken af er een swap van te maken. Dit is wat Marieke voor mijn dochters en mij opstuurde:


Een schattig gehaakt ijsje, waar een paar muntjes inzaten voor mijn dochter voor de geschilderde kaart. De muntjes gaan in haar potje voor nieuwe materialen. Het ijsje kan ze mooi gebruiken om bijvoorbeeld geld mee naar school te nemen voor de 2 kinderen die vanuit de organisatie Red een kind door de school gesponsord worden (we leren ze ook om wat af te staan van wat ze zelf krijgen of verdienen).
Zelf kreeg ik een tashanger in mooi zachtgeel en een zakje met wat frutseltjes én een heel mooi stukje bewerkte, ja wat is het, klei? Heel bijzonder in elk geval, gemaakt door de moeder van een vriendin van Marieke. Ik ga er denk ik een broche van maken! En dan óók nog een heel schattig uiltje voor mijn jongste dochter!


Die ging gelijk mee in mijn tas, met bolletjes wol. We gingen gezellig eten bij Ikea en als een echte haakmuts heb ik dan altijd iets om te freubelen mee. Ik kreeg zo'n zin om ook een uiltje te maken!


En kijk, het uiltje heeft een maatje gekregen. Door mijn jongste dochter zijn ze gelijk tot tweeling gebombardeerd, nou ja wel een twee-eiige dan! :-) 


En kijk, nog een maatje erbij! Een knuffeltje waar mijn dochter zelf in de zomervakantie aan begonnen was om te leren haken en nu is Kitty eindelijk af!


Met z'n drietjes hebben ze het heel erg naar hun zin (ze liggen nu lekker te slapen in het bed van mijn dochter). Heel erg bedankt Marieke, 't was heel leuk om zo samen te swappen!


Het leek Marieke leuk als ik wat fimo-spulletjes voor haar zou maken, die zij voor sleutelhangers kan gebruiken. Hier wat van de spulletjes die ik maakte: Omdat ze zelf honden heeft, leek het mij leuk om ook wat honden-bedels te maken.
De roze kralen en bedels stuurde ik ook mee. Van de roze kralen ga ik deze week ook een blauwe versie maken, ik kreeg een opdracht voor een ketting in blauw-tinten.


En dan wil ik nu graag Soraya aan jullie voorstellen. Soraya is nog niet zo lang geleden begonnen om de haak-techniek weer op te pakken, wat ze vroeger al geleerd heeft. Nu is ze ook een hobby-blog begonnen en ze zoekt haakvriendinnen. Zelf kijk ik graag op het blog van Soraya, want ze maakt ook mooie foto's, bij dit blogje bijvoorbeeld kwam ik een foto van een koe tegen. En dat deed mij weer denken aan de wikkels van koetjes-repen, die ik al een tijdje aan het sparen ben. Ik heb er al aardig wat!

   
Dank je wel voor de inspiratie Soraya! Het zou leuk zijn als jullie een kijkje bij haar nemen, dan ga ik ondertussen eens bedenken wat ik met die wikkels ga doen. :-) Wij eten er hier nogal wat van, want ze zijn vét gezond (er zit druivensuiker en calcium in, wat wil je nog meer!)... 


Binnenkort meer hierover. Ik sluit mij op in mijn nieuwe hobby-kamer, waar één van mijn dochters een uitgesproken mening over heeft:


Mmm, daar heb ik maar één antwoord op:En dat gaat prima samen! :-)

20 opmerkingen:

 1. Haha! En wat leuk om mijn spulletjes zo terug te zien! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je een geweldig leuke spulletjes ontvangen! Maar je hebt zelf ook een leuk uiltje gehaakt en mooie bedels en kralen gemaakt, echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Those little crocheted owls with tufted ears are so cute!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bedankt marmarel..ik kan niet zoveel als jullie maar leert steeds kleine techniecken...Gods rijkelijke zegen over u en u gezin

  ik vindt het ook zo leuk om u blogjes te kunnen lezen..
  groetjes soraya

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie spullen heb je gekregen zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezellig blogje weer. Ik wilde dat je dichterbij woonde. Dan leerde je me uiltjes haken :-) Dat ijsje voor je dochter is ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou wel heel gezellig zijn! :-) Tja in het Noorden woon je overal ver vandaan...

   Verwijderen
 7. Wat hebben jullie een leuke swap gehouden. Die uiltjes zijn echt schattig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Marijke, wat kan je toch heerlijk vertellen, lees het met plezier en moet er altijd om lachen :D
  Goed om de dag mee te beginnen ;)
  Leuke swap hebben jullie gedaan, die uiltjes zijn altijd zó leuk, vind het katje van je dochter ook een schatje.
  Koetjesrepen gezond ?! Uhu, als chocolade verslaafde kan ik dat bevestigen, maar ben wel heel benieuwd wat je met die wikkels gaat doen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk die tekst op je deur van de hobbykamer. Zeg je vast ook tegen de kinderen dat het een chaos is op hun kamer. hihi. Jullie hebben leuke dingen gekregen. Ik vind het ook zo knap dat je dochter dat poesje heeft gehaakt.Jullie zijn lekker bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Cute, cute, cute...
  Have a nice week !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig, dat briefje van je dochter op de deur! Moet ik dan weer vreselijk om lachen terwijl ik hier in mijn eentje achter de laptop zit!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, wat een geweldig briefje op de deur! Gelukkig heb je als voordeel van een eigen hobbykamer dat je de deur achter je dicht kan trekken, niemand ziet dan de "troep".

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige spulletjes heb je gekregen en wat heb je weer mooie kralen gemaakt van de fimo. Ik vind ze prachtig. Lieve groet Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een heerlijke dingen komen er weer voorbij meis!
  Enne jij hebt ook niet bepaald stilgezeten hihihihihi geweldig!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. haha wat een heelijke teksten op de deur........hoe herkenbaar. Ik heb hier heel hard om gelachen...........

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke swap zeg! Die uiltjes zijn zo lief..

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuke, gezellige dingetjes heb je weer gemaakt en dan die verhaaltjes erbij....
  Geweldig die deurbordjes, daar krijg je mij wel mee aan het lachen...:) :) :0)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dank je wel voor je reactie net op mijn blog. Ik wou je even zeggen dat ook welkom bent om af en toe op die andere van mij te kijken!

  http://zomerbijbelstudie.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Grappig ;-)
  Leuk dat je kwam linken bij ikblogjijblogt, wees vrij om dat maandag weer te gaan doen,
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen