donderdag 4 augustus 2022

Crochet Rainbowbag

En toen was het zomer... Mijn vorige blog dateert van januari dit jaar. Hoog tijd dat de foto van de gebreide kerst-minisweater aangevuld wordt met wat nieuws. :-) Door mijn werk (daarover straks meer) had ik maar weinig tijd voor handwerken en knutselen. Maar toen de verjaardagen naderden, kreeg ik toch de kriebels. Eenmaal de haaknaald weer in handen, sloeg het haakvirus ook weer toe. 


Het kikker-tennissetje kocht ik bij de Woolworth in Lehr (Duitsland). We zetten onze oudste zoon daar op de trein naar Oostenrijk en liepen vervolgens gezellig een rondje door het centrum. Er zat een wit plastic netje omheen. Kleindochter is dol op kikkers (ze heeft ze in alle soorten en maten) en regenbogen.


Oma zocht tussen alle bolletjes die ze nog had liggen en vond er genoeg voor een vrolijke regenboogtas. Het meeste is van Scheepjes Merino Soft die ik voordelig kon kopen bij een beurs, aangevuld met een aantal matchende bolletjes. In eerste instantie gebruikte ik een patroon, maar na twee keer uithalen heb ik het toch anders gedaan. Ik vond via You Tube de link naar een tutorial voor een Perfecte ronde bodem. Je krijgt dan niet zo'n duidelijk zichtbare rand bij het begin van een nieuwe toer. Een stuk mooier vind ik persoonlijk.


Is de bodem groot genoeg, dan haak je verder met boogjes en op de laatste toer komt een rand. Van alle draden samen haakte ik een vrolijk koord. De tas is ook heel geschikt voor bijv. markttas, zodat je geen plastic tasjes nodig hebt. Er gingen al met al heel wat uurtjes haken inzitten. Kleindochter werd op 17 juli drie jaar. Het was een groot feest, met heel veel kikkerkadootjes en ze was heel blij met de tas met inhoud.


Deze kikker vond ik op Terschelling, waar ik met mijn man een paar dagen heen ging voor zijn verjaardag. Toen ik laatst tegen kleindochter zei dat oma haar kan leren haken als ze groot is, zei ze: 'Dat wil ik wel oma, dan ga ik dekentjes haken voor mijn kikkers.' Deze kikker kreeg van oma alvast een lekker warm dekentje. :-) 


Ook andere creatieve klusjes pakte ik weer op. Dit kastje staat al jaren in de keuken. Mijn man vroeg al tijden om een gordijntje, om de inhoud aan het zicht te onttrekken. Eindelijk had ik tijd en zin. Manlief is blij, ik nog niet helemaal. De stof schijnt wat door. Ik ben van plan nog eens een ander, iets steviger exemplaar te maken. Maar vooruit, er hangt nu tenminste wat voor. 


Maanden geleden had ik met een-na-jongste dochter stof gekocht voor gordijnen en kussens voor haar nieuwe kamer. De gordijnen zijn allang klaar, de stof voor de kussens lag er nog. Eindelijk dit klusje ook maar eens aangepakt en dochter is helemaal blij. 


Tja, nu wil manlief ook graag grote kussens voor op onze eigen bank. Ik heb nog een lap stof liggen: Een coupon van dure stof die ik jaren terug voor een prikje kon kopen. Ik vind het motief en de kleuren nog steeds heel mooi. Een klusje is afgestreept en er staat er weer een nieuwe op de lijst. ;-) 


En dan tot slot over mijn werk. Sinds november ben ik gestopt met het werken bij mensen thuis. Ik deed dat al een aantal jaren. Bij het hotel waar mijn dochter werkt, zochten ze nieuwe medewerkers voor de huishouding. Ik heb lang getwijfeld: Ik weet wat ik heb, maar niet wat ik krijg. Uiteindelijk heb ik de stap gezet en werk nu alweer ruim een half jaar met veel plezier bij Hotel Aduard. Het is een 'dorps' hotel, de sfeer is er ongedwongen. Dat valt de gasten op en we krijgen veel positieve reacties. Door ziekte en vertrek van collega's heb ik veel gewerkt. Dat is de reden dat ik niet meer aan bloggen toekwam. Gelukkig is ons team weer aangevuld met nieuwe collega's en pak ik nu mijn creatieve bezigheden en ook het bloggen weer op.
Wat heeft de foto van de huisjes daarmee te maken? Ik werk tegenover een leuke kringloopwinkel. Na mijn werk fiets ik er regelmatig even langs. De huisjes kocht ik daar voor onze schoondochter uit Oostenrijk. Ze was laatst erg teleurgesteld dat ze deze huisjes nergens kon kopen in Amsterdam. Ze had ze bij ons thuis gezien. 

Dan zijn jullie weer even op de hoogte. Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie en tot een volgende keer.

6 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je je kleindochter zo blij kon maken met tasje en dekentje. Dan je man, je dochter en je schoondochter blij gemaakt, goed bezig! Fijn dat je blij bent met het veranderen van je baan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lovely bag for your frogs !
    Beautiful craft around the house !
    Happy that your like your job !
    Have a nice afternoon !
    Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik was al bang dat je het bloggen helemaal had opgegeven:) Maar je moet er wel tijd voor hebben natuurlijk... Fijn dat je nieuwe baan je goed bevalt!
    Heerlijk zo'n meisje van 3 jaar die zo enthousiast is over kikkertjes. Je maakte een leuk netje voor haar!
    Ik moest wel lachen om het gordijntje en de kussens die je man graag wilde. Dat is best bijzonder, want de meeste mannen willen geen gordijntjes, kleedjes en al helemaal geen kussentjes, incluis die van mij.
    Zelf vind ik het juist heel gezellig staan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het heerlijk om weer wat bij je te lezen. Gezellig ook. je bent gewoon een leuk mens. dat gordijntje ... ik zou het zo laten hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk om weer iets van je te lezen.
    Wat knap dat je van baan veranderd bent.
    En die prinses met haar kikkers is om te smelten...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. fijn dat je weer tijd hebt om te bloggen en om creatief bezig te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen