vrijdag 21 juli 2017

Opkikkertje

Gisteren heb ik mijn haaknaald in de turbostand gezet. Er moest een opkikkerpotje gemaakt worden. Het patroontje is van Klaske. Heel raar, ik heb het patroon ooit gekocht, bij Sparkelz-creatief (in de winkel), toen die net geopend was. Maar ik kan het nergens weer vinden. Dus heb ik het nu maar wéér zelf gehaakt. Ik troost mij maar met de gedachte dat de maten van die van Klaske waarschijnlijk iets afwijken. Dit is een vrij groot dekseltje en ik had het dus toch aan moeten passen. Als mijn hobbykamer op de kop gaat, vind ik het vast terug. :-) 


De aanleiding is heel sneu. Jongste dochter ging met haar vriendinnetje naar een feestje. Het vriendinnetje heeft een jaar van ernstige ziekte achter de rug en was net met revalideren met haar prothese begonnen. Gisteren zakte ze door haar (goede) been, toen ze uit de auto stapte. In het ziekenhuis bleek dat haar been gebroken is. Gisteren is jongste dochter bij haar op bezoek geweest, met een ander vriendinnetje. Ze verrasten haar met een maaltijd van de MacD en het opkikkerpotje. 


Er kwam niet van bloggen, de laatste tijd. Ik heb dus maar wat foto's opgespaard. Mijn man en ik gingen samen een weekend naar Bed and Breakfast De Eshof in Norg. Een kado van onze zoon en schoondochter. Hoe leuk is het als je bij het heerlijk verzorgde ontbijt iets creatiefs ontdekt: Schattige gebreide eierwarmers!


We fietsten in de prachtige omgeving. Dit vond ik té schattig om niet op de foto te zetten: Een vogelhuisje, gemaakt van een theepot. Geweldig toch?!


We zaten even op een bankje in het aangrenzende mooi aangelegde plantsoen. Mijn oog viel op de vrolijke kleurtjes van de aan de waslijn aan de overkant van de weg. Het inspireert mij op de één of andere manier. 


Verder waren er allerlei einde-van-het-seizoen-activiteiten. Hier een foto van het lekkers dat ik maakte voor de high tea met mijn vriendinnen van de gebedsgroep: Mini-pizaatjes van bladerdeeg en hartige pesto-poffertjes. Heerlijk!


Nog ter ere van de bruiloft waren we mee uit eten gevraagd door onze zoon en schoondochter. We zaten heerlijk buiten, op de binnenplaats van het restaurant. Ik vond deze vogelhuisjes aan de schutting zó schattig! Een leuk idee voor thuis. Dat wordt vogelhuisjes sparen. ;-) 


Voor mijn werk knutselde ik wat labels. Heel eenvoudig, maar een kadootje ziet er zo net even leuker uit. Ik ben de laatste tijd regelmatig bezig met het leuk inpakken van kleine spulletjes uit de winkel. Het wordt beter verkocht als het mooi verpakt in de winkel staat. Dankbaar werk dus! :-) 


Hier heb ik de labels gebruikt voor het verpakken van potjes drop, als bedankjes voor bijv. stagiaires. 


Een mooi ingepakt boek, leuk werk om te doen en de klant is er blij mee. 


In het kader van hergebruik: Voor het inpakken van deze kleine kadootjes kun je prima stukjes folie hergebruiken. De kaarten voor de winkel worden namelijk aangeleverd in pakketjes met folie erom. Ik heb de eigenaresse gevraagd deze folie niet meer weg te gooien. Ze bewaart ze nu van alle winkels (ze hebben er 4). :-) Ik voel mij al met al helemaal op mijn plek in de winkel. Ik sta er doorgaans 2x in de week. Vandaar dat ik ook wat minder tijd heb om te bloggen.


Thuis staan de hortensia's prachtig in bloei. Ik heb vanaf de lente regelmatig foto's genomen als er weer wat moois in bloei staat.


Deze foto nam ik in de tuin van een vriendin, kan zo in een tuinblad toch?! Ze hebben een boerderij. 


Even een foto geappt naar mijn man. Deze zonnebril is nl. van hem, ik was de mijne kwijt. Ik ging met jongste dochter en haar vriendinnetje naar Schiphol, een vriendinnetje uitzwaaien die 2 jaar op Aruba gaat wonen. Niet naast de deur! Gelukkig is er dan internet, zodat de meiden contact kunnen houden. Het was 2 uur rijden, een goede zonnebril is dan wel fijn. Vandaar dat ik die van mijn man even ingepikt had. :-) Daar is hij doorgaans niet zo blij mee. Ik ben nogal chaotisch en de kans dat er iets kwijtraakt is niet denkbeeldig. Máár ik heb 'm netjes weer terug gestopt in het hoesje. ;-) 


Hier is dan nog (zijn jullie er nog?? lang blog...) de beloofde gezinsfoto van de bruiloft. Van links naar rechts: 3e zoon; éénnajongste dochter; jongste dochter; het bruidspaar: schoondochter en 2e zoon; ikzelf; mijn man; oudste zoon en oudste dochter. Wat een club he! En nou waren er in het afgelopen jaar 2 verkeringen uitgegaan. Anders waren er nog 2 bij geweest... 


Ik wens jullie een heel fijne vakantie! In het Noorden is het ook eindelijk zo ver. Voor het geval je thuis blijft: Zomerpret in de tuin is óók leuk! :-) 

17 opmerkingen:

 1. Dat is zeker een lang blogje wat veel leuks het opkikkerpotje is goed terecht gekomen sterkte met dit meisje sneu hoor. En wat een stralende mensen op de foto met het bruidspaar leuk om je zo eens te zien :) soms heb je geen idee hoe iemand er in blogland uitziet ha ha altijd verrassend als er dan toch eens een foto van jezelf langs komt. fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk en gezellig blog weer. Dat potje heb ik ook al diverse keren gemaakt. Is en blijft leuk om te maken en te geven. Mooie gezinsfoto. Je blijdt nagenieten he? Fijn weekend alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi potje heb je weer gemaakt. Wat een teleurstelling voor de vriendin van je dochter. Wordt er nog onderzocht hoe ze door haar goede been gezakt is of heeft dat niks met haar ziekte te maken?
  De potjes zag ik dinsdag in de winkel al ;-) . Leuk zijn ze geworden.
  prachtige gezinsfoto van jullie.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I've enjoyed catching up on all your news. I love the way you find creativity all around and inside you as well, a wonderful way of looking at the world.
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzetten sneu voor het vriendinnetje, zij kon zeker wel een opkikkertje gebruiken. Cadeautjes van jou zijn een feestje om te zien. En de gezinsfoto is prachtig! Wat een rijkdom. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuk 'opkikkerpotje', dat kan ze wel gebruiken. Heel goed idee van die labels te maken, dat maakt elk pakje feestelijk. Erg leuk, de gezinsfoto en een mooi moment om te bewaren.
  gr.
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lovely post, great pictures !
  Have a nice weekend !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat erg voor het vriendinnetje.
  En wat lief van zowel je dochter en het andere vriendinnetje voor het ontbijt, als van jou.
  Leuk idee zo'n opkikkerpotje.
  Vooral de foto van het hele gezin vond ik leuk om te zien.
  Wat is het speciaal hè,als een van je kinderen gaat trouwen.
  Een heerlijk blogje!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke blog! Wat heb je een groot gezin!
  Fijn weekend verder, groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk blogje, mooie trouwfoto, mooi gezin, geniet van je vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijk en sprankelend blogbericht! Je verveelt je geen moment en wat is het fijn om zo met elkaar in het leven te staan. Je hebt me weer op allerlei manieren geïnspireerd!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Diepe zucht! Het was fijn weer bij te lezen hier :-) Ik wens jou ook een hele hele fijne zomer. Dagdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig gezin heb je! Heerlijk zo'n blogbericht....lekker lang lezen! En inderdaad eindelijk vakantie, al is er alweer bijna een week voorbij, gaat me nu al veel te snel....mooi opkikkertje hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke selectie aan foto's! En jullie gezinsfoto van de bruiloft is het geweldig, super om (ooit) eens in te lijsten. Ik wens je alvast een heel fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een mooi verslag. Om te beginnen: wat een prachtige gezinsfoto! Leuk hoe de kleuren van jullie kleding bij elkaar past. De tinten blauw, de bloemen. En elk kind op zijn eigen wijze!
  Wat sneu voor het vriendinnetje, ja dan kun je een opkikker wel gebruiken.
  Grappig hoe dat toch werkt, als iets mooi ingepakt wordt dat mensen het eerder kopen. Als consument maken we het ons graag gemakkelijk.
  Het B&B cadeau is ontzettend leuk en lief. Een heerlijk tussendoortje wat iedereen wel kan gebruiken denk ik. Fijne zomer gewenst!
  Hartelijke groet,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een heerlijke blog, lang maar heel gezellig. Leuke foto's en ik snap dat je daar inspiratie van krijgt. Mooie gezinsfoto hoor, echt leuk.
  Ook jij mag er wezen, en extra stoer door de bril van manlief.

  Je bent heel goed bezig, wat je werk betreft, je maakt er extra werk van en dat wordt dan ook echt gewaardeerd.

  Hoop dat je een heerlijke zomer gehad hebt. Nu ik dit schrijf is het flink nat buiten. Net het hondje uitgelaten en die was niet blij met zijn natte vacht.

  Nou vrouwtje, liefdevolle groetjes
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen