dinsdag 5 januari 2021

Bird Robin - Adinda inspired

De kerstvakantie zit er al weer op. Wat is dat snel gegaan zeg! Allereerst wens ik jullie een gezegend 2021 toe. Ik hoop dat jullie, ondanks de lockdown, goede dagen hebben gehad. Hier en daar heb ik wat gelezen, bij jullie blogjes. Zelf heb ik ook nog één en ander te vertellen.


In de kerstvakantie heb ik de eerste voorzichtige schreden gezet op het pad van freeform-haken. De stijl van Adinda Zoutman vind ik geweldig. Ik word heel vrolijk van haar ontwerpen. Ik heb haar boek en blader er regelmatig in. Via Instagram zag ik een stola met vogeltje voorbij komen. Ze had ook vogeltjes gemaakt in een gehaakt lijstje, zo schattig! Ik vond het wat te prijzig om alleen voor het patroon van een vogeltje een heel stola-patroon aan te schaffen. Maar zo'n klein haakwerkje moet zo ook wel lukken. Inmiddels ben ik met nr. 3 bezig, de eerste twee heb ik verstuurd. 
Ik heb opgeschreven hoe ik het vogeltje gemaakt heb, maar tot nu toe is er niet één hetzelfde. Dat is het leuke van freeform-haken. Het smaakt naar meer wat mij betreft! 


Op eerste kerstdag gingen we 's morgens gezellig brunchen met onze zoon en schoondochter én onze kleindochter. Rustiger dan anders, maar ook wel fijn. Oudste was noodgedwongen in Oostenrijk gebleven en onze andere zoon en schoondochter kwamen later dineren. Het waren gezellige dagen. Sowieso vind ik het altijd een heerlijke periode.


De week voorafgaand aan kerst, keek ik naar het prachtige kerstconcert van Sela. Dat was genieten! Het leuke was dat je het concert nog 2 weken kon terug kijken. Daar heb ik zeker gebruik van gemaakt. 


Onze buren kregen 'hoog' bezoek: tot twee keer toe spotte ik een reiger op het dak. Je ziet ze sowieso veel bij de weilanden in de omgeving. Ik vermoed dat hij wat lekkers zag in het vijvertje naast het huis. 


Elke donderdag pas ik op onze kleindochter, normaal gesproken bij mijn zoon en schoondochter thuis. Deze keer kwam ze bij ons spelen. Ze vond al het speelgoed geweldig. Ik weet nog hoe leuk ik dat zelf altijd vond: Heerlijk spelen bij mijn opa en oma. :-) Ik kwam er niet zo vaak, ze woonden op bijna 2 uur rijden afstand. Wij prijzen ons gelukkig dat onze kinderen in de buurt wonen, behalve onze oudste dan. 


Mijn man had een mooie route uitgezocht om te wandelen. We kwamen onderweg een aardig echtpaar tegen, met wie we even een praatje maakten. Ze keken bedenkelijk naar onze schoenen, hadden zelf laarzen aan. Het was zo blubberig, dat we halverwege de route moesten inkorten. 


Dat mocht de pret niet drukken. We genoten van de meegenomen koffie. Al werd dat 'staande-receptie' omdat het bankje te vochtig was om op te zitten. 


Mijn vriendin was jarig en ik ging er gezellig op de koffie. Alle winkels waren net gesloten. Gelukkig heb ik nog wel iets in huis aan knutselmaterialen. ;-) Ze had van man en kinderen een oude caravan gekregen voor in de tuin en het leek mij leuk om een sleutelhanger te maken. Ze houdt van vrolijke kleurtjes, dus het werd een gezellige 'Blond'-hanger. Het bordje had ik nog, óók leuk voor in de caravan. 


Zo fijn om weer eens met kraaltjes bezig te zijn. Ook dat smaakt naar meer. :-))


Gisteren was de vakantie dan toch echt voorbij en ging ik weer aan het werk. Tot mijn verrassing lag er een prachtig kado klaar: een compleet haakpakket voor 2 schattige konijnen. Ze hadden onlangs een baby gekregen en haar moeder had 2 leuke poppen gehaakt als kraamkado. Ik vond ze prachtig en had ze uitgebreid bewonderd. Toen had ze voor mij , als dankjewel voor het werk van afgelopen jaar, een pakket met konijnen besteld, zo lief! Het zal even duren voor ik ze ga maken. Ik heb nog wat projecten waar ik mee bezig ben. Maar de voorpret is al leuk! :-) 

12 opmerkingen:

 1. Zo dat was een heel verhaal 😊 Ook voor jou de beste wensen.
  Leuk, je vogelhanger en ook de sleutelhanger. De konijnen worden vast ook leuk.
  Jullie feestdagen klinken ook gezellig, tsja, we moeten er zelf wat van maken. Het was hier ook geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lovely bird and post !
  Hope 2021 brings you everything you desire !
  Hug
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellig blogje. Hier hebben we ook anders kerst gedaan dan andere jaren beetje gespreid met de kinderen. Ging ook prima , oud en nieuw waren we lekker samen, lekker rustig is ook wel eens fijn. Ja en opruimen en uitzoeken daar ben ik al mee begonnen er moet hier echt wel wat gebeuren. Nieuwe orde in de chaos ha ha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellige boel bij jullie!
  Het vogeltje is echt schattig, het haakwerk van Adinda vind ik ook super, alleen om naar te kijken is al zo leuk. Veel plezier met je haakpakket!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke creaties! En gezellig dat je ons een beetje hebt bijgepraat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een heerlijk praatje. De gehaakte vogel is super. Echt heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je weer heerlijk veel te vertellen en te laten zien!
  Fijn dat je zulke goede dagen hebt gehad en ach... met een beetje fantasie kan er toch best nog wel wat tijdens de lockdown.
  Enig zeg, dat freeform haken... En ik kom niet uit gekeken; de sleutelhanger is ook zo gaaf!
  En dat cadeau is echt wel aan jou besteed... Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat knap dat vogeltje. Echt een schatje. Die vliegen zo de deur uit! Hier wordt ook druk gespeeld met het oude speelgoed. Zo blij dat ik zoveel bewaard heb. Die hanger is ook super leuk. Succes met je pakket. Komt vast goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je vogeltje vind ik echt te schattig. Het roodborstje heeft voor mij tegenwoordig veel meer betekenis. Kerst was inderdaad rustiger, overal denk ik. Wat lief dat je zo'n leuk haakpakket hebt gekregen op je werk. Die hanger is ook echt te leuk.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi gemaakt! En ook het allerbeste voor 2021! (Ik vond je blog via Annemaries Haakblog, leuk!)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bij opa en oma is het speelgoed anders dan thuis, dat maakt het al leuk.
  Het vogeltje is goed gelukt! Erg leuk, dat vrije haken. Maar of ik daar fantasie genoeg voor heb?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. It is great that you have your grandchild with you so often ... I wish you a wonderful time.
  Crocheting with the little bird is beautiful. I really like it.
  Many greetings to you.
  Het is geweldig dat je je kleinkind zo vaak bij je hebt ... Ik wens je een fijne tijd.
  Haken met het vogeltje is prachtig. Ik vind het erg leuk.
  Veel groeten aan u. Viola

  BeantwoordenVerwijderen