maandag 29 mei 2017

Bottles with crochet flowers

30 maart schreef ik mijn vorige blogje, hoog tijd voor een update!


Deze mama is vooral heel druk met de bruiloft van onze zoon aanstaande vrijdag. We kijken ernaar uit met z'n allen! Deze flesjes maakte ik voor de winkel waar ik werk, om de aandacht te vestigen op moederdag. Iets dergelijks, maar dan weer heel anders, kwam ik tegen op Pinterest.


Een aantal klanten vroeg of de flesjes ook los te koop komen. Een leuk idee om over na te denken, ná 2 juni! :-) De flesjes staan nu bij mij thuis, gezellig in de vensterbank. 


Ik vind het erg leuk om inpak-werkzaamheden te doen voor de winkel. De klanten stellen het op prijs als je nét even een beetje extra aandacht geeft aan het inpakken van kadootjes. Dit is een kadootje voor mijn jarige schoonzus.


Tussen de bedrijven door probeer ik te genieten van al het moois buiten, tijdens het rondbrengen van de kranten bijvoorbeeld. Elke woensdag deel ik een wijk met jongste dochter. Het is teveel voor haar alleen en haar oudere zus is inmiddels bij de Albert Heijn gaan werken.


Ik ben blij met mijn nieuwe telefoon, het is zó makkelijk om even een paar leuke 'plaatjes' te schieten!


Dit bloeit gewoon in onze eigen tuin. Als ik 's morgens onze dochters uitzwaai naar school, kijk ik even heel bewust om mij heen. Echt genieten, helemaal met dit prachtige weer!


Jongste dochter mocht met haar vriendin en haar ouders mee. Afgelopen jaar was haar vriendin héél erg ziek. Het gaat nu goed met haar. De impact van zoiets is zo groot en daarom is er de Stichting Make a Wish. Ze koos voor een concert van Ariana Grande en wat hebben de meiden genoten: Opgehaald worden in een Limousine, een prachtige hotelkamer, mét zwembad, het concert zelf, mét een Meat & Great met Ariana vooraf. Dochterlief mocht alles meemaken. Ariana nam er ook echt de tijd voor, ze is behalve iemand met talent ook gewoon heel aardig. Ze was verrukt over de 'bunny' van L. en vertelde over háár hondjes.
Wat er de week erna gebeurde, was zó verdrietig en maakte diepe indruk: De aanslag in Manchester. Tegelijk beseffen we óók dat er dagelijks van dit soort verschrikkelijke dingen gebeuren, die lang niet allemaal in het nieuws komen. We hebben met elkaar gebeden voor Manchester, en voor al die andere mensen die lijden. 


Andere dochter ging met excursie naar Rome. Ze wilde graag een kimono, die je aan kunt trekken als je een kerk of klooster ingaat. Ik had nog een lap stof liggen en maakte dit jasje voor haar.


Ze heeft er veel plezier van gehad en heel erg genoten van de excursie. 

Wat een heerlijk weer is het he! Zoals het er nu naar uit ziet is het a.s. vrijdag ook goed weer. We wachten het af. Jullie zijn in elk geval weer even op de hoogte. Fijne week allemaal!

16 opmerkingen:

 1. Wat ben jij een creatieve bij ...
  Ik geniet maar ook van de bloemen ...
  Fijne zonnige week ... liefs Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig blogje weer. Veel te lang stil geweest. Een hele fijne en gezegende dag vrijdag. Zo bijzonder als je kind trouwt. Als ik de foto's zie van onze dochter vorig jaar, geniet ik nog steeds.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn om even weer bij te lezen bij jou. Ik wens jullie een fantastische gezegende dag toe vrijdag. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. o wat een heerlijk blogje ...met zo veel goed nieuws
  wat een mooie foto van je dochter in haar kimono
  die heb je heel mooi gemaakt ...en je anderen dochter heeft zeker ook erg genoten van haar concert ...ik wens jou en je familie een hele fijne dag en je zoon een mooie trouwdag en veel geluk en liefde !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn je blogje weer te lezen, en wat bijzonder dat je zoon vrijdag gaat trouwen, een hele fijne mooie dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wow love the way you displayed the gorgeous flowers in the bottles
  Cheers
  Dr Sonia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De bloemen in de flesjes zijn echt prachtig!
  Erg leuk dat je dochter en haar zieke vriendin naar dat concert mochten in een limousine!
  Wens jullie a.s. vrijdag een hele mooie en onvergetelijke dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk dat je weer een bericht op jouw blog zet. Wat gebeurt er veel met jouw kinderen en in jouw gezin. Wat een belevenissen.
  Jouw moederdagflesjes zien er prachtig uit. Leuk idee om ze zo te versieren.
  De topper is natuurlijk de bruiloft. Ik wens jullie allemaal een geweldige dag toe.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En àls je dan weer een berichtje schrijft, is het ook meteen een heerlijk, gezellig en lang bericht!
  Ik vind het echt een kunst apart om zo mooi een presentje in te pakken. Bij ons in de boekhandel kunnen ze ook wat van, en ik kijk altijd heel goed hoe ze het doen. Je moet het echt wel een beetje in je vingers hebben en zo te zien heb jij het heel erg in je vingers!
  Mooi om te zien hoe je dochters genieten, elk op hun eigen manier en in bijzondere omstandigheden. Wat is een gezinsleven toch rijk!
  Wens jullie a.s. vrijdag een hele fijne dag toe... En het wordt ook nog eens heel erg mooi weer. Geniet er van!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. gezelligh maar ook heftig als je bedenkt....... soms moet je ook gewoon even niet denken maar de mooie dingen nog eens goed bekijken, vrijdag een hele fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Allereerst een hele fijne dag aanstaande vrijdag! Dat moet bijzonder zijn, als je kind gaat trouwen...
  Ook heel bijzonder is het verhaal van "Make a wish"> Geweldig dat er vrijwilligers zijn die de hele dag klaarstaan. (Wel jammer van het zwarte randje achteraf) Mijn zus is toen ze heel ziek was met de Wensambulance naar de bruiloft van haar dochter geweest. Zo fijn dat ze dat nog mocht meemaken! Gelukkig dat het met de vriendin van je dochter goed gaat.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Marijke, ik loop een beetje achter met lezen en nu, terwijl ik dit lees, is als alles goed gegaan de bruiloft inmiddels achter de rug. Hartelijk felicitaties voor het jonge stel en voor iedereen om hen heen. Wat hadden jullie mooi weer zeg! Wat maakte je mooie bloemen en een mooie kimono voor je dochter. En dan je andere dochter, wat lief dat ze met haar vriendinnetje mee mocht en wat fijn dat het goed met vriendin gaat. Er is veel om dankbaar voor te zijn en zo te lezen ben je dat ook. Naast dankbaarheid is er ook het verdriet om Manchester en alle andere dingen die gebeuren. De verharding in de maatschappij, de onrust, de zorgen, de angsten. Diepe zucht nu. Je voelt je vaak zo onmachtig. Daarom was het fijn om hier even te komen lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Marijke,
  Wat een heerlijke blog heb je geschreven, en zulke mooie leuke lieve dingen gemaakt. Je extra aandacht aan het cadeautje voor klanten, ja logisch wordt dat gewaardeerd. Maar ook je creatieve kanten, de flesjes en bloemen bijvoorbeeld. Ook geweldig
  Van harte gefeliciteerd, met het huwelijk van je zoon. Wat een stap weer he, in een mensenleven.
  Zo worden ze ineens zo veel volwassener.
  Je dochter Ariana Grande ontmoeten, whow wat geweldig. Het is echt een lieve bijzondere zangeres en complimenten hoe zij is om gegaan, met de nare dingen in Manchester. Een geweldige meid.
  Die kimono is super mooi joh, en ook leuk dat ze er mee op de foto is gegaan.
  Sorry dat het wat stil is rondom mij, maar heb het prive nogal wat moeilijk en een ziekenhuis opname achter de rug, maar schrik niet, valt tot nog toe mee en maandag weet ik hoop ik wat meer. Staat in mijn blogje.
  Liefdevolle groetjes van mij.
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk de flesjes met gehaakte bloemetjes, lijkt mij een hele leuke winkel waar jij werkt!
  Geweldig dat je dochter een meat and great heeft gehad met Ariana Grande, maar ook verschrikkelijk wat er een week later gebeurde!!
  Gefeliciteerd met het huwelijk van je zoon & schoondochter, groetjes Sietske

  BeantwoordenVerwijderen