maandag 5 september 2016

Time to relax!

'Time to Relax!' Dit Blond-lijstje maakte ik vorig jaar voor mijn schoondochter. De figuurtjes heb ik uitgeknipt uit een rol pakpapier en (op de kleurenkopieermachine) vergroot en verkleind. Sindsdien gebruik ik ze voor allerlei doeleinden: de grote voor lijstjes zoals deze, de kleine voor bijv. bedeltjes.


Toen ik deze terugzag, heb ik er snel een foto van gemaakt. Die van mijzelf was mislukt. Het past mooi bij hoe ik de afgelopen periode ervaren heb, een heerlijk relaxte periode. Alles staat op een laag pitje, (bijna) niets moet, alles mag. Heerlijk!

Ik laat jullie nog even meegenieten van de afgelopen weken.


We zijn 2 weken naar Texel geweest. Hier maken we een wandeling in het prachtige natuurgebied De Slufter.


Terwijl man en dochters verderop bij het water keken, nam ik de tijd om wat foto's te nemen.


Kijk eens wat mooi, die grove structuur van de aarde, met plantjes eromheen. 


Het was al avond en de ondergaande zon gaf een prachtige gloed aan het landschap.


Hier brachten we een bezoek aan de Schapenboerderij, een aanrader! Dochterlief heeft het schaap sinds kort gebombardeerd als één van haar lievelingsdieren en wilde er heel graag naar toe. :-) 


We zaten gezellig op een terrasje te koffiedrinken, toen ik door het raam van de schuurdeur van het huis aan de overkant van de straat tot mijn verrassing dit leuke tafereeltje zag. De eigenaresse verkoopt de knuffels vast op markten. Te leuk om niet even een foto van te maken!


Aan alles komt een eind, zo ook aan onze heerlijke Texel-vakantie. Meneer (of mevrouw) meeuw keek oplettend toe of er wat lekkers te halen viel bij één van de vele toeristen.


En hier zijn we alweer thuis! Werk aan de winkel voor man en dochter. Ze hebben hard gewerkt aan een paar nieuwe hokken/rennen voor onze (deels nieuwe) konijnen. Daar laat ik binnenkort meer van zien.


We genoten een weekend van het gezelschap van twee vrolijke kleuters. De kids van mijn jongste broer kwamen logeren, terwijl papa en mama lekker samen 'een hotelletje pakten'. We gingen een dagje naar Familiepark Nienoord in Leek. Superhandig hoor, zo'n rode krullebol. Je hebt 'm snel weer gevonden in een menigte spelende kinderen. :-) 


We gingen een dagje naar Het Paardenrusthuis in Soest. Ook echt een aanrader! Oudste dochter, die weer terug was van 6 weken werken in Zweden, ging gezellig mee. Ze start binnenkort met haar studie Zweeds (Europese taal en cultuur), maar had nog even vakantie. Al onze dochters zijn paarden/dieren-liefhebbers, dus met zoiets doe je ze echt een plezier. Opa en oma wonen er vlakbij, daar konden we mooi op de koffie, gezellig!


Verjaardagen en feestjes gaan ook in de vakantie gewoon door. Ik heb weer een stuk of wat kado-pakketjes gemaakt.


En dan is de vakantie toch écht voorbij! Nageltjes van jongste dochter worden zorgvuldig gelakt voor de eerste schooldag!


Zorgen waren er ook, deze vakantie. Vriendinnetje van jongste dochter werd héél, héél erg ziek. Moeilijk en verdrietig om van zo dichtbij de verwoestende effecten van een nare ziekte te zien. Het bepaalt ons er ook bij wat écht belangrijk is in het leven en we koesteren de mooie momenten. We bidden er samen voor. En vorige week zat L. weer gezellig bij ons op de bank, tussen alle vriendinnen. Daar hebben we samen voor gedankt!

21 opmerkingen:

 1. Hey Marmarel,
  Wat een heerlijke vakantie, te zien aan de foto's. Erg leuk. Je natuurfoto's vind ik geweldig. Echt heel mooi.
  Fijne dinsdag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo te lezen een heerlijke vakantie. Nu nog even nagenieten met het mooie weer. Hier zijn ze al weer aan hun derde week bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi blogje om te lezen en te bekijken!
  Die mooie structuur van de grond geeft heel goed de droogte aan, als het niet zo droog was, zag het er anders uit (ik heb klei-ervaring ;-))
  Leuk, nieuwe konijntjes. Onze zoon wil ze ook zo graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's van een gezellige, relaxte vakantie zo te zien.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke vakantie om in jullie herinnering vast te houden. Zielig dat het vriendinnetje zo ziek werd. Het laat weer even zien wat het belangrijkste in het leven is.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooie foto's. Vooral die van de ondergaande zon, de knuffels, nagels en gewoon alles wel. Moeilijk, van de vriendin. vriendschap is dan iets waardevols en het liefst zou je zo gauw mogelijk herstel zien. Een diep dal. Ik hoop dat jullie ervaren dat God helpt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een leuke vakantie foto's wij hopen dat eiland binnekort te verkennen. en wat een zorgen om een vriendin dat laat je zien wat echt belangrijk is in het leven. fijn dat er een god is waar je je zorgen kwijt kan hij is er altijd sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb je dat mooi gemaakt, het lijstje met BlondAmsterdam plaatje, echt heel leuk! Heerlijke vakantie gehad zo te zien en nu lekker na genieten! :)

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. And you did it well !
  The pictures are great !
  Have a lovely day !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuke foto's. Wat jammer dat het vriendinnetje zo ziek werd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O, maar jij hebt ook een mooi vakantie verslag met leuke foto's! Die foto met die glurende meeuw, hahaha! Maar ook de andere dieren staan leuk op de foto. En het mooist op de foto's staan natuurlijk je prachtige dochters!
  Ik heb de deken inderdaad de afgelopen 2,5 week tijdens de vakantie gehaakt en alleen in de avonden op het laatste stukje blauw na, dat heb ik onderwweg gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijke tijd hebben jullie gehad, prachtig op Texel! Ik vind de meeuw bijna een beetje eng, brrr hij kijkt zo boos! Fijn dat L weer bij jullie op de bank zat. Bidden werkt! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het ziet er daar schitterend uit in Texel!
  En leuk, die prentjes die je vergroot en verkleint, het worden echt superschattige hebbedingetjes!
  Wat leuk voor de konijntjes dat ze een nieuwe woning krijgen :-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. O wat een prachtige foto's van je vakantie ...
  ( nog nooit in texel geweest ) en dat schaaoje wat lief
  heel veel groetjes en een fijn schooljaar voor je dochter

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie foto's, heerlijk genieten en dat hebben jullie ook gedaan zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke foto´s! Heerlijk zo´n vakantie naar Texel, lijkt me erg leuk. Ik ben jaren geleden als kind eens op Schiermonnikoog geweest. Er was weinig te doen en ik hield nog niet zo van verre wandelingen maken dus tja. Nu zou ik wel graag eens naar de Waddeneilanden gaan, het ziet er altijd zo mooi uit. Leuk al die bezoekjes aan de dieren, zou ik zelf ook doen haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad.
  Mijn zus was ook in Texel geweest en vond het er prachtig.
  Wat een nare ziekte toch, maar fijn dat het vriendinnetje er weer bij was.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtige foto's laat je ons zien van jullie heerlijke vakantie. Ook al gaan de emoties op en neer rondom het vriendinnetje. Weet, dat we voor haar bidden!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een heerlijke vakantie is het geweest,de mooie foto's zijn een leuke herinnering :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. So nice to stop by and hear all your news. And to see everyone busy and happy. What a great place for a vacation. I was also sorry to hear about your friend.
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heerlijk om weer even de tijd te hebben en genomen te hebben om bij je langs te kijken. Fijn dat jullie zo genoten hebben maar ook diep triest te lezen van dat vriendinnetje. Moge God haar sterken en helpen en haar familie maar ook jullie. Jullie leven zo enorm mee. Liefdevolle groet
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen