vrijdag 12 maart 2021

Kikker met jurk


Kikker mag overal mee naar toe. Maar ja, zo'n rood-wit zwembroekje is toch wel een beetje koud om deze tijd van het jaar. 

Tja, wat doe je dan als Kikker? Je gaat naar Prinses en vraagt of je haar jurk mag lenen. Prinses vond het goed!


Maar niet voor heel lang, want Prinses wil binnenkort graag naar buiten om van de voorjaarsbloemetjes te genieten. En een blote Prinses op straat, dat kan natuurlijk niet! En zo hebben we nu Kikker-met-jurk en een blote Prinses!


Genieten van het voorjaar, dat doen we hier ook. De sneeuwklokjes raken alweer uitgebloeid, we hadden er veel langs onze oprit en wat waren ze mooi! Ook is er regelmatig drukte bij het vogelhuisje, pal achter onze keuken. We zien steeds pimpelmeesjes deze keer. We zijn benieuwd, vorig jaar hadden we een nest koolmeesjes en we hebben ze zien uitvliegen, zo leuk!


Genieten, dat doe ik ook met een haakwerk in mijn luie stoel. Een kleurige bos tulpen ziet er zo vrolijk uit. Zo vordert de deken voor één van mijn dochters langzaam maar zeker. Ik werk met Royal van de Zeeman: Dochter wil graag een deken in een naturel kleur. De wafelsteek neemt veel garen op, dus ik heb 20 bollen gekocht. Voor een volgend project wil ik graag Stylecraft proberen. Maar de handwerkwinkel een dorp verderop die Stylecraft verkoopt is helaas nog dicht: Atelier 6A in Leek. Nog even geduld hebben dus.


Sinds een paar weken probeer ik elke dag een paar keer een rondje te wandelen. Wat een ontdekking zeg, had ik dat maar eerder gedaan. Ik dacht dat ik wel genoeg beweging kreeg met mijn schoonmaakbaantjes. Maar het maakt echt verschil, mijn stemming is stabieler (iets met overgangsblues) en er komt zomaar veel meer uit mijn handen. Ook heb ik meer energie en zin om dingen af te maken (hehe eindelijk komt er schot in de stapel WIP's). Mijn man en ik wandelen nu regelmatig samen. We wandelen vaak langs het kanaal onder de enorme spoorbrug door. Een zonsondergang levert dan een mooi plaatje op. Ook gaan we weleens wat verderop naar het Lauwersmeergebied, waar je heerlijk kunt wandelen. Natuurlijk kan manlief het niet laten om even gek te doen. ;-) 


Wat is er fijner als je thuis komt en één van de dochters heeft iets lekkers gebakken of gekookt. Oudste dochter bakt vaak gezonde pannenkoekjes met banaan en blauwe bessen, heerlijk! En middelste dochter was samen met één van haar vrienden gaan koken. Zij houdt van nieuwe en uitgebreide recepten proberen. Het resultaat was er naar, het was heerlijk! Hoe het heet, weet ik niet eens meer (een ingewikkelde naam). :-) De keuken was ontploft, maar gelukkig hebben we nu een afwasmachine. Die moest twee keer draaien voor alles weggewerkt was. ;-) 

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend! Wij gaan straks nog een mooie boswandeling maken.

13 opmerkingen:

 1. Dat was een lang verhaal 😀 en het gaat allemaal over fijne dingen, dat doen jullie goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah die kikkwr heeft het goed bekeken maar misschien zou een jasje hem ook goed staan.
  Lekker wandelen isxeen verademing hoofd leeg makenven goed opletten zoveel moois langs dd kant van de weg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk bericht om te lezen, dank je wel. Een plaid in wafelsteek zou ik ook nog wel willen amken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, is prinses toe aan een nieuwe jurk?
  Mooi is de wafelsteek hè, je moet wel veel geduld en garen hebben, maar dat zal wel goed komen.
  Wandelen en fietsen doen wij ook heel vaak, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat je aan de slag moet voor kikker. Wij wandelen al jaren elke dag een rondje samen. Echt heerlijk en in de zomer gaan we 's avonds fietsen als het te warm is om te lopen. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi zijn je jurkjes.
  En die wafelsteek vind ik ook super om te haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lovely dress...frog and princess !
  Lovely pictures too !
  Nice to see you walk every day for exercise ! Be confined can be tricky...
  Have a shinny weekend !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooo, als dat maar goed gaat met Kikker en Prinses.. Als ik haar was, kreeg ik vandaag met die harde wind toch heel graag mijn jurkje weer terug!
  Kikker zal zelf ook wel een pakje willen hebben en je zult zien dat hij eerdaags bij je komt vragen...
  Wat goed dat je bent gaan wandelen. Echt, ik zou het ook moeten doen, zeker nu ik wat ouder wordt... Maar er is altijd wel iets leukers te doen en ik kom er gewoon niet toe. Het is allemaal waar wat je schrijft, ik weet het heel goed. Nu de stap nog!
  Geniet van je weekend, heerlijk handwerkweer...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik herken het hoor, de bezwaren tegen wandelen. Het kost tijd... Maar uiteindelijk levert het tijd op, heb ik ontdekt. :-)

   Verwijderen
 9. Wat leuk allemaal.Mooi jurkje. En wandelen is goed tussendoor alsook fietsen. Onze voornemers deze zomer is veel fietsen. Ben benieuwd hoelang ik het vol ga houden ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ontzettend leuk allemaal. Kikker met een jurk hihi, wat grappig. Heerlijk he, wandelen. Ik doe het zelf ook, als het lukt met werk, elke dag. Wat fijn dat de dochters lekker gebakken/gekookt hadden. Wat leuk voor jullie.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind dat je een nieuwe jurk moet naaien voor de
  prinses :-)) Hoe dan ook, ik denk dat de kikker hem niet wil teruggeven ...
  Ik ben opgewonden om de gehaakte deken te zien, het patroon ziet eruit als veel werk ... en is prachtig.
  Ik heb ook tulpen in de vaas, heerlijk kleurrijk en als ik naar buiten kijk - het is wit en sneeuwt - vandaag.
  Veel plezier. Viola

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat klinkt dat goed!
  Het jurkje, wandelen, ook samen met je man ( met kinderen vaak de enige kans om bij te praten) en het koken wat je kinderen doen.
  Jammer van die ontplofte keuken, maar gelukkig doet de vaatwassen een hoop.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen