zaterdag 21 november 2015

Kerstballen omhaken


Sinds een tijdje ben ik bezig met een leuk tussendoor-project: Kerstballen omhaken. Ik maak ze voor een bijzondere 'winkel': Een Pop-Up Store voor 3 dagen in Alkmaar. Zie ook de flyer hieronder. Het is een samenwerkingsverband van mijn bijzonder creatieve familie in het westen van het land.De locatie: Een voormalige bakkerij aan de Geesterweg 9 in Alkmaar wordt normaal gesproken door mijn nichtje verhuurd als ruimte voor vergaderingen, workshops en trainingen. Zij verzorgt er dan de catering.
Het leek mijn nichtje een leuk idee als er ook wat van mijn haakspullen verkocht zou worden. Dus nu ben ik druk bezig met gezellige spulletjes voor de feestdagen.
Mocht je in de buurt wonen, het is zeker de moeite waard er een kijkje te nemen!


Het patroontje is ontstaan door uitproberen. Ik experimenteer er nog verder mee, een leuk werkje om te doen! 


Verder ben ik bezig met het geven van workshops voor een groepje vrouwen van allerlei nationaliteiten. De meesten van hen komen uit Syrië. Het is heel gezellig en het gaat half in 't Nederlands en half in 't Engels. Volgende week gaan we verder met een handwerkproject waar ze een paar weken mee bezig zijn. Het is voor de vrouwen bedoeld als een ontspannen morgen. Even iets heel anders en ze waarderen het erg. Gaandeweg pikken ze weer wat nederlandse woordjes op. 


De versierde glazen potjes hebben ze tijdens de eerste workshop gemaakt. Een eenvoudig projectje, om elkaar tijdens zo'n eerste keer een beetje te leren kennen. De armbanden maakten ze vorige week. Eén van de dames maakte een setje armbanden: voor haarzelf één met een bedel met een sleuteltje, en voor de kleindochter van haar zus maakte ze het roze armbandje. Daaraan kwam een hart met sleutelgat, mooi he! 
Een andere dame breit de mooiste truien en die showt ze elke keer vol trots. 

Dank je wel voor jullie reactie op mijn vorige blogje. Er is helaas nog geen verbetering in de depressie van onze zoon. Het lukt hem, al gaat het moeizaam, door te gaan met zijn studie. Tot nu toe haalt hij zijn punten en hij had een paar prachtige cijfers voor zijn laatste tentamens. Dat is bemoedigend, al voelt hij zich er niet beter door. Als de medicijnen niet gaan werken, moet hij andere proberen. 

Geniet van de laatste mooie herfstdagen!

11 opmerkingen:

 1. Hoi Marijke,

  Wat leuk zeg die kerstballen. Ook het project dat je met Syrische vrouwen doet vind ik erg mooi.
  Heel veel sterkte voor jullie en je zoon. Wat vreselijk naar dat de depressie niet verbetert.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi zijn die kerstballen, jammer dat ik niet in de buurt woon.
  Prachtig dat je met de Syrische vrouwen bezig bent en zo contacten legt
  en het is ook goed voor de integratie.
  Hopelijk gaat het beter worden voor je zoon wanneer hij andere medicijnen gaat proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zo'n kerstbal! Maar het project voor de vrouwen vind ik ook super! Geweldig dat je er zoveel tijd en energie in steekt dat de vrouwen zich hopelijk prettig gaan voelen en kunnen werken aan hun eigenwaarde.
  Wat je zoon betreft leef en voel ik letterlijk met je mee. Je kunt je zo machteloos en wanhopig voelen als je kind niet goed in zijn vel zit. Maar als je te dichtbij ze staat is het heel lastig om te helpen, je kunt eigenlijk niet meer dan alleen maar naast je kind staan, er voor hem zijn en toekijken hoe hij worstelt. Heel veel sterkte voor jullie allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zeg kerstballen omhaken. Echt een idee! En wat heerlijk om lekker creatief bezig te zijn met elkaar, ook dat verbindt! Heel veel sterkte met je zoon. Veel kracht en wijsheid toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk Marijke, die kerstbal! En wat mooi dat je workshops doet met Syrische vrouwen, mooi om hen op deze manier wat ontspanning te bieden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kerstballen.
  En wat lief die workshops met de Syrische dames, zal ze vast goed doen.
  Wat vervelend van je zoon, hopelijk slaan de medicijnen snel aan, zo naar om je kind zo'n strijd te zien leveren, heel veel sterkte!
  Liefs, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat doe je dat mooi, helaas voor mij is deze winkel te ver weg. :-((
  Ik hoop dat de medicijnen je zoon gaan helpen. Helaas weet ik wat hij doormaakt en hebben medicijnen mij toen heel goed geholpen. Sterkte, XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat zijn de kerstballen leuk! Mooi, dat je je inzet voor de workshops. Sterkte met alles! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. super leuk zeg die kerstballen,staat erg leuk zo,knap van je,en wat leuk en dapper dat je je dat doet die workshops,leuk,en sterkte hoor met je zoon.

  ps.als je je verhaal kwijt wilt,mag jij mij ook wel mailen hoor,je hebt mijn mailadres.

  dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi gemaakt! en lijkt makkelijk ook, haken bij mij kom niet aan toe, en nu met de kerst weet ik niet zeker. Advent begint en zijn weken van rust en bezinning...Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen