dinsdag 1 januari 2013

Oud en Nieuw

Ja, ook hier! :-) De jaarwisseling verliep rustig. Vier van de zes kinderen hadden elders een oud-en-nieuw-heenkomen gezocht. Wij hebben hier heerlijk met z'n viertjes gegourmet, waarna één zoon even langs kwam met zijn vriendin.
Last-minute rolde de col-sjaal van de pennen (ja, 't is gelukt!). Of ze er blij mee is? Nou en of!
We sloten het jaar af met het lezen van Psalm 91 (zo'n mooie psalm) en een gezamenlijk gebed. Waarbij jongste dochter bad: 'Heer, wilt u geven dat de konijnen niet te erg schrikken van het vuurwerk?'. Dat bleek wel nodig, gezien het vuurwerk-geweld dat even later losbarstte...
Na het aftellen op de klok (daar had de jongste al de hele avond naar uitgekeken): Elkaar een gezegend nieuwjaar toewensen en naar buiten!


De colsjaal, nog net op tijd af :-)


Een enorme slang vuurwerk werd bij de overburen uitgerold én aangestoken...


Horen en zien verging ons letterlijk!


Na het optrekken van de rook Veilig-Vuurwerk-spektakel bij de buren aan de andere kant :-)

En ons konijnenvolkje?!


 Die zijn de schrik weer te boven!


Mijn man had zijn eerste nieuwjaarsklusje alweer te pakken vanmorgen. Toen ik vanmorgen uit de kerk kwam, deelde jongste dochter met grote ogen mee wat Dorito vannacht had 'uitgevreten':


Als hij niet snel genoeg naar zijn zin naar buiten werd gelaten, ramde hij 's morgens zijn deurtje open. Dat deurtje was inmiddels zo gebarricadeerd dat hij dat niet meer voor elkaar kreeg. Omdat we een marter in de buurt hebben rondlopen, liever in het donker geen konijnen buiten! Dan maar via de zijkant, zal hij gedacht hebben...


Hé boef, waar zit je?!


Ah daar! Hij weet net zo goed wat hij wil als zijn baasje...

En nu zit ik dan even heerlijk bij te komen van alle drukte overdag. De jongsten zijn naar bed en de oudsten doen een spelletje in de keuken. Het was een zoete inval vandaag en we (mijn man en ik) hebben heerlijk gewandeld in het Lauwersmeergebied.
Overdag had ik af en toe zo'n kaal gevoel: Wat mis ik nou? Oh ja, mijn breiwerk! Ik denk dat ik weer eens een paar sokken op de pennen ga zetten. :-)

11 opmerkingen:

 1. :-) De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar !
  Wat een prachige konijnen hebben jullie ! Lief dat dochterlief er aan denkt om te bidden dat ze niet te hard schrikken van het vuurwerk. Die dieren krijgen buiten wat te verduren !! De colsjaal is leuk geworden ! de pet die ze draagt ook.

  Liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een prachtige colsjaal , ik wens je een goed en gezond 2013 toe en wat een lieve konijntjes, voor dieren is oud op nieuw echt geen feest

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens jou en je familie ook een gelukkig en vooral gezond nieuwjaar toe! En dat we maar lekker mogen genieten van al die leuke blogberichtjes van elkaar :)

  En eh, de colsjaal is heel mooi geworden!

  Liefs Herriët

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dorito .... wat een prachtige naam hihihihihi
  En wat een geweldige beestjes!!!!!!

  De col is mooooooooi!!!!!!!

  Een fantastisch 2013 meis!!!!!!
  Succes met sokken breien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt van de chips! :-)) We plagen mijn dochter wel eens als we zwarte Dorito's kopen: Ahhhh, je gaat Dorito toch niet opeten?!

   Verwijderen
 5. Je verhaal van de konijnen doet me denken aan onze kids toen ze tieners waren. Voor het eerst 'rotjes' en afgestoken onder het konijnenhok (de enige plek waar het droog was). De 2 konijnen waren zich letterlijk dood geschrokken. Toen verdrietig, nu een graag gememoriseerde geschiedenis in deze dagen. Een gezegend nieuw jaar toegewenst! Groet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, ik weet ze zo erg kunnen schrikken dat ze erin blijven. Daarom ben ik er altijd alert op. Gelukkig hebben mijn zoons de leeftijd van vuurwerk afsteken (onder het konijnenhok, had hier ook zomaar kunnen gebeuren) gehad!

   Verwijderen
 6. wat het vuurwerk betreft...begon het kei hard te regenen eigenlijk waren we blij mee verder verliep het rustig wat een mooi blog heeft u...ik volg nu ook..heel gevarierd...groetjes soraya

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat was een mooie afsluiting van het jaar. Wij hebben op oudjaar altijd 's avonds nog kerkdienst. Ik vind dat altijd zo'n bijzondere dienst.

  Maar ik ben ook wel blij, dat het normale leven en ritme er nu weer een beetje in komt (een béétje, want het is natuurlijk nog vakantie). Dat zal de kids ook goed doen ;)

  Leuke blog heb je trouwens, ben meteen volger geworden!

  BeantwoordenVerwijderen