zondag 28 juli 2013

Van een slaperig koetje en een waaks konijn...

Het is heerlijk vakantie hier en we zijn een paar dagen naar onze caravan geweest. Wat was het warm! Ik heb in de schaduw zitten haken en eindelijk een knuffeldoekje afgemaakt, waarvan ik allang wist dat het een koetje moest worden. Ik had er alleen geen patroon van en daar moet je dan even voor gaan zitten. Dit is 'm geworden:


Deze bloemen heb ik ook tijdens de afgelopen warme dagen gehaakt. Ik had er thuis een patroon van liggen, maar was deze vergeten mee te nemen. Zoiets moest het worden. Met uitproberen kom je ook een heel eind: 


De grotere versie van het patroon wil ik ook nog eens maken. Ik ga deze gebruiken voor een vlaggetjes-slinger die 15 a 20 meter lang moet worden (een opdracht) en kreeg een tas met stofjes bijgeleverd. Daar ben ik nog wel even zoet mee! :-)


Ook mijn dochters vermaken zich prima tijdens de vakantie. Lekker verkleden bijvoorbeeld, voor een optreden met échte microfoon! Ik moest wel snel een foto maken, want: 'Mama schiet op, het is zo héét!'


Ook in de caravan vermaken ze zich prima. Ze spelen op het veldje met vriendinnetjes, gaan lekker zwemmen (in de plas bij de camping). De oudste van de twee vindt het wel vervelend dat de wc niet op slot kan, er zit nog geen haakje op de deur. Daar heeft ze nu wat op gevonden:
We sleepten deze keer zelfs ons konijnen-volkje mee! Tja, vind maar eens een goede verzorger voor 4 van die beesten. Onze buren waren op vakantie en onze zoon was ook een paar dagen weg.


Dit zijn de vakantiehokken. Wat kleiner dan waar ze normaal bivakkeren, maar wij hebben tenslotte ook minder ruimte... Ze hebben er geen moeite mee, ze smikkelen heerlijk van het verse gras.


Ze moesten wél wennen aan de honden op de camping, die graag even kwamen kennismaken. Daar hadden zij geen behoefte aan. Als een haas (uhhh konijn) schoten ze hun nachthok in. Sam en Saar (bovenste foto) zijn net zo groot als de hondjes van onze buren. Op een dag kwam het hondje (Luca) van de overburen weer even buurten. Sam schoot direct z'n nachthok in, Saartje hield het hondje strak in het oog en draaide mee toen hij om het hok heen liep, proberend of hij erin kon komen. Toen één van z'n pootjes door het gaas ging, bedacht Saar zich geen moment, haalde uit en béét! Waarop Luca met de staart tussen z'n poten verdween én Sammie (held op sokken) weer uit z'n nachthok durfde te komen. Het is wel duidelijk wie de échte held is van de twee!

23 opmerkingen:

 1. Wauww mooi knuffelkoetje geworden en dat zonder patroon, evenals de bloemen, die zijn ook al zo leuk.
  Handige uitvinding zeg, van je dochter.
  Nu maar hopen dat het blaadje niet per ongeluk omdraait met de deur dichttrekken :p
  Hhhahahha een waakkonijn.
  Ik weet dat konijnen goed kunnen waken, een kennis van mij had in een ver verleden naast honden ook een héél groot konijn, die liep gewoon in huis en sliep in de hondenmand.
  Daar kwam echt geen inbreker binnen, die werd meteen aangevallen, nee.....niet door de honden,maar door het konijn !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geweldig, dat is vast een Vlaamse Reus, die is nog een slag groter dan de Weners die wij hebben. Zo'n konijn zou ik ook wel willen. Maar ja, nog één is wel te veel van het goede... :-)

   Verwijderen
 2. Wat een super schattig knuffeldoekje! De bloemetjes zijn mooi geworden, dat wordt vast een geweldige vlaggenlijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gezellig allemaal.
  Je koe knuffel is leuk geworden.
  Bloemetjes haken is ook altijd leuk en je kunt ze overal voor gebruiken,
  Fijne vakantie verder.
  Lieve groet, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schattig koetje en wat handig om de konijnen maar gewoon mee te nemen. Altijd lastig om iemand voor je huisdieren te vinden als je met vakantie gaat. Geniet nog lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het knuffeldoekje is leuk geworden!!! Leuk idee, van die koe! Ik ben een lieveheersbeestjesdoekje aan het maken. Wordt, naar eigen zeggen dan :p, ook erg leuk!!!

  Wat lief, de konijntjes zo mee naar de camping!!! Ze zijn ook erg mooi!!!

  Groetjes, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooooooh dat koetje is me toch schattig.
  En wat heerlijk die foto's van je haakwerkjes, je verkleedkind en de konijnen. Leuk te lezen hoe naar het zin jullie het hebben gehad.
  Geniet maar even goed van die rust. Dat is dik verdiend.
  Veel liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi knuffeldoekje, ook de bloemetjes zijn heel mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, konijnen, vooral de vrouwtjes, kunnen behoorlijk agressief zijn. Veel mensen weten dat niet.
  Leuk koetje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook wel eens gehoord. Wij denken dat dit het dominantste konijn uit het nest is geweest, dus dat gaat dan dubbelop! :-)

   Verwijderen
 9. Wat een leuk knuffeldoekje is het geworden. Het wordt vast een hele mooie slinger met die kleurige bloemen.
  Het konijn van onze dochter slaat meestal heel hard met zijn poot als onze hond in de buurt komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een grappig koeiendoekje. Dat heb je goed bedacht.
  De bloemen zien er mooi uit. Heb je opgeschreven hoe je ze gemaakt hebt? Het zijn zekere bloemen om vaker te maken.
  Het ziet er gezellig uit bij jullie op vakantie.

  Lekker genieten, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb het opgeschreven. Moet ook wel want ik moet er nog heel wat haken, hoewel ik het nu zo nog wel weet. Als het even een tijdje stil ligt, moet je toch weer even denken: hoe was 't ook alweer.

   Verwijderen
 11. Heel leuk doekje zo! Hebben jullie een eigen caravan? Super zeg. Leuk verkleed, die dochter van je. Echt een humoristische oplossing voor wc!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja we hebben sinds vorig jaar een eigen caravan, een half uurtje rijden van ons huis. Wel praktisch, je bent zo thuis als het moet. Ik moet wel zeggen dat het camping-leven (zoals we dat hebben leren kennen) eigenlijk helemaal niet bij mij past: Halve dagen bi elkaar buurten, dan bij de één, dan weer bij de ander. Ik zit het liefst in een hoekje met een haakwerkje en een boek. Gelukkig kan dat ook wel op het veldje waar wij zitten. Ik laat er vast nog wel eens foto's van zien, kon nu niet direct een geschikte vinden.

   Verwijderen
 12. Heerlijk zo even naar de camping. De konijnen zijn denk ik al dankbaar voor het lekkere gras ;) Mooie dingen heb je gehaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. heerlijk de nijnen mee op vakantie en de toilethangers...briljant!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie plaatjes! En dat knuffeldoekje vind ik echt heel schattig geworden. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een Leuke knuffel!
  Groetjes Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het ziet er allemaal gezellig uit.
  En je maaksels zijn ook goed gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind je koeiendoekje echt heel erg leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen