zondag 18 november 2012

Naaiklusjes...

Als moeder van zes kinderen kom ik natuurlijk regelmatig naaiklusjes tegen. Dat is nou niet direct mijn hobby, het liefst stop ik die ver weg ergens in een donker hoekje van ons huis. Bij het opruimen kom ik dan kleren tegen die ze al niet eens meer passen, of krijgt dochter 3 een gerepareerd kledingstuk wat ooit van dochter 1 was... Nou is mijn jongste dochter net een terriër: Minstens 3x per week vraagt zij: Mam??? Die spijkerbroek, is die al gemaakt?!?! Mam?!?! Ik wil mijn jas weer aan!!! Kijk, dat heb ik nou nodig, aan de slag dus maar!
Wel eens van een konijnen-jas gehoord? Nee, niet zo'n jas van konijnen-bont (mijn dochters zouden mij niet meer aankijken...). Sinds wij vier konijnen hebben, hebben mijn dochters konijnen-jassen, speciaal voor als ze lekker met de konijnen bezig zijn. Helaas gebruiken ze die niet altijd en dan krijg je dus dit:


Een gat, gemaakt door deze knabbelaar (konijnen schijnen geen knaagdieren te zijn, maak mij wat wijs):


Geen grote ramp, want heel dure kleren koop ik nooit. Dit is een jas, gekocht op een kleding-beurs voor 7 euro. Maar evengoed is het jammer, dat vond dochter-lief ook. Gelukkig is mama niet 'voor één gat te vangen' en als iets dan toch moet, dan proberen we er ook iets leuks van te maken. Dat leverde dit resultaat op:


Een met fijn garen gehaakte ster, met de hand vast genaaid. Hehe, dat is weer klaar. Maar toen draaide ik de jas om en ontdekte nog een gat... Oké, dan gelijk nog maar een:


Als we dan toch bezig zijn, gelijk maar de volgende klus aanpakken: een spijkerbroek van mijn jongste dochter met een gat op de knie.


Ze wilde wel een broek met harten op de knie, dat heeft haar klasgenootje ook. Zo gezegd, zo gedaan:


Op beide knieën één, dat is wel zo leuk:


Er ligt nog een spijkerbroek van mijn man (een klusbroek). Hij is nog niet zo te porren voor hartjes of bloemen, wat jammer nou, dat wordt dus gewoon een sááie klus en die verdwijnen nou net in donkere hoekjes... Maar ik moet zeggen, dat al die blogjes die ik van anderen lees (zelfs al gaan ze over naaiklusjes) best inspirerend werken. :-)

En dan nu lekker verder met een boek (Rust, in drie maanden minder stress in je leven van Carianne Ros, daar staan vast tips in die in kan gebruiken) en een haakwerkje: Een opdrachtje n.a.v. mijn  blog-bericht over de baby-knuffeldoekjes van Brittasami.Als die klaar is, maak ik er nog twee in jongenskleuren, als kraamkadootjes voor kleine neefjes (ze kruipen al bijna...). Ik heb het uilen-doekje van het blog van Brittasami in het nederlands vertaald en ik heb toestemming van BrittMarie om deze op mijn blog te plaatsen. Als ik tijd heb, wil ik de onderdeeltjes van de andere doekjes ook nog vertalen (de basis van alle doekjes is gelijk) en plaats ik ze samen. Nog even geduld dus!
Een hartelijk welkom aan al mijn volgers tot nu toe, 31 al in vrij korte tijd! Ik vind het heel leuk dat jullie meelezen, op- en aanmerkingen zijn van harte welkom. Na een tijdje zal ik eens na gaan denken over een give-away, waar ik nu ook zelf aan mee kan doen bij andere blogs. Zo leuk is dat!

19 opmerkingen:

 1. Jee, straks laten ze hun kledingstukken nog expres door de konijnen aanvreten zodat ze van die hippe applicaties krijgen :-) Dat heb je super opgelost!

  Wat fijn als je de vertaling op je blog zet. Ik heb ze wel opgeslagen en kan het best volgen, maar in het Nederlands maakt het net even makkelijker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps, dat had ik nog even niet bedacht, ik hoop niet dat ze op het idee komen ;-) Ik heb wel jaren geleden eens een reactie gekregen van een juf, die het maar raar vond dat mijn oudste dochter totáál niet onder de indruk leek van het feit dat ze een gat in haar jurk geknipt had met knutselen: Dat maakt manma wel weer... :-)

   Verwijderen
 2. Gezellig dat je bij mij volger bent geworden :-)
  Veel plezier met het patroontje ;-)

  (en ja, ik had dus al op je blog gereageerd, maar het is een beetje verwarrend met al die verschillende fotootjes)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. DAt ziet er superleuk uit..al die mooie opgepimpte kledingstukken..TOP
  Ook je knuffeldoekjes worden leuk...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het blijven rot werkjes, die verstelklusjes. Maar je hebt het crea-bea opgelost, echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil ook zulke hartjes op mijn knieën! Hoe vind je het boek van Carianne Ros? Ik heb het ook gekocht, mijn dochter leest het momenteel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er nog maar net in begonnen, maar het 'pakt' mij wel direct. Wat fijn dat je dochter het leest (ik dacht toen ik begon, zou dit ook wat voor mijn kinderen zijn om te lezen?). Ga je het zelf ook nog lezen?
   Ik wil best een paar hartjes voor je maken hoor, als je zelf niet handig bent met de haaknaald! :-)

   Verwijderen
  2. Dat is lief van je :-) Ik ga weer starten met haken ...

   Verwijderen
 6. Ja dat zijn klusjes die ik ook altijd maar voor me uitschuif, soms zelfs totdat het kledingstuk niet eens meer past...kan het alsnog weg:-) Met die haaksels erop zijn de gaatjes wel heel erg leuk weggewerkt! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je dat goed opgelost. Pas maar op dadelijk komen al de vriendinnetjes ook met hun kleding. Ze zeggen dan vast mijn mama kan dat wel weer maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik word weleens gevraagd voor naaiklusjes, maar heb wat dat betreft geleerd om nee te zeggen. Alleen in bijzondere gevallen doe ik het nog (anders zit ik straks dagelijks in de naaiklusjes...). Kettingen repareren voor anderen, dat doe ik wel regelmatig (en dat weet jong en oud inmiddels ook. :-)

   Verwijderen
 8. Ah je brengt me op een idee met de hartjes op de knieën. Mijn dochter heeft een broek met gaten gekregen van haar nichtje. Bedacht als broek om aan te trekken als ze papa helpt met klussen. Het broekje zit haar echt perfect, zonde om niet te dragen.
  Ik denk dat ik ook maar eens een paar hartjes ga maken.

  Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kwam je bericht zonet nog tegen toen ik eens bij de spam keek! Wat gek dat 'ie daar terecht gekomen is!

   Verwijderen
  2. Inmiddels heeft ze nog een gat in haar broek, dus ik mag nog een keer :-P

   Verwijderen
 9. Dank je voor je bezoekjes aan mijn blog. Ik dacht.. ik kom ook even bij jou een kijkje nemen, leuk blog heb je!

  Heel herkenbaar... die stapel verstelgoed (ik had laatst ook een grote boodschappentas vol. Sommige broeken waren inmiddels al te klein...). Je hebt het mooi opgelost zo met die gaatjes in de jas en broek.
  En je haakwerkjes vind ik super! Groetjes Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk opknapwerk heb je er van gemaakt. Zeker dat je man ook zo geen broek wil? :-) Jammer toch hé :-) Ik ga dat boek ook eens opsnorren denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk blog heb je! Net begonnen zie ik leuk hoor;)

  Groetjes Judith

  Neem je ook is een kijkje op mijn blog??

  www.degrannys.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Via via open ik je blog en val meteen op die leuke vrolijke uiltjes. heb je die ook zelf gemaakt?
  Ik kom zo af en toe eens een kijkje nemen. Ik ben ook net begonnen met een blog, kom je ook eens op bezoek?

  Groetjes saskia

  BeantwoordenVerwijderen