maandag 4 maart 2019

Piem, a cute little crochet horse

Dat is alweer even geleden dat ik een blogje plaatste. Het kwam er niet van, ik was druk met andere zaken. Ondertussen begon het weer te kriebelen. Want ik miste het bloggen wel. En stil gezeten heb ik zeker niet.


Hier is bijvoorbeeld Paardje Piem. Ik vroeg én kreeg twee patroontjes van de Mini's van My Krissie Dolls (ook Vosje Victor) voor 'Sinterkerst'. Omdat de oudste in Duitsland woont, lukt het niet meer om gezamenlijk Sinterklaasfeest te vieren. Geen nood, we schuiven het gewoon op naar de kerstvakantie. 


Eind september plaatste ik mijn laatste blogje. Ondertussen maakte de zomer plaats voor de herfst.


De herfst op zijn beurt maakte plaats voor de winter. Dat leverde regelmatig mooie plaatjes op, gewoon in onze eigen voortuin. Vinden jullie ons 'Zweedse schuurtje' niet leuk? We denken erover om dit jaar weer naar Zweden gaan. Onze dochter hoopt er volgend seizoen voor een half jaar te gaan studeren. 


Regelmatig komen er prachtig gekleurde luchten met ochtend- of avondrood voorbij. Dit was op een morgen, een paar weken geleden. Vandaag lijkt het wel weer herfst, met die wind en regen, brrr! Het had voor mij nog wel wat langer winter mogen zijn. Maar alles wijst erop dat we richting voorjaar gaan. Dat seizoen is ook prachtig!


Ik zat niet stil, zei ik al. Ik heb sinds november een plekje in een winkel, waar creatievelingen hun spullen te koop aan kunnen bieden. Je huurt een plekje en staat in de regel één dagdeel in de week zelf in de winkel. We zijn met een gezellige club dames en komen regelmatig bij elkaar om te brainstormen hoe we de winkel onder de aandacht kunnen krijgen. We zitten wat achteraf, net buiten het winkelgebied. In het begin was het erg rustig, maar gaandeweg komen er toch meer enthousiaste klanten. 


Aan de linkerkant, bij de houten planken is mijn gedeelte. De winkel heet Made By en is te vinden aan de Overtuinen 13 in Zuidhorn. 


En dit is de andere kant van de winkel. Er zijn kinderkleertjes, handgemaakte tassen, brocante, kunstzinnig beschilderde houten voorwerpen en  kleding en accessoires van gerecyclede stoffen. Paardje Piem is inmiddels verkocht en andere spulletjes ook. Ik ben dus druk bezig om nieuwe spulletjes te maken en het poppenkleertjes naaien weer op te pakken. Werk aan de winkel! :-)

Ik hoop dat het goed gaat met jullie. Ik heb weinig blogjes gelezen de afgelopen tijd. Maar het is té leuk om het bloggen erbij te laten! Groetjes en wie weet kom ik weer eens bij je langs. 

12 opmerkingen:

 1. We weten wel dat je echt niet stil zit;-))
  Een schattig paardje is Piem, mooi met de hoefjes!
  Erg leuk dat je je spulletjes kan verkopen en gezellig met de andere dames.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je er weer eens bent! Piem is prachtig! Enne ik denk dat ik maar eens langs kom in Zuidhorn het ziet er zo leuk uit! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattig paartje, en wat gaaf dat je je gemaakte spulletjes verkoopt. Erg mooi.
  fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie Zweedse schuurtje trok direct mijn aandacht, ik heb er een zwak voor en ook wij denken er over om in de zomer weer Zweden te bezoeken.
  Wat een gezellige winkel, leuk! Dat Piem al verkocht is verbaast me niet, wat een mooierd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is net of we alle seizoenen in twee maanden tijd hebben gehad. Nu zitten we weer in de herfst.
  Paardje Piem is schattig. Logisch dat hij snel was verkocht. Leuk dat jullie in de winkel meer aanloop krijgen en meer gaan verkopen,

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezellig dat je er weer bent. Wat lijkt me dat leuk om zo een soort van eigen winkeltje te hebben. En leuk dat paardje Piem al verkocht is. Dat geeft moed om er mee door te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie foto's, en ja .. de tijd gaat snel. Bloggen is te leuk om te laten hoor!
  Zo'n winkeltje lijkt ons ook ideaal; komen er veel klanten of is het nog erg afwachten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog niet genoeg, zodat het uit kan voor ons allemaal. Maar we vinden het allemaal zo leuk om er voor bezig te zijn en zoiets heeft aanlooptijd nodig. Er komen langzamerhand meer klanten en dat is fijn!

   Verwijderen
 8. wat een super mooi schuurtje,mooie foto,s,leuk dat paardje,je hebt inderdaad niet stil gezeten,succes met je winkeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gezellige blog. Kun je ook doen hè, twee keer in de maand een verzamel blog met leuke foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk idee dat je op deze manier een klein stukje winkel voor je zelf hebt. Hopelijk wordt het snel wat bekender! En wat een schatje is Piem trouwens! Leuk om weer eens een blogje van je te lezen..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk zo'n winkeltje! Misschien een idee om er een handwerkochtend te houden, dat trekt wellicht ook meer mensen. Ook leuk dat je blijft bloggen! Ik denk dat veel bloggers naar Instagram zijn vertrokken. Ik zelf ook, maar ik vind het toch ook wel leuk om af en toe wat te blijven delen op mijn blog. =)

  BeantwoordenVerwijderen