zaterdag 7 februari 2015

Mijn Kleine Chihuahua


Hij is klaar, onze lieve stoere Kleine Chihuahua! Het is een leuk patroon van My Krissie Dolls, goed te volgen, alleen zijn de steken vooral bij de kleine zwarte onderdeeltjes soms wat lastig te zien. Meestal red ik het nog zonder, maar nu greep ik toch af en toe naar mijn +1-drogisterij-brilletje. Ach ja, dat mag als je 48 bent toch?! ;-) 
Hij vond het koud, maar wilde toch graag even buiten kijken! :-)


En nu ligt hij lekker te slapen bij mijn dochter in bed.
Ik haakte Chihuahua met Stylecraft Special 4 ply (iets dunner dan het garen dat voor dekens gebruikt wordt). Ik kocht het bij Ria van Atelier 6a in Leek, fijn dat ze Stylecraft in het assortiment heeft! Het haakt net zo fijn als de dikkere versie. Van het garen dat nog over is kan ik er minstens nog 3 maken. In elk geval één voor Ria in de winkel. Even moed verzamelen voor de kleine onderdeeltjes. ;-) 
Voor het blauwe truitje gebruikte ik restjes.


Het was een productief weekje. Ik haakte nog een My Krissie-hanger, deze keer in vrolijke kleurtjes. Samen met haar Gummy-Friends is ze naar een jarige jet verhuisd, ook een vriendinnetje van mijn jongste dochter.


De schattige kleine bolletjes garen in allerlei kleurtjes van Katia vond ik ook bij Atelier 6a, toen ik op zoek was naar een mooie zachte roze katoen voor gezichtjes. 


Sta je de ene dag in de tuin te fotograferen en bedenk je dat het weer bijna voorjaars-achtig aandoet. De volgende dag trek je het gordijn open en zie je sneeuw! Voor mij hoeft het nog geen voorjaar te worden, ik vind het héérlijk dit winterse weer (al is de sneeuw inmiddels alweer verdwenen).


Wat ben ik blij dat ik direct 's morgens foto's genomen heb! Even daarna vertrok ik met 2 dames van onze kerkbibliotheek-commissie naar Groningen. Voor een bezoek aan de mooiste boekwinkel uit de stad: boekhandel Riemer, prachtig gelegen aan de grachten-singel. Toen ik zei dat ik zo genoot van het winterse weer, keek één van de dames mij met grote ogen aan. Genieten, brrr met die gladheid?! Dat is helaas één van de mindere kanten. Bij thuiskomst was de sneeuw alweer van de takken verdwenen.


De rest van de morgen doken wij in de boeken. We hebben in onze kerkelijke gemeente een bibliotheek, die bestaat van de opbrengst van de oude kranten die 1x per maand ingeleverd kunnen worden. We hebben een mooi assortiment boeken voor jong en oud. 


Héérlijk, mijn dochters en ik hebben weer genoeg leesvoer voorlopig! Het is ook wel nodig om vooral mijn nek en schouders even rust te gunnen na een paar dagen intensief haken.


Ik wens jullie allemaal een goed weekend!

26 opmerkingen:

 1. Wat een schatje is dat geworden. Heerlijk boeken! Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig post marijke! ik probeer te reageren bij iedereen, maar lukt niet altijd..hoe is ie? wat een schattig dingen hebt je gehaakt, prachtige fotos van de sneeuw...mooi dat je veel tijd heb om te haken en dingen doen..het boek u bent altijd bij mij lijkt me heel bemoedigend om te lezen...ik zal je mailen, zodra ik kan ok? is veel beter...Nog een fijne zondag samen met je gezin...God bless you friend..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is hij MOOOI geworden, de kleine Chihuahua, zo leuk ook met dat truitje.Maar ook het sleutelhanger meisje, prachtig met die muts en warempel een vlecht !!!
  Erg leuk om te lezen.
  Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige haakwerkjes weer! En mooi verslag van je reis naar Groningen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige haakwerkjes heb je gemaakt, helemaal TOP
  Fijne zondag en veel leesplezier...X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het hondje is schattig. Net echt. Ik haak donker garen alleen overdag. Met natuurlijk licht zijn de steekjes net iets beter te zien.
  Wat een leuke hanger. Dit Stylecraft garen ken ik nog niet.
  Echt top dat jullie met oude kranten toch een bibliotheek houden. In mijn omgeving is net een bibliotheek en een bibliobus verdwenen.

  Veel leesplezier, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lovely dig and keychain !!!
  Have a nice and cosy week !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een lieverdje, En dat brilletje heb ik al vanaf mijn 5e jaar. En nog steeds vind ik zwart een drama om mee te handwerken. Haken, breien en naaien, zwart is altijd een probleem. Een grote bureaulamp erop en dan gaat het net....hihihi.
  Heerlijk, wegduiken in een boek. Veel plezier ervan! Wat zal het lekker stil zijn bij jullie thuis.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schatje uw chihuahua :-) ... hihihi ....echt leuk gedaan !!!

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Och wat een moppie. Zo lief, en knap gedaan hoor Marijke.
  Ik zou dat echt niet kunnen.
  En dat poppetje is ook enorm schattig.
  Ik snap dat je daar even rust voor nodig hebt na het haken.
  Ik brei momenteel een sjaal. Maar doet me erg pijn na een tijdje in de schouders. Dus schiet er ook niet erg mee op.
  Veel liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een schatje! De patronen van my krissie dolls zijn echt erg leuk. Ik heb laatst de beer gehaakt. De hanger is echt superleuk!! Groetjes, Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een schatje is die chihuahua geworden zeg. Mooi. De winterfoto's zijn ook heel mooi. Winterweer, daar kan ik ook echt van genieten, die heerlijke winterse kou, maar dan wel met een strakblauwe lucht :-) Fijn dat je weer een paar mooie boeken hebt om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie chihuahua, ik ben er ook net aan begonnen! zijn zulke leuke patronen van Kristel droog! en de matroeska is ook hartstikke leuk geworden, lekker vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind de hanger toch zo leuk! Lekker genieten van de boeken!! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een lieverd, de chihuahua! Fijne week, lieve groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een schattig hondje is het geworden, mooie creaties weer! Ookal heeft de winter wel iets, van mij mag de lente zichzelf wel weer laten zien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. aaahhh die chihuahua is super de super lief en schattig

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Schatje. Maar het poppetjes is nog leuker!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. I love your crochet creations !!!!! very beautiful photos !!!!!!
  greetings from Greece
  Niki

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hey how are you? I have come to your blog through a blog friend. I liked it so much that I have become a follower. I invite you to meet my blog, I hope you like it. a greeting
  http://awesomeneedles.blogspot.com.es/

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat leuk zeg je hondje en de rest.
  Ik kreeg voor mijn verjaardag een haskboekje van de kerststal.
  Tzt ga.ik er aan beginnen, lijkt me erg leuk om te.doen

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Love the cute little dog, and the adorable little doll key ring too, such gorgeous colours!
  Wishing you a happy, cosy weekend!
  Helen xox

  BeantwoordenVerwijderen
 24. hi, your snow pics are beautiful, but your amigurumi works are espectacular, i love the amigurumi dog. Good work. Kiss and have a nice weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik blijf dat poppetje met die zwarte vlecht zo leuk vinden! Hoe gaat het nu echt met je?

  BeantwoordenVerwijderen