zaterdag 13 juli 2013

Gezinsuitbreiding bij Twitter en Dimala

Eindelijk is het dan zover! Op 5 juli stond Twitter bij ons voor de deur, met een felicitatie-kaart voor mijn dochter die haar 10-jarige verjaardag vierde. Hij had wel een heel bijzonder kado bij zich, want...


Hij en Dimala, zijn vrouw waren papa en mama van een tweeling geworden: Ina en Cleo! Eigenlijk zou Cleo Daniël gaan heten, maar mijn dochter besloot toch dat ze Cleo leuker vond.


Oh wat is Twitter blij dat alles achter de rug is! (Anders ik wel...) Voor de heel oplettende lezer (maar mijn vorige blogje was twee weken geleden, da's wel erg lang): De genetische kenmerken kloppen niet helemaal, het jongetje is anders van kleur geworden. Dat kwam omdat ik niet zoveel zin had om met piepende acryl te haken en dus ben uitgeweken naar andere kleuren! :-)


Dimala ligt in een echt kraambed, dat gemaakt is van een mandarijnen-kistje voorzien van een blauw verfje én versierd met een tape-je van de Wibra (wat een leuke soorten hebben ze daar weer!). Matras, kussen, lakens en deken zijn gemaakt van stofjes uit mijn voorraad.


Tante Hen kwam als één van de eersten op kraambezoek. Zij is de oppas als Twitter en Dimala samen op stap gaan. Het ziet er nu al naar uit dat het een ondernemend duo is, dus ze zal er haar handen aan vol krijgen!


Deze keer heb ik er wel aan gedacht op te schrijven hoe ik ze gemaakt heb. Als ik tijd heb, zal ik het uitwerken en op mijn blog zetten.


Nog even een gezellige familiefoto:


En dan duikt mama ook weer snel het kraambed in met de tweeling, voor een middagdutje.


De rest van de kraamtijd hebben ze doorgebracht in Ameland, waar het rammelde van de soortgenootjes!


Deze zat lekker madeliefjes te snoepen op nog geen twee meter afstand. Ze waren nauwelijks schuw, al namen ze wel de benen als je té dichtbij probeerde te komen.
Mijn jongste dochters maakten een rondrit op prachtige Friese paarden. Ze waren wel een beetje verontwaardigd toen ze terugkwamen: Er waren twee meiden bij die nog nooit gereden hadden. Ze waren dus niet eens in draf of galop geweest! Mijn oudste dochter werkt bij deze stal (Het Jutterspad). Héérlijk, zo'n vakantie-baantje. Alle drie zijn ze gek op paardrijden (hebben ze niet van mij ;-) ).


Ik rolde zo vanuit de drukte het weekje vakantie in. Het was extreem druk de laatste weken, eigenlijk veel te druk. Ik heb het overleefd, maar ben nog steeds aan het bijkomen. Ik heb ADD (de rustige variant van ADHD). Inmiddels leer ik er wel mee leven (ik weet het nu een jaar of 7), maar dat lukt op het ene moment beter dan het andere. Een blogje schrijven was al bijna teveel, maar ik vond het te leuk om dit niet te laten zien! :-) Ik heb maar weinig geblogd de laatste weken (was te eigenwijs om een blog-pauze in te lassen) en heb ook bijna niet op jullie blogs gereageerd. Dat komt wel weer, er ligt nog een lange vakantie voor de boeg! :-)

19 opmerkingen:

 1. Ach, wat een mooie familie, heel schattig! Ik vind het kraambed er ook erg gezellig uitzien.
  Nog gefeliciteerd de verjaardag van je dochter!
  Fijn dat je al behoorlijk goed met je valkuilen hebt leren omgaan, dat heeft vast een berg energie gekost waar je langzaam maar zeker steeds meer profijt van zal hebben.
  FIjne vakantie verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat prachtig allemaal marmarel...is echt een inspirerende blog om te lezen wat een plezier...u heeft echt talent om te haken...een zegen

  veel groetjes en liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk verhaal, ik heb echt zitten genieten.
  Fijn he zo'n gezellige knuffel familie. Ik hou er ook zo van.
  Mooi gemaakt, en vooral je bedje vind ik erg leuk. Die ga ik onthouden ♥
  Gefeliciteerd met je dochter nog.
  Geniet van je zondag xxxx ♥♥♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk verhaal weer Marijke, want eerlijk is eerlijk, ik heb je wel gemist en ik zal vast niet de enige zijn geweest.
  Geweldig dat er eindelijk gezinsuitbreiding is, en een dikke proficiat voor je dochter.
  Het bedje is ook al zo leuk geworden, wat een topidee om een mandarijnen kistje te gebruiken, dat ik daar nou zelf niet opgekomen ben ! Hoevaak ik niet met die dingen in e hand heb gestaan, zonde vond om weg te gooien, maar toch niet weten wat ik ermee moest en ik kan tenslotte niet alles bewaren.
  Twitter en Dilama hebben een paar knappe kindertjes gekregen :D ik denk dat tante Hen haar handen idd er vol aan zal hebben !
  Fijne Zondag,
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding. Dat bedje is echt heel leuk bedacht van een sinaasappel kistje. Blijf kalm, dan breekt het lijntje niet ;-). Fijne zondag verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk verhaal over de gezinsuitbreiding,heb er van genoten en nog veel plezier samen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog gefeliciteerd met je dochter.
  Wat heb je weer leuke konijntjes gehaakt en dat bedje heb je leuk verzonnen.

  Doe het rustig aan en geniet van deze mooie zondag,
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi stel zo in hun kistje/bedje. Mooi gemaakt hoor. Daar zal je dochter vast blij mee zijn.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd met de uitbreiding van het konijnen gezin. Geweldig leuk gedaan en ach, wat maakt kleur uit. Ze zijn super leuk. Leuk verhaal en schattig dat bedje hihihih.

  Je was zeker weten erg druk de afgelopen periode en prima toch dat je geen blogtijd inlaste.

  ADD ja meis, ik ken het van onze dochter. Die als presentje er ODD bij heeft, maar dat weet je tenslotte al.
  Zoonlief heeft de drukke variant. ADHD maar gaat het op zich goed mee hoor naarmate hij ouder wordt.

  Fijn weer van je te lezen.
  Liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hihi... wat een heerlijke familie!

  Groetjes van Poekie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd met je dochter. Wat heb je geweldig leuke konijntjes gehaakt en zo leuk met bed en alles erbij. Super.
  En nu maar heerlijk rustig aan doen.
  De markt waar ik in September sta is in onze wijk. Niet Grijpskerk dus. Wel een keer leuk om samen op een markt te staan. groetjes,

  Lize

  BeantwoordenVerwijderen
 12. gefeliciteerd met je dochter,leuke foto,s,geniet van je lange vakantie


  liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een schitterende bevallingsreportage!! hahahah
  leuk hoor.. ik ben ook al aan het konijnen haken.. raar.. het is toch geen pasen??

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd met je dochter! Mooi stelletje beesten. Schattig allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Proficiat met de gezinsuitbreiding! Maarrem... het jongetje in een andere kleur? Weet je zeker dat hij niet 'van de melkboer' is dan? ;-P

  BeantwoordenVerwijderen
 16. cute bunnys!!! you are doing such great jobs!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Schattig!
  En wat een leuk fotoverhaaltje!

  BeantwoordenVerwijderen