vrijdag 19 februari 2016

Vrolijke tulpen-vazen


Een paar jaar geleden verfde ik deze (bruine) kruidenbitter-flessen met Annie Sloan-verf en gebruikte ze als advent-kaarsenhouders. Dit jaar kwam het er niet van. De flessen stonden ongebruikt in de vensterbank. Dat staat ook mooi, maar met het voorjaar in zicht leek met mij leuk om er eens wat anders mee te doen: in elke fles een nep-tulp van de Action. 


Zo stonden ze vorig jaar in de vensterbank.


Zo staan ze nu tussen de voorjaarsbolletjes. 


De handwerkgroep met buitenlandse vrouwen waar we eind vorig jaar mee gestart zijn, is heel gezellig. Er doen nu 4 vrouwen mee: 2 oudere dames en 2 jongere. Het is zo mooi om te zien dat de groep ook een sociale functie heeft. Kenden de vrouwen elkaar van te voren niet, nu helpt de man van één van de jongere dames de oudere dames met klusjes. En hebben ze ook buiten de handwerkgroep om contact met elkaar.
Ik ben zo trots op één van de jongere vrouwen. Ze heeft met veel doorzettingsvermogen (regelmatig werd er een diepe zucht geslaakt) haken geleerd. Dit is haar eerste granny. De vorige keer vroeg ze waar ze haaknaalden en garen kan kopen.


Eén van de andere dames houdt niet zo van handwerken. Zij maakt hier papierkraaltjes. Ze was er erg enthousiast over en wilde het thuis aan haar dochter leren. Op de achtergrond wordt fanatiek gebreid aan een ten stitch blanket. 


Twee christen-vrouwen en twee moslimvrouwen die genieten van elkaars gezelschap. Het land waar ze vandaan komen, ligt overhoop door oorlog. We doen de begeleiding met z'n tweeën en wij genieten er net zo van als zij. Vooral de eerste keren raakten ze er niet over uit gepraat, onderweg naar huis. Eén van de dames had gezegd dat het haar mooiste dag van de week was geweest. Het is zo fijn als ze even de dagelijkse zorgen opzij kunnen zetten!


Verder gaat alles z'n gangetje: Hier ben ik met mijn dochter mee naar schermen. Leuk om mee te kijken! De andere dochter zit op dansen en dat zorgt regelmatig voor leuke tafereeltjes, vooral als ze niet in de gaten heeft dat je toekijkt. Laatst dacht ik (we zaten te wachten aan tafel): 'Waar blijft ze nou toch?!'. Toen ik buiten ging kijken, stond ze in het donker, midden op het grasveld te dansen. Al dansend had ze het konijn gevoerd en was totaal vergeten dat ze direct binnen moest komen om te eten. :-)


Ze is nog steeds verknocht aan haar knuffeltje, al is ze dan een brugklas-puber van 12. ;-) 'Mááám, waar is Spookie?!', klinkt het 's avonds regelmatig. Meestal heeft ze 'm zelf ergens laten liggen, deze keer wist papa er meer van. :-) 


Deze week kreeg ik twee leuke crea-verrassingen. De uiltjes-deken lag een tijdlang in de etalage van Sparkelsz-creatief, de nieuwe handwerkwinkel in Zuidhorn. Echt heel leuk om er een kijkje te nemen! Uit alle deelnemers werden 3 prijzen getrokken. Alle andere deelnemers kregen een 'troostprijs': een mooi boek en een kleurig tasje van Scheepjes. Wat een verrassing! 


Verder won ik de give-away bij Aritha van haar blog Op mijn Boekenplank. Ik won De Mollie Makes. Dank je wel Aritha, ik ben er blij mee en zit er nog lekker in te snuffelen! Ik ben druk met de voorbereidingen voor deze gezellige markt. Ik ga er een kinder-workshop geven en heb er heel veel zin in! De vorige keer was het heel druk en gezellig, met heel veel kinderen die een workshop gedaan hebben. Ik zorg dat ik genoeg spullen bij mij heb! :-) 

Tussendoor heb ik nog een plank gehuurd voor mijn spulletjes. Ik heb mijn voorraad garen eens uitgezocht en verkoop kleine spulletjes, zoals tashangers en oorbellen.


Helaas worden er tot nu toe nog niet genoeg kramen verhuurd en dreigt EigenWinkeltje.nl te moeten sluiten. Dat zou erg jammer zijn en ik hoop dat zich nog nieuwe huurders melden! Ik heb mijn spullen er weer uitgestald, zo leuk om even 'winkeltje te spelen'. 

Ik ga weer even verder voor de markt, fijn weekend!

18 opmerkingen:

 1. Enig die vazen. Gefeliciteerd met je mooie prijzen en succes met de verkoop. Bij ons op de Haak Inn ook een dame uit Syrie, zo leuk om van elkaar te leren. En zo felijk watvtaalles te geven. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke vazen. Het is altijd leuk om wat te winnen. Knap dat je zoiets leuk organiseerd voor die vrouwen, heel leuk :-).
  Fijne vrijdag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (Casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Origineel idee de tulpen in de fleurige vazen ...
  Leuk dat jij dat creatieve ideetjes organiseert ...
  Fijn weekend ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een boel leuke dingen weer. Mooi dat mensen van andere afkomst, zo elkaar kunnen steunen en helpen. Leuke vaasjes, ik krijg er gelijk een lente gevoel van =)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezellig blogje weer! Mooi verhaal over de handwerkgroep en die vazen zijn zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke vazen! Zo zijn ze voor meerdere dingen inzetbaar. Mooi om te lezen hoe mensen zo van elkaars gezelschap en creativiteit kunnen genieten. Geniet van je gewonnen Mollie Makes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk bericht. Toch fijn zo'n handwerkgroepje. Samen genieten, elkaar helpen en dergelijks ... mooi initiatief! En de vazen zijn zeer leuk want je krijgt direct zo'n lentegevoel over je heen.

  Fijn weekend, liefs Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heel gezellig bericht. Mooi om zo als vrouwen bezig te zijn. En gewoon in iets waar jij goed in bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die vaasjes zijn echt mooi. De kleuren zijn perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig dat de vrouwen zo genieten van het samen vezig zijn. Succes met de workshop, zal vast weer heel geslaagd zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh zeg, wat een inspirerend blogje, geweldig dat jullie zo'n internationaal handwerkgroepje hebben. Mooi om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk die vasen voor je tulpen. Mooi hergebruik! En leuk je handwerkgroepje. Ik heb nu ik in duitsland woon ook een groepje met 2 buurvrouwen super gezellig en goed voor mijn duits!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed bedacht die flessen/vasen En wat geweldig om te lezen over jullie handwerkgroepje, bijzonder! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat mooi dat jullie zo samen handwerken, goed initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De vazen zijn heel leuk, mooie kleuren.
  Tof initiatief, het handwerkgroepje.
  Nog veel succes met alles.
  Fijne zondag,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Met stijgende verbazing zit ik hier te lezen over al je activiteiten! Wow, ontzettend gaaf ... Je draait ook nergens je hand voor om en wat fijn om zo wat voor anderen te kunnen betekenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh how great is this going !!!
  Just perfect!!!!
  Sunny greetings
  Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 18. You've had a nice week :-) I like the painted bottles against the window, very pretty.
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen