zondag 3 april 2016

Sientje

Van een aantal van jullie kreeg ik, bij mijn blogje over Snater, het advies nog een kuiken te haken. Dat heb ik gedaan en kijk eens: Het is Sientje geworden!


Ze lijkt totaal niet op haar broertje Snater. Zo makkelijk als Snater is, zo zinnig is Sientje. Het had heel wat voeten in de aarde eer ze klaar was om op de foto te gaan. Ze zocht zelf de accescoires bij elkaar: Een paars strikje, waar ze een bloemenpaillet mét pareltje en een geborduurd kettingsteekje op wilde. Vrolijk fladderde ze door m'n hobbykamer en kreeg er maar geen genoeg van: Dit lintje, of toch die... en nog een klein hangertje eraan. Toen ze eindelijk klaar zat om te poseren, rende ze nog snel weg om mascara op haar wimpers te doen én kwam ze terug met een paar bijpassende roosjes. 


Daarna was ze best moe en plofte neer op een (hoe kan het ook anders) roze kussen bij het raam. 


Zo vond Sientje haar favoriete plekje en wat mij betreft had ze daar nog lang mogen blijven zitten. Maar het liep anders en dat had Sientje niet eens zelf bedacht.


Mijn dochter's vriendinnetje is vandaag jarig. Toen we bezig waren leuke kadootjes bij elkaar te zoeken, kwam ze op het idee om Sientje erbij te geven. Dat vond ik direct een leuk idee.
Sinds de zomervakantie zijn mijn dochter en haar vriendinnetje bijna een siamese tweeling. Wat hadden ze een plezier met elkaar, in de klas. Héél veel lachen en héél veel kletsen. Hadden helaas, want de dag voor de kerstvakantie gingen ze nog als twee vrolijke meiden met elkaar naar school. Gekleed in mooie jurkjes. 
Dat het voorlopig de laatste schooldag zou zijn voor L., daar hadden ze geen idee van. Ze hebben nog een nachtje gelogeerd samen. 's Middags ging ze naar de huisarts en die stuurde haar voor de zekerheid naar het ziekenhuis voor een foto. Ze had al een tijdje pijn aan haar knie en misschien zou de oorzaak een breukje zijn. Een dag later kreeg ze de vreselijke diagnose botkanker. Die sloeg in als een bom, ook bij ons. Gelukkig lijkt ze nog geen uitzaaiingen te hebben. Ze heeft al meerdere chemokuren gehad. En wat is ze dapper!


Zo maakten we een mooi pakket van de spulletjes, met Sientje erbij en een hartje met de initialen van mijn dochter en vriendinnetje. Op de achterkant staat: Forever Friends. Ondanks alle narigheid hebben ze nog steeds zoveel plezier met elkaar. Wij mopperen weleens dat onze pubers teveel achter internet zitten, maar wat een zegen dat het er is! Zo kunnen ze heel makkelijk contact houden: Ze face-timen, whatsappen en noem maar op. Ook terwijl L. haar kuren krijgt. We hopen en bidden dat de behandelingen aanslaan. 


Sientje had wel in de gaten dat ik het toch een béétje jammer vond om afscheid te nemen. Ze stond ineens te sjorren aan een bol garen. Tja, nog een kuiken haken?! Ik blijf bezig, misschien volgend jaar! :-) 


Ik laat jullie nog een paar foto's zien van pasen, een week terug alweer! We genoten van de diensten in onze gemeente: Op goede vrijdag vierden we in een dienst het avondmaal, wat een mooie gewoonte! Net als Jezus, die met zijn discipelen het avondmaal vierde voor zijn sterven. Voor ons was het nieuw, omdat we nog niet zo lang naar deze gemeente gaan. Zondag hadden we een prachtige bijeenkomst met De zandtovenaar, ook heel bijzonder!

Op tweede paasdag kwamen we als gezin met z'n allen bij elkaar. Dat zijn er inmiddels weer 11: één van onze zoons heeft sinds een paar weken ook weer een vriendin. Dat we met véél zijn kun je wel zien aan de mega-lange tafel... ;-)


Het was heel gezellig en iedereen bracht wat mee. Mijn schoondochter maakte de leuke hapjes met poffertjes, nutella en een aardbei erop. Ik had de scones gebakken en er was nog veel meer lekkers. Ook de jongste dochters hadden hun aandeel geleverd: Met een zelfgebakken cake en wafels. 


Kijk eens wat een geweldig uitzicht, vanuit het appartement van onze zoon en zijn vriendin! Het panorama van de wolken verandert voortdurend en dit vond ik wel héél mooi: De dreigend donkergrijsblauwe lucht! Op de achtergrond kun je d'Olle Grieze nog zien! 
Waar ik ook heen ga, ik neem altijd wel een haak- of breiproject mee. Ik heb nu een project van vorig jaar weer opgepakt: een sjaal. Ik zal er binnenkort meer van laten zien.

25 opmerkingen:

 1. Wat een lief kuikentje. Die gaat vast veel liefde brengen. Wij zijn gegroeid naar 12. Ook hier is er een vriendinnetje van jongste zoon bijgekomen. Alvast een goede week toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schattig kuiken! Ik ga heel hard duimen voor het vriendinnetje van jullie dochter, ik hoop dat de kuren aanslaan en dat ze helemaal beter wordt. Heel veel sterkte voor haar en natuurlijk ook voor jullie. Fijn dat er internet is inderdaad. Hoewel echt bezoek en echte post toch altijd dingen zijn en blijven om naar uit te kijken.
  Liefs, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I love the little chicken, soooooo sweet! :)
  Ciao Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lief kuiken! Ik hoop dat ze het meisje veel moed en kracht geeft zodat ze op den duur weer live gezellig met elkaar kunnen kletsen.
  Heerlijk, die lange tafel, zo gezellig met z'n allen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo,ik heb dit blog sinds kort gevonden. Wat een gezellig leuk blog is dit.
  Heerlijk zo'n lange tafel vol lekkere hapjes. Nog heerlijker als je die kunt delen met de mensen die je lief hebt.
  Dat is een grote schat.

  Ik hoop dat het vriendinnetje mag genezen bij God's wil.
  Hartelijke groet, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk Marianne, dat je mijn blog gevonden hebt, welkom! Ik heb al even gekeken of jij er ook één hebt, maar volgens mij niet?
   Groetjes, Marijke

   Verwijderen
 6. Ik snap volledig waarom je dochter Sientje aan haar vriendinnetje wou geven. Een knuffel kan je nooit te veel hebben. Hopelijk komt het goed met het vriendinnetje.

  Veel sterkte
  Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sientje is echt prachtig. Wat een lieverdje en wat komt ze goed terecht! Fijn!
  De Zandtovernaar is inderdaad geweldig, die heb ik ook al eens mogen zien. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. So, so cute !!!!!!!!!!!!!!
  Have a lovely week !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat vreselijk zo jong meisje en dan zo bericht ...
  ik hoop dat Sientje haar wat troost en opfleuring geeft ... het is echt een grapig kuikentje ..
  lieve groetjes en een fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een schrik voor het vriendinnetje van je dochter en voor iedereen in haar omgeving natuurlijk. Jullie hebben een prachtig pakket voor haar gemaakt, heel lief! De zandtovenaar hebben we eens in een theater aan het werk mogen zien, heel bijzonder! Wat woont je zoon mooi, ik hou van die stad :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. super leuk die sientje gezllig zo'n groep aan tafel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat lief dat jullie het mooie Sientje aan het vriendinnetje hebben gegeven. Hopelijk gaat het goed na de behandelingen.
  Het ziet er gezellig uit zo'n lange tafel en fijn dat ze allemaal meewerken met lekkere hapjes.
  Lieve groet,
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat was een lang verhaal... Oh, wat erg van dat meisje ... ik kreeg er kippenvel van!
  Sientje heeft haar plekje wel gekregen en zal zich nuttig kunnen voelen. En ja, eigenlijk weet je het wel met die damespoppen en knuffels hè.., de dametjes weten wat ze willen en zijn niet de gemakkelijksten!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi blogje zeg, vooral ook omdat je de voordelen van internet voor de tieners beschrijft, in dit geval zo waardevol. Mooie familietafel!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat gezellig om zo allemaal bij elkaar te komen! Dat was vast een heerlijke maaltijd. Want een leukerd is Sientje, ze pastte ook perfect bij het leuke pakketje.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat is sientje moooi,en wat een heftig verhaal joh van dat vriendinntje,maar veel bidden dat het goed komt he,en wat heerlijk die paasmaaltijd bij jullie,gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat is er veel gebeurd, zeg! Verdrietige uitslag voor L., ik bid voor haar mee! En ook voor je dochter, die er zeker ook mee zal zitten. Geweldig kuikentje, wat hopelijk wat troost biedt, samen met het mooie pakket.
  Zo fijn om Pasen te vieren. Bij ons in de gemeente is ook altijd een Avondmaalsviering met Goede Vrijdag , heel bijzonder.
  En dan het hele gezin bij elkaar, wat een rijkdom. Vorige week donderdag was ik jarig en wij hebben dat ook met ons eigen gezin, aanhang en mijn vader en moeder gevierd. (totaal met 9 personen) Heerlijk genieten is dat.
  Fijne dag en nog veel haakplezier.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat gezellig zo met z'n allen en mooi dat je vader en moeder er nog bij kunnen zijn!
   Groetjes, Marijke

   Verwijderen
 18. schattig en oh wat ziet dat er heerlijk uit

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik weet even niet wat ik zeggen moet geloof ik. Dit waren mijn gedachten tijdens het lezen:
  'Wat een dotje van een kuikentje, zo lief!', maar ook: 'Wauw, dat is heftig.' We zullen ook voor haar bidden. En: 'Wat heerlijk dat je zo hebt kunnen genieten van iedereen met Pasen. Zo'n prachtig feest (immers: als Jezus niet was opgestaan, was ons geloof voor niets geweest)!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Echt een meidending, dat kuikentje. Maar de eennalaatste foto is wel leuk! Groeten van mijn moeder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie Ralph! Je hebt gelijk, helemaal een meidending. ;-) Dank je voor voor het overbrengen van de groeten, doe ze terug. Ik moest even nadenken wie je moeder is, maar dat kon ik snel bedenken! Ik zal binnenkort even op jouw blog kijken.
   Groetjes, Marijke

   Verwijderen
 21. Your little chic has a friend! And she's a darling! And I must say I like the look of your tasty treats :-)
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen