dinsdag 29 november 2016

Lappenpop little sheep

Wat is het hier al weken stil op mijn blog! Hoog tijd om (letterlijk) uit het stof te kruipen. We ruimden het oude huis van mijn ouders op.


Veel creatieve activiteit was er niet, de afgelopen tijd. Maar toch wel wat en dat mag ook wel, want Sinterklaas is in aantocht en over een paar weken sta ik op een markt in de kerk.
Voor de markt haakte ik deze lieve schaapjes uit dit leuke boek! Het boek spreekt mij haast nog meer aan dan deel 1. Dat zijn best grote poppen om te haken, deze zijn lekker klein en makkelijker voor heel kleine handjes om vast te houden.


Bij deze schaapjes heb ik randjes ingehaakt met Katia Chantilly. Het maakt ze extra knuffelig en het is fijn garen. Vaak blijft dit soort garen letterlijk een beetje aan mijn vingers 'haken' (ik heb altijd een beetje ruwe handen, vooral bij de vingertoppen). Met dit garen heb ik daar helemaal geen last van!


Ik kocht het garen bij Ria. Ze zei onlangs dat ze er nog meer kleuren van binnen zou krijgen. Binnenkort moet ik er maar weer eens een keertje langs gaan! :-) 
Ik ben nooit zo weg van veiligheidsogen, als het knuffels voor hele kleintjes zijn. Dan kies ik toch liever voor oogjes borduren.


Waar ik verder dan zo druk mee was? Ik had een heerlijk uitje van onze kinderen gekregen voor mijn 50e verjaardag. Samen met mijn man mocht ik naar de Musical The Lion King in Scheveningen, gecombineerd met een hotelnacht, heerlijk uit eten en een compleet verzorgd ontbijt. We hebben genoten! Na de voorstelling hebben we 's avonds nog even langs de boulevard gelopen en de volgende ochtend weer. Het hoekje waar wij zaten, in het restaurant waar we gingen eten, stond een mini-naaimachine met Mammy erop! Echt helemaal mijn hoekje, al kon mijn man het niet laten om zijn pet eraan op te hangen. ;-) 


Mijn ouders (82 jaar oud) zijn verhuisd naar een appartement. Ze hebben nu alles gelijkvloers, echt heerlijk voor ze. Wij droegen allemaal ons steentje bij aan de verhuizing en dit is het sluitstuk: Het opruimen van het oude huis. We moesten zelfs nog behang eraf halen, het was een heel strenge woningbouwvereniging! Maar vele handen maken licht werk. Hier zijn mijn man en zoon gezellig samen bezig met het behang.


Ik ben aan het lezen, lezen en nog eens lezen voor de cursus die ik volg bij Koinonia. Ik doe het graag en leer veel uit de boeken. Zonet een pil van bijna 300 pagina's uitgelezen! :-)
Over boeken gesproken: Ik werk sinds de zomervakantie één middag per week (soms vaker) in een christelijke boekenwinkel. Ik voel mij er helemaal op mijn plek! Echt zo'n leuke, gezellige en inspirerende werkplek!

Ik ga nu eerst weer even aan de slag voor Sinterklaas en de kerstmarkt! Blogjes lezen komt niet veel van. Maar dat komt wel weer!

18 opmerkingen:

 1. They are so, so, so, so cute !!!!!!!!!!! Love them !
  Have a great day !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die schaapjes zijn heel leuk! Echt om lekker meegesjouwd te worden door kleine handjes. En je hebt er zo ééntje gehaakt, denk ik.
  Heel leuk zeg, dat baantje! Zou ik ook graag doen. Maar ik vind de schoolbieb ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Enig je knuffels, die zul je gauw kwijt zijn.
  En je baantje, helemaal top! Ik ben ook zo'n leesfanaat, dus ik kan me voorstellen dat je helemaal op je plek voelt.
  Groetjes Cora

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Twee mooie schaapjes om zo te knuffelen ...
  Bedankt om op viste te komen op mijn blog ...
  Fijne dinsdag ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. verliefd ben ik op zulke mooie lammetjes en idd het 2e deel vind ik ook leuker nog dan het eerste deel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schattige knuffelschappjes!
  Fijn dat je ouders zoveel hulp hebben gekregen en het nu zo naar de zin hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. aaah fijn je weer te lezen en wat een schattige schapendames
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tjonge, wat ben je druk bezig geweest; geen wonder dat het bloggen er dan bij in schiet. En dat geeft ook helemaal niks, want je hebt ons in één keer bij gepraat.
  Je lappenpopjes zijn zò schattig. Eigenlijk vind ik het veel leuker zoals jij de oogjes en mondjes vorm geeft. En dan zit je ook niet te tobben met allerlei maten oogjes...
  Wat een klus om een heel huis leeg te halen. En waarschijnlijk viel er ook nog veel uit te zoeken en op te ruimen. Maar als je het met elkaar kunt doen is het ook wel weer heel gezellig en samenbindend.
  Succes met je cursus!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O wat een schattige schaapjes , echt heel leuk
  gelukkig waren er veel handen en zo werkt het leuker
  en sneller ...heel veel groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De lappenpop schaapjes zijn zo schattig, mooi zulke oogjes. Ik heb ze gezien en heb er ook zin in om ze te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, zo knuffelbaar, die schaapjes!! Té schattig!
  Fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die schaapjes zijn zo lief! Succes met lezen. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Drukke tijd zo met de verhuizing van jouw ouders en het lezen voor jouw cursus. Logisch dat het haken er dan een beetje bij in schiet.
  De lappenschaapjes zijn schattig. Goed om bij het maken van oogjes aan de kleintjes te denken. Ik keek even in de webshop naar het garen dat jij noemt, maar helaas is hetin hun webshop niet te koop.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Druk genoeg zo te lezen. Wat een leuke schaapjes! Succes met je cursus en alle andere dingen die je van plan bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tão lindas as ovelhas, adorei Parabéns.
  Beijinho

  Susana

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke update! Wat fijn voor je ouders dat ze nu alles gelijkvloers hebben, wij vinden het zeker nu met de kleine ook heel handig. Mooie poppen heb je gehaakt.

  BeantwoordenVerwijderen