woensdag 12 oktober 2016

Birthday-doily

Eindelijk kan ik weer eens wat laten zien. Van de doily op de foto haakte ik er 8, allemaal verschillend, maar wel met dezelfde kleuren. Het patroon komt uit het boek Haakgeluk van Claire Boeter.


De afgelopen weken stonden in het teken van verjaardagsfeesten en bijzondere gebeurtenissen. Bloggen lukte niet, omdat de aan/uit-knop van de computer het begeven heeft. Inmiddels heeft mijn man een oude laptop geïnstalleerd en kan ik mijn foto's weer bewerken. In de herfstvakantie wordt de computer weer gerepareerd.


Eén van die bijzondere gebeurtenissen was mijn 50e verjaardag. Mijn man en kinderen leek het wel wat om een compleet verzorgd feest te geven. Dat zag deze eigenwijze Sara niet zo zitten. 1966 is blijkbaar een goed 'bouwjaar', en ik had al verschillende 50-feestjes meegemaakt, voor ikzelf aan de beurt kwam. Zodoende kon ik goed bedenken wat ik nu eigenlijk leuk vind: Low budget, op een mooie locatie met een gezellige sfeer en het liefst zelf klaargemaakt. Zo gezegd, zo gedaan: Weken van te voren was ik bezig met het uitzoeken van de recepten, voor de high tea die ik zou gaan geven. 


Inmiddels kan ik zeggen dat het niet moeilijk is om bijvoorbeeld lekkere scones te bakken. Als je maar een goed recept hebt en de aanwijzingen stap voor stap opvolgt. Ik was wat huiverig door wat ik las over mislukte taaie, droge exemplaren. Gelukkig kwam het helemaal goed en waren ze heerlijk, met clotted cream en aardbeienjam. Ik gebruikte dit recept


Ook bakte ik pompoencakejes, die goed in de smaak vielen. Mijn zoon werkt op een biologische boerderij en neemt regelmatig een exemplaar mee naar huis. Lekker voor soep, ovenschotel en cakejes dus!


Een tijdje geleden kreeg ik van iemand een doos met een heleboel glaasjes. Die kon ik mooi gebruiken als tafelversiering, samen met de doily's. Ik bewerkte ze met gesso en mijn jongste dochter knipte de cupcakejes uit servet en plakte ze erop.


Eindelijk was het dan zover! Op mijn verjaardag op 17 september werd alles ingeladen en we vertrokken 's morgens naar de molen van Enumatil. 


Dochters hielpen mee met het klaarmaken van de laatste hapjes. Alles werd uitgestald op de etageres die ik zelf maakte van servies van de kringloop. Hier en daar zit er zelfs een kopje van het trouwservies tussen. :-) 


Jongste dochter maakte een mooie foto-collage, die we gebruikten voor de uitnodigingen. Ook liet ik er één afdrukken op canvas. Die kreeg een ereplek bij de ingang van de molen.


Gelukkig kreeg ik niet zo'n gekke mega-opblaaspop ofzo. Mijn man versierde een bord. ;-) 


Het was een heerlijke dag. De molenaar liet de molen speciaal voor ons draaien en vertelde er één en ander bij over de historie. De jeugd en de kleintjes vermaakten zich prima, in en rond de molen. En iedereen heeft gesmuld van de high-tea. Toen de visite weg was, hebben we met elkaar alles opgeruimd en hebben daarna nog gezellig met ons gezin spelletjes gedaan en de bestelde pizza's opgegeten. Toch nog een beetje verzorgd dus. ;-) 


De week erna deed ik de high tea nog eens 'dunnetjes' over, met mijn vriendinnen. Ook erg leuk, zo'n hok vol dames! Ik dacht: Zou er veel overblijven?! Misschien doen er wel veel aan de lijn. Nou, dat viel reuze mee, ik heb de etageres zelfs nog bijgevuld. :-))

Het vereist al met al wel enige planning en vooral veel voorbereidingstijd. Maar je krijgt er veel voor terug als je iedereen ziet genieten en als je steeds maar weer hoort hóe gezellig het was. En ik had nu voorpret, het feest zelf én weken napret. :-) De kinderen verrasten mij met een stukje over mams haar typerende trekjes, gewéldig! Als kado krijgen mijn man en ik binnenkort een compleet verzorgde hotel-overnachting, mét kaartjes voor een musical. Echt een verrassing! 


Ik laat jullie nog even meegenieten van de kadootjes: De standaard met heel veel bolletjes van het nieuwe Scheepjes Bonbon-garen kreeg ik van mijn schoonzus. Ze belde vanuit Gouda: 'Ik sta in een hobby-winkel, heb je nog wensen?!' Ik noemde dit garen en zei op haar vraag welke kleurtjes: Maakt niet uit, kies maar een paar leuke kleurtjes uit. Toen kreeg ik dit... :-O De standaard heeft ze zelf gemaakt!


De Vrouwenbijbel (HSV-vertaling) is net uit, die heb ik van mijn man gekregen. Ik ben er zó blij mee! En ik kreeg nog véél meer leuke en gezellige kadootjes! Ook veel boekenbonnen, heerlijk om te neuzen tussen de boeken. Ik heb er al een paar uitgekozen.


Naast nog een paar verjaardagen en een bruiloft, kreeg onze zoon zijn bul uitgereikt in één van de prachtige oude universiteitsgebouwen in Leiden. Bijzonder om een professor zo lovend over je zoon te horen spreken: Hij is geslaagd met een 8.8 op zijn research-master. Nét niet summa-cum laude en dat vond hij eigenlijk jammer. Nou já zeg...
We zijn dankbaar dat onze kinderen de gelegenheid hebben om hun gekregen talenten te ontwikkelen, zo verschillend als ze allemaal zijn. Voor mijn opa was dat niet weggelegd, al had hij het graag gewild.Er moest brood op de plank komen!
Het was een prachtige dag, die we besloten met een gezellig samenzijn in een restaurant langs de A6, samen met zijn vriendin en haar familie. 

De komende tijd ben ik druk met lezen, ik ben begonnen met een cursus bij Koinonia. Ik ben benieuwd! Dat betekent boeken lezen, verslagen maken én nu en dan een tentamen. Lang geleden... ;-) Ook komt er weer een muziek-uitvoering aan. Toch hoop ik tussendoor tijd te hebben voor creatieve activiteiten én bloggen!

18 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je 50e verjaardag, ontzettend leuk idee om een high tea in een molen te houden en nog eens met je vriendinnen, geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat ben je druk geweest en je verjaardag gevierd, van harte gefeliciteerd! Wat mooi de vrouwenbijbel, geniet ervan! :)

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ontzettend fijn blogbericht, vol feestelijkheden :-)
  Gefeliciteerd met je verjaardag, je hebt er echt een hoop werk van gemaakt, het ziet er fantastisch uit! Je schoonzus heeft overigens ook werk van het cadeau gemaakt, heel goed bedacht!
  Ook gefeliciteerd voor je zoon, wat voel je je dan trots he, en inderdaad, zo rijk dat al je kinderen het beste uit zichzelf mogen proberen te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd Marijke met je 50e verjaardag , De zoon ook gefeliciteerd, en dan zo'n leuke high tea !! leuke bollen standaard leuk origineel cadeau

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om je verhaal te lezen. En natuurlijk nog gefeliciteerd!
  Lekker nog even nagenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als eerste wil ik je feliciteren met je verjaardag ,
  en ik wens je nog veel gezonden en gelukkige jaren .
  en als tweede gefeliciteerd met de zoon (knap hoor )

  je verjaardag zag er heel mooi en verzorgd uit ..had je dat allemaal zelfgemaakt .....leuk in die molen ...
  veel plezier van je cadeautjes ..
  succes met je curcus ..lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. A very, very Happy Birthday to you !!!!!
  I'm 50 too born in 1966 !
  Enjoy this new decade with health and joy !
  Hug
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog van harte gefeliciteerd met je 50e verjaardag! Zo te lezen (en te zien op de foto's) heb je een heel gezellig feest gehad naar eigen smaak ;-). Goed verwend met leuke en mooie cadeautjes.
  En gefeliciteerd met je zoon.
  Succes met je cursus.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een feest! En wat heb je het allemaal leuk en mooi aangepakt. Het zag er super uit en wat ben je heerlijk verwent. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zooooooooo, dat was een lang blogbericht! Maar ik ben nu weer helemaal 'bij'... Van harte gefeliciteerd met je 50e verjaardag. Wat hebben jullie dat leuk gevierd. Als je een goede voorbereiding hebt, dan kun je er zelf ook van genieten. En je bent ook nog eens grandioos in de watten gelegd!
  Ook gefeliciteerd met je zoon, knap hoor als je die talenten hebt en je kunt studeren...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk om te lezen allemaal. Je bent maar 1 jaartjes ouder dan ik. Van harte gefeliciteerd joh en wat een leuk feest zo. Helemaal blij voor jullie dat je zoon is afgestudeerd. Iets om heel erg dankbaar voor te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. gefeliciteerd met je verjaardag ,wat een mooi feest heb je er van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een feestelijk blogje! Alsnog van harte gefeliciteerd en natuurlijk ook voor je zoon! De hapjes zagen er heerlijk uit, wat een werk moet dat zijn geweest! Het ziet er ook zo professioneel uit dat het ook van een cateringsbedrijf kon zijn geweest, complimenten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Alsnog van harte gefeliciteerd, ik lees je blogje wat laat omdat ik een weekje weg was. Wat een mooi verslag van je verjaardag en wat een werk heb je eraan gehad. Prachtige kado's heb je gekregen. En wat knap van je zoon, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nog een fijne verjaardag gewenst, beter laat, dan nooit!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi vrouwtje,
  alsnog van harte met je verjaardag, en wat zag het er allemaal feestelijk uit. Jij hebt genoten maar ik denk de bezoekers/sters ook. En wat een leuke presentjes. Heerlijk. Echt een blog om voor jou af en toe terug te lezen, om weer even dat fijne gevoel op te halen. Liefs Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Happy Birthday! Looks like they treated you very well on your special day :-)
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen