donderdag 13 december 2012

Nostalgie...

Even een kort blogje tussendoor. Ik heb net het patroon van een ster uitgewerkt. Die plaats ik denk ik morgen, ik ben nu te moe! ;-)
Vorige week zaterdag maakten wij een mooie rit naar het midden van het land, voor familiebezoek. Wat een sneeuw lag er daar, veel meer dan bij ons in 't noorden! Wat een prachtig gezicht die bomen onder een laag sneeuw. We kwamen zelfs langs Paleis Soestdijk, daar woont mijn familie vlakbij. Ik heb als kind nog een bloemen-defilé mee gemaakt, al ging ik meestal naar de spelletjes-morgen op school.

Bij mijn broer trof ik deze kussens aan op de bank:


Héérlijk retro toch?! Die heb ik 20 jaar geleden al gehaakt. De kussens zelf zijn ook zelfgemaakt en opgevuld met panties (loodzwaar dus...). Ik vind het zo leuk dat hij ze nog heeft, hét bewijs dat ik al heel lang haak. ;-) Ik haak overigens al zo'n 40 jaar (ben nu 46) en heb het mijzelf aangeleerd. Eén van de handwerk-juffen op de basis-school heeft het in goede banen geleid: Ik maakte nl. geen begin-losse bij het keren, dus de lapjes werden steeds smaller! Ik haakte bijvoorbeeld kleertjes voor mijn poppenhuis-popjes. Wie weet komen die ook nog eens boven water. Ik was als kind altijd al bezig met lapjes en draadjes. Heerlijk, nostalgie! :-)

10 opmerkingen:

 1. ja haken is ook echt van vroeger he,het is weer helemaal terug en ik vind het heerlijk en erg leuk om te doen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, je zou niet zeggen dat ze al zo oud zijn, toch is het leuk dat het bewaart is gebleven.
  Ik kreeg laatst een sprei van mijn moeder die ik tig jaar geleden gehaakt hebt, ligt nu op mijn bank, en als ik er dan eens goed naar kijk dan denk iik, jemig dat ik daar gat in gezien heb,hihi.
  groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen ik 10 jaar was heb ik al een schoudertas voor mezelf gehaakt. Wat was ik toen trots op mezelf. Jammer dat ik de tas niet meer heb. En de kussens zijn echt helemaal hip!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn om die kussens dan weer terug te zien, hele mooie trouwens! Ja haken is zooooo fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gave kussens. Die kleur ;-) Dan haak jij echt al heel lang zeg. Dus als je met deze kussens gaat gooien, komen ze hard aan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat kan je wel zeggen... Wij hebben uit voorzorg superlichtgewicht-kussentjes van de Ikea ;-) Ik ben wel van plan nu eindelijk eens van die mooie gehaakte hoezen voor onszelf te maken.

   Verwijderen
 6. LOL, ze zijn erg leuk, of je ze nou gisteren gehaakt had of 20 jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Woeha!!
  Wij vulden vroeger ook alles op met oude panty's!
  Kussens, knuffels, loodzwaar waren die!
  En mijn eerste kussen haakte ik toen ik een jaar of 16 was als cadeau voor mijn zusje, benieuwd eigenlijk of ze die nog heeft..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb laatst nog eens een knuffel gevuld met panty's, nou die was dus weer als vanouds: loodzwaar... Dan toch maar liever met modern vulmateriaal (al koop ik wel low-budget-kussentjes bij de Blokker of Action :-) )

   Verwijderen