zaterdag 17 juni 2017

Grey bottles for daddy


Voor mijn werk maakte ik deze Vaderdag-flesjes, voor op de toonbank. Een stoere variant van de Moederdag-flesjes die ik pas geleden liet zien, kon natuurlijk niet uitblijven.


Inmiddels heb ik ze weer mee naar huis genomen. Ik moest vanmiddag werken en omdat de winkel morgen dicht is, kunnen ze hier nog mooi een dagje staan. :-) 
We hadden in de winkel wat agenda's over, die rond de jaarwisseling niet verkocht zijn. De eigenaresse wilde ze bij het oud papier doen. Gelukkig had ze wel oren naar het idee om ze te bewaren voor inpak-doeleinden. Ik heb er al veel gebruik van gemaakt. De Visjes-agenda bijvoorbeeld: Even een label aan een kadootje, of zoals nu voor bij de flesjes. 


Oudste zoon had na de bruiloft een week vrij. In Duitsland schijnt dat de gewoonte te zijn, in elk geval voor de universiteiten. Daar staat tegenover dat ze in de zomer veel langer doorgaan. Hij gaat daarna door tot augustus. We brachten hem samen terug: ruim 4 uur rijden heen én weer terug. Ik had natuurlijk een grote tas haakwerk mee, maar was zo dom om mijn haaknaald te vergeten. :-O Nou ja, gelukkig had ik ook een boek mee over handletteren, die heb ik heerlijk doorgeneusd. In theorie weet ik nu hoe het moet. ;-) 


Zoonlief liet ons wat van de omgeving zien, en we liepen langs een prachtig pad. Géén idee waarom het pad zo heet. Ik heb bij de kapel boven nog gekeken of ik er wat over kon vinden. Er zijn aan het einde van de Tweede Wereldoorlog 2 Franciscaner monniken vermoord, misschien daarom. Het was een prachtige heuvel, met een volkstuinencomplex én een uitgestrekt kerkhof. 


Dit is een bidkapelletje, bovenaan de heuvel, naast de grote kerk. 


Kijk, Duitsland verschilt ook niet veel van Nederland. Gelukkig kwamen wij met schone schoenen weer terug bij de auto. :-P


Een straatje met prachtige oude gevels. 


Onze andere zoon kocht gisteren een tweedehands autootje: Het is zijn 4e (Mitsubishi) Colt: Na een lichtblauwe, een rode (voor de onderdelen) en een donkerblauwe die hij oplapte met onderdelen van de lichtblauwe, is hij een tijd auto-loos geweest. Nu heeft hij een lichtgrijs exemplaar aangeschaft en hij is er zó blij mee. Hij heeft een paar vrienden die automonteur zijn, die leven zich er graag op uit. En hij kan in de zomer fijn vanuit zijn kamer naar zijn werk op de biologische boerderij. Met zijn werk kan hij het autootje bekostigen. Jongste dochter had een galafeest van school en natuurlijk wilde ze graag een mooie galajurk aan. We hadden er nog één in de kast hangen. Oudste dochter heeft die gedragen en dochter nr. 2 vorig jaar ook. Ze heeft die gepast en kijk eens wat mooi! Trots als een pauw ging ze naar school en ze had een heerlijk feest met haar vriendinnen en klasgenoten. 

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend, geniet van het mooie weer!

10 opmerkingen:

 1. Great idea! I love the bottles for daddy!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je dochter ziet er prachtig uit! Mooie foto's uit Duitsland en de flesjes zijn erg origineel. Leuk verslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier gaat het net zo met de dochters en de jurken. Inmiddels lijken mijn meiden zoveel op elkaar. vooral als jongste haar kleren aan heeft. Heel leuk die flesjes. Fijn weekend verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lovely gifts !!!
  And lovely family !!!
  Have a nice Sunday !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goed idee van de agenda's! Daar kun je nog een hele tijd mee vooruit. Duitsland is ook altijd leuk, zomaar een minivakantie tussendoor! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. een mooi uitstapje zo hoor,leuk die flesjes ook,super

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De jurk staat schattig bij je dochter. Grappig dat Duitse bord, haha.
  Die grijze flesjes zijn echt leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie gala jurk, het staat haar erg goed! Jammer dat je je haaknaalden was vergeten, maar handletteren is ook erg leuk om je in te verdiepen. Al heb ik het alweer naast me neer gelegd hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om te zien hoe jij ook overal mogelijkheden in ziet! Ik heb weer genoten van je bericht. Jullie kinderen worden echt groot en dat brengt weer andere dingen en een nieuwe fase!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nice to catch up on all your news. And the bottles are a clever idea, I like them.
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen