vrijdag 28 juni 2013

Stewardessen-hoedjes en een hoog-zwanger konijnen-echtpaar

Daar ben ik weer eens even! Ook maar even hoor, want het is nu een gekkenhuis hier. Komende week is de musical van mijn dochter, die afscheid neemt van groep 8. Héél leuk natuurlijk en ik had mij opgegeven voor de kleding-commissie. Dat houdt in dat de naaimachine en ik weer vriendschap gesloten hebben:


De musical gaat over een vliegveld en mijn dochter heeft o.a. de rol van stewardess. Toch leuk als ze echt op een stewardess lijkt. We keken samen op internet en vonden een leuke foto van een stewardessen-hoedje. Een patroon was niet te vinden, dus ik heb zo ongeveer wat in elkaar gefreubeld. Alle vier stewardessen hebben zo'n hoedje, met een blauw rokje (ook genaaid), een wit blousje en een blauw sjaaltje. Het staat zo leuk, helemaal echt. 
Verder is ze mecanicien, dus een overall van mijn man moest verbouwd worden. :-)

Tijdens alle drukte rolden er een paar envelopjes in de bus, ik heb de afgelopen weken maar liefst 4x wat gewonnen bij een give-away! Het Moos-huisje heb ik al laten zien. Dit is wat ik nog meer kreeg: 


Een pakketje met 2 leuke stofjes, 2 zakjes zaad  en een héél schattig notitieboekje van Geertruida van het blog Supersoesje. Heel erg bedankt Geertruida! Het notitieboekje is al in gebruik en de stofjes vinden binnenkort zeker een bestemming nu ik weer plezier in naaien heb!


Dit kreeg ik van Maddy: Een lief gehaakt armbandje, heel schattig verpakt. Voor mijn bijna-jarige dochter die er al trots als een pauw mee rondloopt! Dank je wel Maddy! 


En dan viel er nog een enveloppe in de bus waar dit prachtig verpakte kadootje uitkwam, van Suzan van het blog Aspoonfulofsmiles. Echt een feest om zoiets te krijgen. Ik had bij haar give-away 5-daagse dit mooie tegeltje gewonnen:


Het staat nu nog beneden, binnenkort hang ik het op in mijn hobby-kamer. Dank je wel Suzan!

Alsof het allemaal niet op kan, kreeg ik ook nog een Award van Lize van het blog Bonjoli. Lize schrijft over de Award dat ik het mag beschouwen als een compliment van haar kant en daar ben ik blij mee! Ik vind het ook leuk om wat met de Award te doen, maar ik moet er nog even over nadenken hoe en wat. Het is nu allemaal wat te druk en chaotisch hier, maar ik wilde je toch alvast bedanken Lize en binnenkort kom ik erop terug!

Dan hier nog een projectje dat ik nog af moest maken. De uiltjes waar ik hier al over blogde hangen nu aan een slinger in de kamer van mijn dochter.Als je weinig tijd hebt en toch iets zelf wilt maken, maak je even snel iets op de 'automatische piloot' (wel toepasselijk vanwege de musical over een vliegveld waar ik nu druk mee ben... ;-) ). Uiltjes dus:En nu verder even geen zelfgemaakte kadootjes. Want dit konijnen-echtpaar is op 5 juli a.s. uitgerekend:


Het wordt een tweeling, de genetische kenmerken zijn zorgvuldig geregisseerd...


Punt is dat ik er geen patroon van heb, ik heb ze twee jaar geleden geleden gemaakt en niets opgeschreven. En nu maar hopen dat het vrouwtje op tijd bevalt, want anders heb ik écht een probleem met mijn dochter... 


Tussen de bedrijven door vierde mijn dochter alvast haar verjaardagsfeestje, samen met een vriendinnetje die al langer terug jarig geweest is. Dat werd een bezoekje aan het Blôde Fuottenpaad (Het Blote Voetenpad, voor de niet-Gronings-sprekenden onder ons...). Ik ben 's avonds met een oude tandenborstel in de weer geweest om die zwarte smurrie er weer af te krijgen, maar de kinderen hebben enorm genoten!


Héérlijk, mijn dochter ging er helemaal voor. Toen ze uit bad kwam had ze nog de zwarte spetters achter haar oren zitten! :-)

Volgende week heb ik naast de musical-voorbereidingen (niet alleen de kleding-commissie maar ook decor schilderen enz.) en -uitvoering, nog een feestje van mijn andere dochter, een konijnen-bevalling, een verjaardag, twee keer trakteren (mama, wat zullen we eens gaan maken?!) en wat ik verder nog vergeet... En oh ja of mama ook even op school komt mét konijn voor de spreekbeurt. Als jullie weten waar hier de nood-uitgang is, laat het mij even weten?!
Als ik iets minder aanwezig ben hier, weten jullie hoe dat komt! ;-)

14 opmerkingen:

 1. Heel veel succes met alles! De hoedjes en de uiltjes zijn leuk geworden!!!

  Groetjes, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjeeminee hoe druk kan een mens het hebben ? Ik zal aan je denken hoor ! En die uiltjes zijn zooo leuk ! Mooi gemaakt hoor .
  Spannend de zwangerschap van mevrouw Konijn . Ben benieuwd naar de tweeling ..
  En een blote voetenpad hebben we hier ook , bijna om de hoek . Erg leuk is dat ja . Fijn weekend xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahahaha je dochter bij het blote voeten pad ! Wat lijkt me dat heerlijk zeg :) maar ja, zo'n wasbeurt hangt daar natuurlijk ook aan vast.
  Spannend , jonge konijntjes :)
  De uilen hanger vind ik echt geweldig leuk en de stewardess hoedjes zijn heel mooi gemaakt, en dat zonder patroon. Wat een werk heb je er weer van gemaakt !
  Leuke kadootjes heb je gekregen.
  Heel veel plezier met de musical :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar die groep 8 drukte. Wij mogen volgend jaar weer met onze laatste die eraf gaat. Die uiltjes slinger is echt super leuk. Je prijzen ook. Sterkte met de laatste loodjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een hele goede morgen.
  Met een glimlach en een zorgrimpel, heb ik je blog gelezen. De glimlach omdat je het weer zo heerlijk omschrijft allemaal, de drukte waarin je nu verkeerd, je komt echt tijd te kort in die 24 uur van een dag. Maar als je dan die lieve cadeautjes weer ziet die je gehad hebt. Dat schept in al die hectiek zo veel blijdschap. Elke keer als je er langs loopt of er aan denkt, even zo een klein vreugde momentje.

  Die uilenslinger is echt enorm geweldig. Wat zou ik het leuk vinden om dat te kunnen maken. Maar ik heb daar momenteel al helemaal de rust niet voor. Toch wil ik het wel eens proberen. Zal eens kijken of je daar hier patroontjes voor heb staan. Want dit kan ik dus echt niet zelf verzinnen he hahahahaha.

  Meid die kleding, wat ben je toch gezegend met talenten zeg. Whow, wat zullen ze dankbaar zijn voor alles wat je doet voor de kinderen met de musical. Moge je gezegend worden daar voor vrouwtje.

  Wat geweldig over dat blote voeten pad. Ik zie het helemaal voor me. En dan nog de spetters achter de oren whahahahaha.

  Wat een genot weer om je blogje te lezen.

  Heel veel succes met alles en hoop dat je snel weer rust in de tent krijgt om even alles als een film terug te kunnen draaien en je kunt zeggen: Wat een rijk mens ben ik toch.

  Je snapt me wel.

  Knuffie
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel knap gemaakt de stewardessen hoedjes!!! En de uiltjes slinger vind ik schattig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel veel succes met alles! Sjongejonge, wat ben je druk geweest en wat heb je het nog druk! Succes met de jonge konijntjes ;-)
  De stewardessenhoedjes zijn helemaal geweldig! De uitjesslinger is enorm schattig en de foto's van het blotenvoetenpad zijn geweldig. Dat zou ook echt iets voor mij zijn ;)
  Nogmaals: veel succes!
  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beautiful crafts !
  Have a nice weekend !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wel een heel gezellige drukte vind ik ;-) En ik ben heel blij dat jij weer vriendjes bent met je naaimachine, echt heel tof gedaan die hoedjes. Ik ben heel erg fan van musicals, zit me hier nu het één en ander voor te stellen :-) Veel succes in elk geval!! En de uiltjes zijn superleuk! Hahaha... ja dat blote voetenpad, heb er al van gehoord, nog niet geraakt, maar bij het zien van die foto's hou ik mijn kids even weg van dit scherm :-) Of misschien net niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Druk druk zo te lezen, leuke foto's heb je gemaakt.
  En wat een leuk konijnen echtpaar en uiltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. haha, ppfff ,leuke post,eoi lekker smerig,zo lees ik je blog,geweldig die dochter in de modder die heeft erg genoten(maar mama iets minder na die tijd)en wat leuk die hoedjes voor de musical,echt knap gedaan,succes met alles.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. óh wat een leuke post heb je gekregen zeg.
  EN de hoedjes voor de stewardessen heb je heel mooi gemaakt.
  Het blote voetenpad, gaaf, daar zijn wij ook wel eens geweest, wat leuk om met het verjaardagsfeestje daar naar toe te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi hoedjes! Dat zal leuk worden. Blotevoetenpad staat op ons lijstje voor de zomervakantie ( maar dan bij Teuge) Heb er nu al zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goed bezig hoor. Druk, druk, druk.... Vanavond is manlief naar de musical van groep 8, met dochter. Maar als toeschouwers, want ze heeft nog een jaartje te gaan gelukkig voor dat het zo ver is. Nou, adem in, adem uit, nog even en het is vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen