woensdag 3 april 2019

Three little Donato-bears

Voor het winkeltje ben ik steeds bezig met haakwerkjes. Ook andere technieken (zoals fimoklei) pak ik weer op. Maar eerst ligt de nadruk vooral op haken. Je kunt het zo makkelijk even erbij pakken, tijdens het koffiedrinken, een ritje in de auto en noem maar op. 


Deze rammel-beertjes zijn zo leuk om te maken. Ze zijn ook vrij snel klaar. Handig als je even snel wat spulletjes wilt maken voor het winkeltje. En ze vallen ook in de smaak. Deze zijn inmiddels alle drie verkocht. Tijd om nieuwe te maken dus, al ben ik eerst bezig met het afmaken van andere projectjes. Hier kun je het patroon vinden. Het originele patroon is in het Spaans, maar onderaan de pagina staat een link naar de Engelse vertaling. 


Vorige keer liet ik wat foto's zien van de verschillende jaargetijden in onze voortuin. Het is nu vooral in de achtertuin een heerlijke lente-explosie, echt genieten!


Onze jongste dochter bereidt zich voor op haar vmbo-tl examens. Ze heeft haar praktijk-examen voor tekenen al gehad. De lerares was enthousiast, dus een voldoende zal er zeker inzitten. Al vond de lerares dat ze de dame op de voorgrond eigenlijk wat uit het midden naar de zijkant zou kunnen verplaatsen. Dochterlief vond dat onzin en trok lekker haar eigen plan. Ze had de voorbereidingen al helemaal klaar en had geen zin om het nog te veranderen. Pubers... ;-) Ze is er al met al 2 dagen mee bezig geweest. Ze heeft tekenen als extra 7e vak, omdat ze aan het begin van het jaar nog niet wist of ze naar de Havo zou gaan. Inmiddels heeft ze haar keuze al gemaakt voor het MBO. Maar een extra vak is nooit weg. 


Hier genoten we van een gezellig etentje met vrienden bij een wok-restaurant. Even likkebaarden bij de snoep-afdeling. Al valt het best mee, als je naar mijn bordje kijkt, minstens zo lekker als snoep die verse ananas! ;-) 


Zo leuk: 2 weken geleden stond mijn gehaakte VW-Beetle 'in the picture' bij Annemaries Haakblog. Doen jullie weleens mee met deze Link your stuff? Hier vind je de link naar Annemarie's blog. 

9 opmerkingen:

 1. Leuk rammelbeertje bedankt om de link te delen
  En ja hoor Link Your Stuff doe ik ook
  Zo fijn om in de kijker te staan 👍💛 proficiat
  Fijne woensdag ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De rammelbeertjes zijn schattig en leuk als cadeautje. Je gaat er vast meer van in je winkeltje zetten.
  De Link Party is zo inspirerend. Leuk dat jouw VW in het zonnetje is gezet. Hij is echt leuk.
  Examentijd is altijd spannend voor dochter en moeder. Haar praktijkwerkstuk is mooi. De dame staat precies goed als je bedenkt waar ze naar kijkt of naar toe gaat.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Cute bears and lovely pics !!!
  Have a shinny day !!!
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha leuk om jou ook eens op de foto te zien!
  Die beertjes zijn erg leuk, het verbaast me niet dat ze al weg zijn. De tekening van je dochter is ook mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En je man twijfelde nog wel over die auto toch? Leuk dat je creatie in het middelpunt stond! En ook leuk om je op de foto te zien, je maakt vaak toch een beetje een voorstelling van iemand..
  Fijn dat jullie zo goed verkopen in het winkeltje. De beertjes zijn schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, de beertjes zijn schattig!
  Mooie tekening van je dochter, ze neemt je zo mee in de verte.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha die dochter van jou is goed bezig, lekker haar eigen plan trekken! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een lieve beertjes. Snap dat ze al verkocht zijn. Mooie tekening van je dochter. Fijn dat ze weet wat ze wil gaan doen. Best lastig altijd. Fijn weekend alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zijn die beertjes schattig! Ze hebben zo'n lief koppie (**gaat zo kijken naar het patroon**;-)
  Aan link your stuff heb ik in een ver verleden wel meegedaan, leuk dat je zo kon showen!
  Succes voor je dochter! Spannende tijden! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen