donderdag 11 september 2014

Granny stripe deken en gewonnen give away's

Een maand is er alweer voorbij sinds mijn laatste blogje. Door omstandigheden hier had ik even geen energie om te bloggen en heb ik jullie blogjes ook nauwelijks gelezen.


Ik haakte en haak nog steeds aan een granny-stripe-deken. Deze deken bestaat uit garen dat ik van mijn moeder gekregen heb. Zij bestelde garen-pakketten bij 3-Suisses (wie kent dat nog van vroeger?), met de bedoeling daar truien van te breien. Die truien zijn er nooit gekomen en zij gaf het garen aan mij nu ze het huis aan het opruimen is. Het is garen van meer dan 30 jaar oud. Er zit zelfs een bol Bianca (van de Wibra) tussen, dat bestond toen dus ook al!Ik ben hier niet zomaar mee begonnen. Mijn zoon zou een anti-kraakpand gaan bewonen. Het principe is dat je (low-budget) een pand woont, wat na een tijd weer een andere bestemming krijgt. In dit geval worden de panden volgend jaar gesloopt. Ze noemen het geen anti-kraak, maar anti-leegstand, maar de bedoeling is duidelijk... 
Als oplossing voor de vloer had hij vloertegels bedacht. Die kun je neerleggen en zo weer meenemen. Gecombineerd passen de kleurtjes garen die ik van mijn moeder kreeg, prachtig bij deze vloer en de verdere inrichting. Zo kwam ik op het idee voor de granny-stripe-deken.


Ik bekleedde ook een heel oude stoel, die nog uit het bankkantoor waar mijn schoonvader directeur was vandaan komt. Gewoon simpel, met genaaide hoesjes erom heen.


Verder naaide ik gordijnen. De ongebleekte katoenen stof had ik nog liggen, en door het plooiband zouden ze ook makkelijk te verstellen zijn als hij weer zou moeten verhuizen.
Helaas, veel sneller dan we dachten is die verhuizing aan de orde. Nog maar nauwelijks begonnen , moest hij de nieuwe studie vanwege persoonlijke omstandigheden afbreken.Hoewel het niet makkelijk is, blijven we hopen en bidden dat het uiteindelijk allemaal goedkomt. Tijdens één van onze ritten (het is twee uur rijden bij ons vandaan), zagen we de ene na de andere regenboog, zó mooi. 'Mam', zo zei mijn dochter, 'het lijkt wel of de regenboog ons vast wil houden'.


De regenboog, voor mij het teken van Gods trouw. Door de moeilijke omstandigheden heen ervaar ik Gods trouw, door allerlei dingen waaruit blijkt dat Hij alles in zijn hand heeft. Ondertussen haak ik rustig verder aan de granny-stripe-deken.


Dit leuke kadootje kreeg ik van mijn jongste dochter, die in groep 8 zit. Zij ging op kamp en voor de thuisblijvers hadden alle leerlingen een flesvaas gemaakt, met een lampionnetjes-tak erin. Ik mocht een nacht mee op kamp, heel gezellig (de tweede nacht, dus ik heb ook nog wat slaap gehad gelukkig ;-) ). De fles heeft er weken gestaan, wat een leuk idee en je hebt er dus héél lang plezier van!Dit manneke vond ik toen we met de verhuizing bezig waren. Ik heb 'm al jaren terug gemaakt. Een hoesje waar een pakje papieren zakdoekjes in kan voor mijn zoon, een roker die nogal eens zijn neus moet snuiten. Ik hoop dat hij er ooit mee stopt, voor zolang dat niet zo is, heeft hij altijd papieren zakdoekjes bij de hand. Het idee komt ergens vandaan, ik zou niet meer wéten waar (als iemand het weet, kan ik er een link bij zetten). Zelf heb ik geen patroon gebruikt.


Mijn zoon liet zijn tas in de trein staan, helaas is deze nog niet boven water. Daarom nam ik een oude broek onder handen, zodat hij zonder gaten de straat op kan... 


En dan nog wat leuke dingen om te laten zien!


Bij Tinne won ik een give-away. Een heel leuke give away vond ik: Vertel één van je handwerk-bloopers. Dat heb ik gedaan (als je nieuwsgierig bent, lees dan even bij de reacties wat mijn blooper en ook andere grappige bloopers waren). Ik won een kortingsbon van de webwinkel Creamijn. Ik wisselde de kortingsbon in bij een bestelling van het prachtige Stone Washed-garen. Via allerlei blogs heb ik al de mooiste creaties met dit garen voorbij zien komen. Deze zag ik als laatste, een schattig muisje, met het patroon erbij.
Ik had het garen snel in huis en kreeg er ook een paar leuke kadootjes bij, een aanrader deze webwinkel!Bij Mirjam won ik óók een give-away, een mooi kaartensetje van Ot en Sien. Daar ga ik een randje omheen haken (mijn dochter heeft al een kaart opgeeist), wordt vervolgd!
Verder won ik ook nog eens een patroon bij Bonjoli. Omdat er maar een paar deelnemers waren besloot Lize dat iedereen die meegedaan had een patroon uit mocht kiezen. Omdat ik twee keer voor Lize proefgehaakt heb, heb ik al eens eerder wat laten zien. Ik koos nu voor haar nieuwste dolfijnen-patroon, wat je hier kunt bestellen (foto Bonjoli). Ik heb al een bestelling van mijn dochter, omdat het lievelingsdier van haar vriendinnetje een dolfijn is. ;-)

Dank je wel Tinne, Mirjam en Lize!En tot slot kreeg ik dit lieve pakketje van mijn dochter, omdat ik tijdens haar verblijf in Zweden voor haar kamer gezorgd had (en uiteraard íets meer gedaan had dan alleen de post weghalen...). En dan nog even een update van dit bericht: Puk-met-de-gebroken-poot is hersteld en hier mocht hij vorige week (na 6 weken hok-arrest) tot zijn grote blijdschap voor het eerst weer naar buiten. Zijn ren was inmiddels veranderd in een oerwoud, wat hij na 3 dagen weer helemaal kaal gevreten had... :-)


22 opmerkingen:

 1. Wat een verhaal!!
  Het zit jullie niet allemaal mee... Maar toch fijn te lezen dat je Gods trouw door alles heen voelt!! Hij zorgt voor ieder mensenkind! Verlaat je op Hem en Hij zal je troost geven, niet altijd als jij dat wilt of verwacht, maar op de tijd die Hij het beste voor jou acht!!
  Als ontspanning kan ik me voorstellen dat je lekker verder haakt aan je granny stripe... Kun je de gedachten lekker bij laten gaan...
  En wat leuk dat je de diverse dingetjes hebt gewonnen!!

  Groetjes (en sterkte)
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. fijn dat je er weer bent en mooi allemaal weer lekker lang blogje maar die regenboog ja daar kan ik me goed in vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verhaal. Lief konijntje, de ondeugd straalt ervan af!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, wat heb je veel meegemaakt de laatste maand. Geen energie voor jezelf en dan ook nog zo vervelend dat je zoon zijn studie onvoorzien moest afbreken. (was hij het waar jij laatst een knoop over in je maag had?)
  Prachtig om te lezen dat je je hoop op God stelt! En dat je rustig doorhaakt aan je deken. Heerlijk rustgevend ook en meteen de herinnering aan je moeder bij de hand.
  De give aways heb je écht verdiend!!! Bij Creamijn bestel ik ook vaak mijn haakgarens, vooral de Catania. Keurig verzorgd en niet duur.
  Alle goeds voor de komende tijd.
  Groetjes, Jannie


  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed zeg, toch een blog geschreven! Ik mail je nog.

  Die deken is echt heel mooi aan het worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn weer iets van je te horen. Wat een pech hebben jullie en wat sneu voor jouw zoon. Jullie waren de woonruimte net zo gezellig aan het maken. Ik wens jullie alle goeds toe.
  Jouw haakwerk en make-overwerk is prachtig.
  Fijn dat het pootje weer genezen is. Dat is in ieder geval positief nieuws.

  Liefs, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb je weer gevonden, wat ben ik daar blij om. Ik geniet van je blogjes ne hoe je je band met god beschrijft. Dank je wel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Had je gemist in blogland. Hoop dat je zoon zijn draai weer gaat vinden. Heerlijk om dat Stonewashed garen te winnen, het haakt zo fijn. Fijn weekend alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om het alles zo te lezen. Mijn moeder breide vroeger ook met 3-Suisses wol. Wat heb je ontzettend veel gedaan en gewonnen, leuk hoor. Ontroerend ook, dat gevoel bij de regenboog, en dan komt bij me op:
  Ik lag en sliep gerust, van 's Heeren trouw bewust.......
  Vind het fijn om weer iets van je te horen,
  groetjes, Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel sterkte voor de zoon ( en jullie) met de persoonlijke problemen.
   Je deken en andere zelfgemaakte dingen zijn prachtig!
   En die drie keer prijs?
   Volkomen verdiend!
   groetjes, Franca.

   Verwijderen
 10. Wat jammer dat het met je zoon misliep, sterkte met alles.
  Wat een leuke spulletjes heb je allemaal gekregen, kun je weer lekker vooruit.
  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een periode van ups en downs. Hopelijk gaat het nu weer alleen bergopwaarts.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Busy woman !!!!!
  Congrats for the give-away !
  Have a nice wekend !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie spullen kreeg jij zeg! Wat verdrietig om te lezen, dat je in een moeilijke periode zit. Ik wens je alles wat je nodig hebt! Hou je vast aan Gods trouw!! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. je hebt aardig wat mee gemaakt marijke...ik ben ook niet zo vaak online..en veel blogjes gaan voorbij zonder dat ik zelf de kans krijgt om te reageren...ik bid voor je zuster...en ik weet dat je God niet los laat..hij is onze anker in alle tijden...je kan me altijd mailen marijke...zou ik heel leuk vinden ..tenminste als je tijd hebt..veel sterkte..en liefs van mij...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je hebt niet stilgezeten, maar ook het nodige meegemaakt, niet altijd even leuke dingen lees ik :( Kreeg er wel een beetje kippenvel van, bij het lezen van je blogje.
  Heel veel stekte in een soms moeilijke strijd.
  Liefs
  Het garen van 3 suisses ken ik maar al te goed, ben er zo'n beetje mee groot geworden.
  Het zakdoekhoesje ken ik ook, heb het zelf ook eens gemaakt.
  Het patroontje komt hier vandaan http://en.dawanda.com/product/26643157-E-Book-Taschentuchtasche-Heulsusi-Schmolla

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat fijn om weer even een bericht van jou te lezen.
  Heel erg leuk al die kamerideeën!
  En dan totaal onverwacht zo'n andere wending in het leven van jullie zoon en van jullie.
  God laat nooit los.Wat een bemoediging hè, die regenboog?
  Heel veel sterkte!!
  Lieve groetjes, Dieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Onze bezige bij heeft niet stil gezeten lees ik ... had niet anders verwacht hoor :-) Je hebt blijkbaar één en ander te verduren gehad, maar blijf erin geloven lieverd, het komt goed. Spreek beetje uit ervaring en geloof mij het valt hoe dan ook allemaal terug op zijn pootjes hoe uitzichtloos het ook mag zijn op dit moment.
  Er is mij altijd vertelt dat indien je een regenboog ziet het betekent dat er op dat moment een verbintenis is tussen jou en de hemel en aarde. Zoals Dieneke zegt : God laat nooit los.
  Wat leuk van die gewonnen prijzen, maar je hebt dat dan ook dik en dubbel verdiend!
  Fijn dat Puk weer genezen is en terug kan ravotten ... hihihi ...
  Wens jou nog een hele fijne dag, veel sterkte en kracht.
  Dikke steunknuffel, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 18. O jeetje, jij krijgt zo te lezen heel wat voor je kiezen samen met je gezin, met name je zoon. Heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel veel sterkte allereerst. Wat knap dat je doorgaat met alles... wat een huisvlijt! Onbewust ben je zo mooi bezig met het dienen van anderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Vrouwtje, wat leuk van die prijzen, dat geeft dan weer zo een gouden randje in je momenten. En die gouden randjes kun je goed gebruiken, want jullie maken genoeg mee vrouwtje.
  En wat ben je druk geweest met alles, Super kanjer ben je. Want je staat altijd maar weer voor iedereen klaar. Hele dikke knuffels. Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een gezellig maar ook mooi blogbericht. Sterkte met de zorgen en veel plezier met je mooie spulletjes!
  Grtjs Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen