vrijdag 6 mei 2016

Engelandvaarders (2)

Hier lees je het 2e deel van onze Engeland-vakantie. Voor deel 1 scroll eerst even naar beneden.


Deze oldtimer stond op een oprit van een huisje in Wendlebury. Een auto met houten kozijnen (het mos groeide erop). 


In 'ons' dorp was er niet veel wandelgelegenheid. Eén pad liep naar de spoorlijn en was daar gestremd, zodat we weer terug moesten. Hier kijkt mijn man naar parachutespringers die net gedropt waren, zwarte stipjes tegen de witte wolken.


De paarden mochten ook op de foto, voor onze paardenliefhebsters. De witte ging ervoor staan, de bruine at onverstoorbaar verder. :-) 


Overal mooie kleine engelse huisjes.


Hier één van de vele mooie naambordjes, in dit geval overduidelijk van een dierenliefhebber. Veel huizen hier hebben een naam, die je kunt lezen op het bordje bij de weg.


We hadden er één dag voor uitgetrokken om Londen te bekijken. Op de heenweg in de trein zat ik naast een vriendelijke engelsman. Ik pakte mijn haakwerk, en toen ik drie steken gehaakt had, vroeg hij: 'Are you knitting?'. We kregen een leuk gesprek over zijn en ons gezin. Over zijn vrouw en dochters die van breien houden. Hij had voor zijn werk Nederland vaak bezocht en was enthousiast over 'Kroningen (Groningen), impossible for us to say...'. Een heel leuk begin van de dag. Op de foto hierboven zitten we op de eerste rang, bovenin een dubbeldekker.


Als je snel van a naar b wilt, kun je beter met de metro reizen. Dat hebben we ook gedaan, maar we vonden het veel te leuk om al dat gekrioel van bovenuit de dubbeldekker te bekijken! We begonnen bij de St. Pauls Cathedral. Dit is de toren, bekeken vanaf een brug over de Thames.


Hier staan we er bovenop: Schitterend, wat een uitzicht! En wat een mooie gebouwen: Van historisch tot hypermodern: The Tower, The Towerbridge, The Big Ben, maar ook The Scarf, een enorm smal en hoog gebouw, helemaal van glas. 


Dochters waren beide enthousiast over  'The Londen Eye'. We zijn er maar niet in geweest, er stond een mega-lange rij! 


Samen met onze dochters ging ik een middagje gezellig winkelen in Oxford. Kijk eens wat een vrolijke gehaakte portemonneetjes! Zoonlief, voor wie ik een paar jaar geleden voor de grap een Angry Bird haakte voor op het dashboard van zijn auto, riep: 'Die van mij was mooier mam!'


Ik kon nog een foto vinden: Oordelen jullie zelf maar, hij kijkt wel behoorlijk 'angry' uit z'n ogen in elk geval. ;-)


Nostalgie: 22 jaar geleden ging ik met een vriendin een weekend naar Londen. Ik was toen zwanger van onze vierde. Voor onze drie jongens nam ik een echte bobbypet mee. Wat hebben ze er veel mee gespeeld! Toen ik deze zag liggen in een speelgoedwinkel in Oxford, moest ik natuurlijk even een foto appen: Ze hebben ze nog!Toen dochters hun winkels hadden bekeken, was mams aan de beurt: Cath Kidston, daar ging ik even lekker rondsnuffelen. Kijk eens wat een schatje! Ik heb toestemming gevraagd om 'm op de foto te mogen zetten. :-)

De meeste spulletjes zijn behoorlijk prijzig. Maar ze hadden ook stofjes en ik nam een halve meter mee, om er een kussen van te naaien. Leuk als herinnering aan ons Londen-uitstapje.


De zakdoekjes met schattige kleine motiefjes zijn natuurlijk veel te mooi om er je neus in te snuiten! :-) Ik ga de motiefjes gebruiken om er bijvoorbeeld hangertjes van klei mee te maken. De potloden met stipjes kon ik niet laten liggen!


Ik nam een paar heerlijke bladen mee voor de terugreis. De Mollie Makes is zo leuk, die popjes ga ik zeker een keer maken. Er zit een pakketje erbij met alle materialen voor een gehaakt speldenkussen. Het is natuurlijk wel de Engelse uitgave.


Jongste dochter wilde graag een Londen-hangertje voor aan de toilet-tas. 


Na ons rondje winkelen troffen we de rest van de familie weer in de Turf-Taverne. Het is een pub waar je heel gezellig kunt zitten en ook heerlijk kunt eten. Dit is het toegangsstraatje naar de Turf Taverne.


Zo grappig dit fietsje, met drie lekke banden en een voorjaarsbakje achterin. :-) 


Het toetje: Cappuccino met limoencake, mmm!

Aan alles komt een eind, maar wat hebben we ervan genoten! Het was ook erg leuk om te zien waar onze zoon studeert. Hij blijft er tot eind juni. Voor ons was het een vakantie die voor herhaling vatbaar is, we willen als we de gelegenheid krijgen graag nog eens naar Engeland.

17 opmerkingen:

 1. Great pictures, great trip !!!
  Have a relax weekend !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke reis hebben jullie gehad en Londen is ook mooi en vooral druk.
  Mooie foto's van wat jullie gezien en gekocht hebben, je hoeft je niet te vervelen (voorlopig).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie reis hadden jullie.
  Leuk dat we mee konden genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hebben jullie het fijn gehad! Engeland is leuk he? Ik heb deel 1 ook even terug gelezen. Jullie hebben alles uit jullie week gehaald zo te zien. Wij genieten nog een dagje in Frankrijk en gaan morgen terug naar Kroningen. ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik zo na de foto's kijk ,denk ik dat jullie
  een heerlijke reis hebben gehad ...ja en die winkeltjes
  zijn zo verleidelijk ...ik wens je een fijn weekend toe
  heel veel groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk. Ons favoriete land en ook altijd goed weeergehad. Wij gaan door de tunnel op de trein. Bevalt heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wist ik niet, dat je met de auto op de trein kunt. Dat gaat vast een stuk sneller, hoewel de boot ook leuk is. Een idee om eens te proberen.

   Verwijderen
 7. Wat heerlijk! Echt, die huisjes ook gewoon, te leuk. En Londen is voor mij al zoooo lang geleden dat het weer hoog tijd wordt zeker als ik dit zie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb genoten van je reisverhaal ... Erg leuk om te lezen, vooral omdat ik nog nooit in Engeland ben geweest.

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Met veel plezier je verslag gelezen en foto's bekeken. Altijd nog een wens van me ook eens naar Engeland te gaan.
  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. genoten van dit blogje,wauw wat mooi,en wat een ervaring voor jullie,echt heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooi verslag, ik heb echt het gevoel even mee te zijn geweest op reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. I'm a bit behind with my blogging so read both posts at once. Looks like a wonderful vacation and such lovely photos to go with it. Thanks for taking us along.
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Engeland is zo mooi! De vriendelijke mensen, de schattige huisjes en zelfs de toeristische plekjes vond ik erg leuk om te zien. De volgende keer moet je echt eens in de London Eye gaan. Zelfs als je hoogtevrees hebt ( zoals ik) is het goed te doen en het uitzicht is echt prachtig. Een bijzondere reis, met mooie herinneringen zo te lezen. Leuk dat je van het lapje stof een kussentje gaat maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie foto's! Fijn dat je zo van deze reis genoten hebt.

  BeantwoordenVerwijderen