zaterdag 11 mei 2013

Een 'kadoosje', WIP en nog een uilentashanger

Afgelopen week hebben wij nogal wat 'kilometers gevreten', allemaal familie-bezoek. Gisteren ging een neef trouwen. De wens van het bruidspaar was de bekende 'envelop met inhoud', vanwege het sparen voor een huwelijksreis naar het geboorteland van de bruid. In ons geval werd dat een 'doosje met inhoud':


Ik heb even met de gedachte gespeeld nog een taart zoals in één van mijn eerdere blogjes te maken, maar daar had ik geen tijd voor. Het bleef dus bij één bescheiden doosje. :-) 

De dag ervoor (Hemelvaartsdag) gingen we naar mijn ouders. Een prachtige rit van bijna twee uur door de polder. Het ene na het andere bollenveld reden we voorbij!


Het is dan wel fijn om een makkelijk haakwerkje te hebben, waarbij je ook om je heen kunt kijken. Ik koos kleuren uit die mooi bij de nieuwe kamer van mijn dochter passen en begon aan een kussen. Tot mijn verbazing kreeg ik het bijna af, door heen en terug lekker door te haken! Ik heb tot nu toe vooral veel amigurumi gehaakt en zo'n klein beestje doe je haast net zo lang over als een heel kussen... 
Dit zijn de kleuren die ik uitgekozen heb: 


Mijn dochter is heel tevreden met het voorlopig resultaat. Ik ben van plan twee bij elkaar passende kussens te maken. Morgen moederdag, dan heb ik heerlijk tijd om te haken! :-)

Zonet maakte ik de tashanger af die al een paar dagen op mijn bureau lag. Een blauwe versie van de hanger die ik eerder in het roze liet zien. De uiltjes lagen nog te wachten op een bestemming. Voor de Oranjemarkt maakte ik ook al twee van deze hangers, die zijn beide verkocht. Het uilen-virus hangt blijkbaar nog steeds in de lucht! :-)


Deze mag een volgende keer mee. Ik heb in september pas weer een markt, maar er komt regelmatig iets tussendoor en het is prettig om niet zoveel in één keer te hoeven maken!

20 opmerkingen:

  1. wat is Nederland toch mooi he!!!
    Zo kleurrijk:)
    En die sleutelhanger is weer super!
    Liefs Theetje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi doosje, heel passend voor een huwelijk. HEt kussen wordt zo te zie ook heel leuk; dit haakt inderdaad makkelijk en snel, met veel amigurumi ben je toch wel hel wat langer bezig, weet ik ook uit eigen ervaring.
    DE tashanger is helemaal leuk! JE hebt gelijk om op tijd te beginnen met voorraad.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk idee dat doosje, dat doet het altijd goed. Ik snap wel dat je die tashaner zou kwijt was ze zijn ook heel erg mooi. Fijne dag vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. allemaal prachtig om te zien
    de tas hanger is ook geweldig mooi

    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie kleurtjes voor het kussen. Ben het met je eens dat je veel meer meters maakt met woonartikelen zoals plaids en kussens als met amigurumi. Onze twee oudste zoons wonen ook ongeveer 3 kwartier rijden bij ons vandaan en dan haak ik ook altijd een aardig stukje in de auto. Schattige tashanger heb je gemaakt! Fijne moederdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een bezige bij ben je toch. En wat maak je een hoop leuks. En dan ook nog zulke creatieve dochters. Gezellig hoor.
    Veel plezier van je eigen kamer.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie dingen heb je weer gemaakt, die doosjes blijven ook zo leuk om weg te geven :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ooooooooo wat is dat toch mooi hé, de bollenvelden als ze in bloei staan, schitterend!
    Heerlijk hé in de auto zitten haken, wat ik meestal ook altijd doe. Wauw wat leuke kleurtjes heb je gebruikt voor de kussen, op naar nummer 2!!!!!
    Je andere creaties zijn ook schitterend geworden.
    Ik wens je een fijne moederdag toe!!!!

    Groetjes hilda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk toch die mooie Nederlandse landschappen!

    En wat een mooi doosje. Erg leuk idee om te onthouden voor een cadeautje ipv de saaie enveloppe!

    En inderdaad, ik verbaas me er som ook over dat je net zo snel een dekentje of iets dergelijks in elkaar haakt als een amigurumi-figuurtje ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat is polderland toch mooi.

    Wat zie ik toch weer een leuk uiltje op je blog, ben ik helemaal weg van.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lovely crochet box and keychain with the owl !
    The pictures is beautiful too !
    Have a nice week.
    Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat mooi zeg die velden vol bloemen!Zo je hebt leuke dingen gehaakt(begin vooral NIET aan een sprei voor je dochter die hoofdzakelijk bestaat uit het haken van stokjes,ha,ha,ha...)Ik ben er even helemaal gaar van van de eentonigheid en dan ook nog eens in de kleur zwart en grijs:-(....hij zal komende week wel af zijn,nog 4 keer rond en dan is zoonlief ook weer blij.Hij past wel mooi op zijn bed gezien zijn inrichting van zijn kamer,maar pfff geef mij dan maar mijn plaid met bloem bestaande uit 400 rondjes en 30 verschillende kleuren hoor!:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuk doosje, echt een schattig cadeautje zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Haken in de auto ik heb het geprobeerd maar helaas net als met lezen ik word er misselijk van.
    Dat word een prachtige deken zeg.
    Je sleutelhangers zien er ook leuk uit.
    En het doosje met inhoud geeft zo leuk weg hè? Ziet er ook erg leuk en mooi uit.

    Groetjes Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  15. heerlijk weer... al die mooie dingen. En ja..onderweg zit ik ook meestal te handwerken.. Schiet lekker op in de auto.Mooi he, die bollenvelden. Ik kan er ook zo van genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. jahaaaa je staat er ook in ha ha ha ( in haken )

    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooie dingen heb je weer gemaakt zeg!

    BeantwoordenVerwijderen