donderdag 30 maart 2017

Tablet-hoesje

Jongste dochter kreeg de tablet die wij gratis kregen toen we naar een andere internet-provider overgingen. Ze wilde daar graag een nieuw hoesje bij kopen, maar had geen geld. Ze verdient inmiddels wat bij met kranten lopen en een oppasbaantje. Een deel daarvan moet ze sparen. Het andere deel strooit ze royaal om zich heen: Vriendinnen trakteren zus, een hebbedingetje zo. Tja, dan komt er een moment dat je platzak bent. We maken ons er maar niet te druk om. Oudste zus was precies zo en heeft uiteindelijk ook geleerd met geld om te gaan. Ze moet wel, als studerende kamerbewoonster. Middelste dochter is wat zuiniger aangelegd.


Wel handig als je een mama hebt die een hoesje kan maken. Ze wilde graag een paarse, verder maakte het haar niet uit. Ik had nog paarse katoen liggen en combineerde dat met een randje glittergaren. Had ik óók nog. :-) Ik heb er even over nagedacht wat ik erop wilde maken. Een gehaakte applicatie? Uiteindelijk werd het een applicatie die ik uit servet knipte. Ik heb het met Creapodge van de Action op naturelkleurige katoen geplakt. Even laten drogen en daarna nog een laagje erover heen. Het voelt net als tafelzeil. Ik heb het met wit garen en een rijgsteeg vastgezet op het hoesje. Dochterlief is tevreden. :-) 


Eergisteren gingen we even gezellig samen een ijsje eten bij de Reitdiephaven in Groningen. Het lijkt wel Zweden, zo leuk de gekleurde huizen. In de zomer gaan we weer naar Zweden, heerlijk! Oudste dochter werkt er dan weer voor een paar weken.


Oudste zoon kreeg zijn bul uitgereikt voor wiskunde. Hij had er al één voor het vak filosofie. Die had hij gewoon afgehaald bij het secretariaat. Maar nu kregen we als familie een heuse uitnodiging, leuk! Hij gaat de komende jaren verder met een research-master aan de universiteit in Bonn. De eerste die echt uitvliegt, al wonen de oudste vier al een tijd uit huis. Het zal wennen zijn. Er komt dan ook een drukke tijd aan: Oudste zoon naar Duitsland verhuizen, derde zoon verhuist naar de kamer van de oudste. En zoon nr. 2 gaat trouwen in juni, ook iets om naar uit te kijken.


Jongste dochter deed een DIY (dat spreek je uit als Die Aai Waai mam) van Eveline Maureen, ze maakte destijds loom-filmpjes. Je maakt het van knutsellijm, lenzenvloeistof en glitter. Als je er in knijpt, is het ook anti-stress, volgens dochterlief dan. ;-) 


Als je je afvraagt waar ze haar geld aan uitgeeft: Ze spaart Baby-lips, zoiets als Labello. Elke avond mag ik er één uitkiezen en die neemt ze de volgende dag mee naar school. 


Helaas werd onze derde zoon en daarmee ons hele gezin getroffen onlangs door een nare gebeurtenis. Toen hij met een groepje vrienden op stap ging, werd hij slachtoffer van geweld. Zijn neus werd verbrijzeld. Heel ingrijpend al met al. Maar we zijn dankbaar dat hij gespaard is voor erger of fataal letsel. Gezien wat er gebeurd is, is het een wonder dat hij er zo afgekomen is. We hebben samen met hem gedankt voor zijn bewaring en ook gebeden voor de dader en dat geeft ons rust. Hij wordt goed begeleid door slachtofferhulp en de politie, ook in verband met de rechtzaak die nog volgen zal. 


Heerlijk he, de lente! De sneeuwklokjes op de foto hierboven zijn alweer uitgebloeid. Krokussen, narcissen, de eerste bloesems, zo mooi allemaal! En ik geniet ook van het borduurwerkje dat ik een tijdje terug van Esther van Pippa's Hus heb overgenomen. Het winter-borduurwerkje mag weer in de kast! Geniet van het mooie weer!

20 opmerkingen:

 1. Wat een enerverende dringen hebben juliie beleefd met elkaar!
  Mooi hoe je erover schrijft.
  Van harte gefeliciteerd met je zoon....wat een mooie prestatie.
  Dat haventje is erg leuk inderdaad met al die kleuren.
  Heel veel sterkte met jullie zoon.
  Gelukkig wordt hij goed opgevangen,
  maar wat ik het mooiste vind is hou jullie ermee omgaan. Ook gebeden voor de dader.....genezend.
  Kijk uit naar je volgende blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook zo'n jongste dochter. Of ik een nieuw telefoon hoesje wil haken. Geen geld voor een nieuwe. Gefeliciteerd met jullie zoon. Maar wat een nare ervaring. Fijn dat hij gespaard is gebleven. Maar het zal een onuitwisbare indruk achter laten helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat maak jij met jouw gezin veel mee. Het spreekwoord 'Kleine kinderen, kleine zorgen. Grote kinderen, grote zorgen'klopt echt.
  De tablethoes is mooi geworden. Jouw dochter heeft gelukt met haar handige mama.
  Wat een schrik om jouw zoon. Hopelijk komt het goed met zijn neus en met het verwerken van deze nare gebeurtenis. Mooi dat jullie hem zo goed steunen. Dat heeft hij nu best nodig.

  Warme groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hartverwarmend dat jij dit lieve hoesje maakte ...
  Laat je zoon maar vlug weer in orde zijn ...
  Fijn weekend ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat hoesje is erg mooi,daar kan ze mooi haar tablet in bewaren,en wat een nare ervaring joh voor je zoon,echt heftig en wat fijn dat hij er toch goed vanaf is gekomen,en wauwieeee een zoon die gaat trouwen,echt heel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heftig blogje met leuke en minder mooie dingen leuk hoesje en van die lipdingen sparen geinig , maar dan het geweld omtrent je zoon pffft daar mag je zeker voor danken dat het dan zo is afgelopen heel veel sterkte met hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lovely creations and photos !!!
  Have a nice weekend !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jullie kinderen houden jullie wel bezig. De een op een positieve manier, de ander met iets vreselijks en weer een andder met weer andere grote veranderingen. Pfff.... sterkte en succes voor jullie gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo, jullie staan wel middenin het leven! Fijne en nare dingen wisselen elkaar af... Schrikken van je zoon!
  Ik vind het een heel leuk tablethoesje en je dochter kon de centjes in de knip houden.

  Fijn weekend, groetjes v. Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het tablethoesje is heel mooi geworden ...wat vervelend voor je zoon dat hij zo iets moest mee maken ...ik hoop dat hij snel hersteld ...(dat snap ik niet herrie en geweld wat winnen ze daar nu mee )hellaas zo denkt niet iedereen ...gelukkig hadden jullie ook goed nieuws van de anderen zonen ik wens ze allemaal heel veel gelukig in hun toekomst ..een fijn weekend ..heel veel groetjez

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat maken jullie als gezin veel mee. Het tablethoesje is erg leuk, je dochters zijn ook al zo creatief.
  Vreselijk dat je zoon zulk geweld mee moest maken en wat goed dat jullie daar zo mee om gaan, petje af hoor.
  Fijn nieuws van je andere twee zonen.
  Lieve groetjes,
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gelukje zo'n lieve mama die een prachtig hoesje voor je maakt. Maar dat van je zoon is helemaal niet leuk. Ik hoop dat het wat beter gaat nu. Het schilderijtje blijft schattig! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nice to catch up on all your news and see your makes. I like the purple case very much, I'm sure you'r daughter does as well.
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een vervelend nieuws over je zoon.
  Veel sterkte toegewenst.
  Je tablethoes vind ik geweldig gemaakt, leuk idee. En die diy hebben we ook al eens gemaakt en de babylips-fase is hier alweer voorbij ;-) (kleine tip: ik weet niet of je wel eens in Duitsland boodschappen doet maar daar zijn ze veel goedkoper). Succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat ontzettend vervelend nieuws van jullie zoon! Hopelijk geneest hij spoedig en kunnen jullie na de rechtzaak weer verder met jullie leven. Verder wel hele fijne en gezellige dagen zo te lezen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lovely tablet case, such a great colour! So interesting to read your news and all the plans with your wonderful family. Sending healing wishes to your son who was injured. x
  Helen xox

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat verschrikkelijk, dat van je zoon. Maar de lipsticks vind ik leuk. Evenals het schilderijtjes en alle andere gezellige dingen op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hee vrouwtje,
  Wat een schrik, wat je zoon mee gemaakt hebt en respect, om zowel voor hem als voor de "dader" te bidden. Wat een schitterend hoesje voor de tablet, echt mooi gemaakt. En die huisjes zijn echt schattig. Wist niet dat dat in Zweden ook zo was.
  Gefeliciteerd voor de geweldige prestatie van jullie zoon. Een mijlpaal in zijn leven. Super.
  En lief dat borduurwerkje hoor.
  Veel liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dag Marijke,
  Wat een enorme schrik voor jullie en je zoon. Echt heel erg. Dag gun ik je niet. Niemand natuurlijk.
  Dag slijmspul zal ik aan mijn dochters laten zien, die waren lange tijd gek op het loomen met Eveline maureen. Mijn man kon haar stem niet uitstaan, maar hij was hier in de minderheid :-)
  Heeft je zoon filosofie gestudeerd? Da's grappig, daar werk ik. Dan heeft ie vast een keer bij mijn collega zijn diploma opgehaald. Wij doen ook uitreikingen trouwens, jammer dat hij daar dan niet bij was.
  Sterkte met alles en ik kom snel weer terug hier (was veel te lang afwezig).
  Hartelijke groet
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen