vrijdag 20 november 2020

Zeehond Pica Pau 2

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn zoon en schoondochter het leuke haakboek Pica Pau 2. Het boek lonkte al een tijdje om er een knuffeltje uit te haken. Maar eerst waren er andere projectjes af te werken.


Een paar weken geleden werden wij verrast met prachtig nieuws. Onze kleindochter had een schattig rompertje aan met daarop de tekst 'Grote Zus'. En dat kan maar één ding betekenen: Wij worden weer opa en oma! Het duurde even voor we het door hadden. Onze kleindochter liep al een tijdje tussen ons door te paraderen en ik had alleen oog voor haar lieve snoetje. Toen onze zoon uiteindelijk nadrukkelijk zei: 'Laat eens zien wat er op je shirtje staat aan opa en oma,' ging mij een lichtje branden. :-)) 


Voor ons tweede kleinkind op komst haakte ik dit lieve zeehondje. Een beetje roze en een beetje blauw, we weten nog niet wat het wordt. Ik koos voor katoen van Sostene Grene. Wat een fijn garen is dit! In Groningen was de eerste winkel van Sostene Grene (inmiddels zijn er meer). Eindelijk hebben wij in het Noorden eens de primeur. ;-) 
Ik vind het heel fijn, mat garen voor een leuke prijs. Het enige nadeel is dat de collectie garen steeds wisselt. Het kan dus handig zijn er wat meer van mee te nemen. Dat heb ik met het blauw helaas niet gedaan, ik had er maar één bolletje van en die kleur is er nu niet meer. Ik hoop dat deze kleur (een mooie grijs-blauw) weer terug komt in het assortiment!
Het boek staat vol met leuke, originele dieren. Ik ga er zeker meer uit maken.

17 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Wat een leuke manier om het nieuws kenbaar te maken, wel een beetje jammer dat jullie het niet meteen doorhadden, haha! Je hebt een schattige knuffel gehaakt voor de nieuwe wereldburger.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah gefeliciteerd en dat je het eerst niet door had ha ha ha dat is mij ook al eens overkomen. Wat een schattig knuffeltje altijd leuk om te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd en wat een lief knuffeltje heb je gehaakt. Ik hou echt van die winkel, ik moet er niet te vaak naartoe ;-) Ik heb alleen nog nooit het haakkatoen geprobeerd, als ik weer in Zwolle ben zal ik eens een bolletje meenemen om te proberen. Fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk om te maken, deze knuffels. En ik ben het helemaal met je eens, de katoen is zeer prettig om mee te werken en zo mooi om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. So cute !!!!!!!
  Have a nice weekend !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, ze hebben tegenwoordige hele subtiele manieren om zulk groot nieuws te vertellen hè... Maar, wat leuk! Iets om naar uit te kijken en dankbaar voor te zijn.
  Wat een leuk zeehondje heb je gehaakt. Ik ken dat boekje helemaal niet, maar vind het echt weer eens iets anders!
  Ik snap dat het naar meer smaakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk nieuws.
  En een mooie knuffel haakte je.
  Fijne groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi nieuws. En het zeehondje is echt een schatje. Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een mooi nieuws en wat een leuke zeehond. Ik heb nog nooit garen gekocht bij Sostrene Grene maar vind het een leuk winkel en hij zit, hoewel in een andere gemeente, wel op fietsafstand.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Schattig zeehondje, wat leuk dat er een kleintje bij komt, fijn om naar uit te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O wat zal je zoon gelachen hebben omdat hè niet reageerde op het t shirt. Gefeliciteerd hoor, een kleinkind erbij is geweldig. Het knuffeltjes komt dus goed terecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk, weer een kleintje op komst.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Voor jou ook de beste wensen voor een gelukkig, gezond en creatief 2021. Ik ben even aan het teruglezen en zie deze zeehond. Wat zijn ze mooi hè al die knuffeltjes van Pica Pau. Ik heb mezelf ook verwend met het tweede boek (voor mij eigenlijk het derde, want ik het haar eerste boek als e-book). Ik heb net de teckel klaar, die komt uit het eerste boek.
  Ik zie dat bij jou het randje van de muts ook scheef is. Ik heb hem bij het beertje een paar keer uitgehaald, omdat ik dacht dat ik het verkeerd deed. Maar ik kreeg de ribbeltjes niet recht. Jij ook niet dus.
  Gefeliciteerd dat je weer oma wordt! Een mooi vooruitzicht in 2021.
  Groeten, Alyt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Alyt, wat grappig dat jou dat opvalt van het scheve randje aan de muts. Ik heb meer naar het ingehaakte patroon zitten kijken, dat loopt ook wat scheef. Dat is niet te voorkomen bij haken, de toeren komen iets schuin boven elkaar. Soms smokkel ik weleens, zodat het wat rechter lijkt bijv. kleurwissels op de rug. Maar ja, het blijft handwerk. :-)

   Verwijderen