zaterdag 16 april 2016

Omslagdoek


In mijn vorige blog vertelde ik over een project waar ik vorig jaar al aan begonnen ben. Ik wilde de omslagdoek snel af hebben en was er zo fanatiek mee bezig dat ik last kreeg van mijn polsen. De omslagdoek verdween uit het zicht. Een paar weken geleden kwam ik de doek weer tegen en nu haak ik elke keer tijdens het koffiedrinken een stukje. Het patroon haakt makkelijk weg en zo komt de doek hopenlijk toch af dit voorjaar!


Het patroon komt uit het boek Puur Haken van Maaike van Koert. Omdat ik veel fijner garen heb gekozen dan het originele patroon is het toch wel een mega-project geworden. Ik haak de doek met Katia Jaipur met haaknaald nr. 2. 


Alleen maar bezig zijn met een groot project is niets voor mij. Na een paar dagen word ik kriebelig en wil ik er wat anders bij doen. Dit wordt een mega-beer, als steuntje in de rug voor het vriendinnetje van mijn dochter. Er volgt voor haar een periode van eerst een zware operatie, daarna revalideren, weer gevolgd door chemo. Ik haak de My Krissie Beer, een inmiddels door mij al grijsgehaakt patroon. :-) Het is ook zo'n leuk basis-patroon, waar je alle kanten mee op kunt. Ik haak de beer deze keer met drie draden Royal van de Zeeman, waardoor hij lekker groot wordt. 

Op vriendelijk (doch dringend) verzoek stel ik jullie voor aan de vlog's (hopenlijk zeg ik dat zo goed) van dochterlief en vriendinnetje. Mijn dochter heeft een tijdje een blog gehad, maar dat is achterhaald! Vloggen is het helemaal en ze hebben er zoveel plezier in samen. We hebben er als ouders wel over na moeten denken of we dat goed vinden. We hebben er  een aantal regels bij gegeven en tot nu toe houdt ze zich daar goed aan. En ik kan nog eens zeggen: Eérst je kamer opruimen en dan pas vloggen. Dat werkt tot nu toe prima... ;-)  


Zoonlief houdt zich met heel andere dingen bezig. Gisteren stapte hij op het vliegtuig naar Engeland. De komende ruim 3 maanden verblijft hij er in Oxford, voor zijn studie. 


Hij stuurde gisteren wat foto's, het is een prachtige plek om te verblijven. Wij gaan er ook nog heen en ik ben zó benieuwd! Nog even geduld. :-)


Zijn jongere broer (ze schelen één jaar in leeftijd) heeft weer een kamer gevonden. Het gaat goed met hem! Zijn depressie duurde ruim drie maanden. Het was een moeilijke periode, waarin we ervaren hebben dat God ons gedragen heeft. Gelukkig gaat het sindsdien bergopwaarts. Hij onderneemt weer van alles en hij heeft ook heel wat te doen: Een nieuwe kamer die grondig onder handen genomen wordt, studie én een vriendin. :-) 


Zijn kamer wordt van onder tot boven gestript en hij haalde zelfs een stuk krant uit 1964 onder de lagen behang vandaan. :-) 


Genieten jullie ook zo van het voorjaar? Heerlijk he, al die mooie voorjaarsbloemetjes. Hier een kleur-explosie in onze achtertuin. Ik zie mijn dochters er ook steeds met het fototoestel omheendraaien. :-) We genieten er nog even van, voor je het weet is het weer voorbij!

23 opmerkingen:

 1. Mooi die omslagdoek, zeg! en een gezellig berichtje. Zometeen even de vlog bekijken.
  De "handwerk" vlogs van
  http://www.wolplein.nl/koffie-en-wol/afleveringen geniet ik ook altijd zo van.
  Hartelijke groet, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de foto's van het vliegtuigraam is cool!
  Yep, vloggen is in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooie kleurtjes van de omslagdoek en fijn dat iedereen weer goed is terecht gekomen. Heerlijk hè de lente ik kan ook echt genieten van al het moois dat weer tevoorschijn komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Your shawl is gorgeous, the big bear will be...and the pictures great !!!!
  Have a nice weekend !
  Good luck for your family !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi bericht! Je bent bezig met een prachtige omslagdoek! Wordt echt heel erg mooi. Succes met de beer. Ik zal de vlogs bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind je omslagdoek echt mooi! Prachtige kleuren. Oxford, daar wil ik ook nog wel eens heen! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O wat leuk ik wist niet wat vloggen was ,maar ben meteen
  gaan kijken ..ze doen het heel leuk mijn clompilmentjes
  ik vindt je omslagdoek ook heel mooi en de kleuren ..
  een fijn weekend ..groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je omslagdoek wordt wel heel mooi! Zelf wissel ik breien en haken steeds af met naaien, anders krijg ik toch weer last van mijn handen. Geen straf naar Engeland om je zoon op te zoeken! Heerlijk. Fijn dat het met je andere zoon weer beter gaat. Hief ook weer een vriendinnetje rijker. Zo blijft het gezin groeien. Alvast een fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi patroon voor een omslagdoek en wat fijn als de kids hun draai gevonden hebben fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige omslagdoek.
  Fijn dat het nu weer god gaat met alle kinderen.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn dat het weer goed gaat met al je kineren, dat scheelt heel veel zorgen :-) Al is het natuurlijk wel spannend dat je zoon in Engeland zit, maar hij zit er mooi aan de foto te zien.
  Je omslagdoek wordt echt mooi, goed dat je hem afmaakt. Ik ben wel heel benieuw hoe groot je beer wordt, dat moet echt mega zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow, wat een lange blogpost! Je omslagdoek is mooi! Ik ben aan 't haken met garen dat er heel erg op lijkt en iemand vroeg al of het Katia Jaipur was. Nu is dit zie, snap ik de vraag wel. De kleuren zijn precies hetzelfde! Mooi, hoor.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Misschien veel werk, maar je omslagdoek wordt prachtig. Bedankt voor de nieuwe term, vloggen ik kende het nog niet. Ja soms is het zo kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen :) Wat mooi Oxford, zeker gaan kijken, lijkt me geweldig. Fijne zondag en veel liefs, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk dat het goed gaat met je kinderen. Wat een zorgen kun je hebben... En nu dat vriendinnetje van je dochter... och, wat erg..
  Je omslagdoek vind ik prachtig, hele mooie garentinten heb je gekozen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je omslagdoek wordt mooi dat komt vast door dat garen met die leuke kleuren.
  Fijn dat het goed gaat met je kinderen, oxford is tenslotte niet zo heel ver weg, leuk dat je er naar toe gaat.
  Ik heb genoten van het vloggen van je dochter en haar vriendinnetje.
  Liefs, Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het is wel mooi garen, prachtig ook dat waaiermotiefje!
  Fijn dat het met je zoon weer beter gaat. Dat vloggen, oei, ik loop achter geloof ik... weet niet eens wat t is.
  Succes met reus-beer.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is wel een hele mooie omslagdoek om er de eerste jas-loze dagen mee door te brengen. Lekkere frisse kleur!

  En wat fijn om bericht te lezen dat het bergopwaarts gaat. Dat zijn fijne woorden om te mogen lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. leuk blogje weer,leuke omslagdoek ook,die kleurtjes zijn super,en leuk ook dat je naar je zoon toe gaat,ziet er mooi uit daar,ja mooi he buiten al die kleuren nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een gave omslagdoek! Prachtig die kleuren zo. Wat fijn dat het weer beter gaat met je zoon, een hele opluchting lijkt me dat. Het is heerlijk nu buiten inderdaad, al moet de zon dan wel echt schijnen. We gaan weer de goede kant op ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat maakt een mens veel verschillende dingen mee he? Jij dus ook. Naast die mooie omslagdoek (prachtig) al die wederwaardigheden. Fijn dat het goed gaat met je kinderen. Soms kan het leven zo donker zijn dat je als ouder mee in het donker zit.
  Wat stoer dat een zoon van jullie in het buitenland gaat studeren. Ook spannend. Ik zal de vlog van jullie dochter eens lekker gaan bekijken. Hartelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heb gekeken naar de meiden...wat leuk dat dat kan. Ze doen het goed hoor. Geef ze maar complimenten. Gaaf dat ze zo'n mooi voorafje hebben en trucken met geluidjes.
  Ik heb de link doorgegeven aan mijn kleindochter.

  BeantwoordenVerwijderen

 22. ¦¦¦(¯`:´¯)¦Olá amiga!!!
  ¦¦(¯ `•.\/.•´¯)¦¦¦??Uma Ótima semana
  ¦(¯ `•.(?).•´¯)¦(¯`:´¯) para você e toda a tua família!
  ¦¦(_.•´/\`•._)(¯ `•.\/.•´¯) Visite o blog
  ¦¦¦ (_.:._).¦(¯ `•.(?).•´¯) Deixe seu comentário
  ¦¦¦(¯`:´¯)¦¦(_.•´/\`•._) Terei o maior prazer em
  ¦(¯ `•.\/.•´¯)¦¦(_.:._). responder
  ¦(¯ `•.(?).•´¯)¦¦¦¦ Deixe seu blog e email
  ¦¦(_.•´/\`•._)¦¦ Para que possa
  ¦¦¦(_.:._)¦¦¦¦¦ retribuir a visita.

  Visite meu blog - Tita Carré - Crochet

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Your shawl holds all the colors of the sea. Lovely.
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen