vrijdag 28 december 2012

Van drie kleine dametjes, een sneeuwhuisje en strafwerk...

De dagen voor kerst maakte ik met mijn jongste dochter een sneeuw-huisje naar het idee van treeoflifehomemaking. Het is nog niet helemaal af, het moet nog een beetje aangekleed. Ik kon geen ijs-stokjes vinden voor de luikjes.
Bij dit blog kwam ik het idee tegen van een schattig aangekleed popje. Omdat ik mijn haak-carriere tenslotte begonnen ben met het aankleden van mijn poppenhuis-popjes, leek het mij leuk om dat weer eens te doen bij één van de popjes van mijn dochters. Ik dook in de doos met poppenspullen. Na even graven (hatsjoe, stof!) kwam ik weer boven met deze drie dametjes:


Ohh wat leuk! Deze drie dametjes kreeg ik (even rekenen hoor...) ongeveer 35 jaar geleden voor sinterklaas van mijn oudste broer. Eigenlijk was het niet wat ik bedoelde. Ik had kleine popjes op mijn verlanglijstje staan, met de bedoeling die aan te kleden met rokjes, jurkjes, truitjes enz. Maar deze dames hadden geen beweegbare armen en benen. Ze hadden enkel van een dun lapje stof een soort rokje aan. Die rokjes zijn verdwenen in de loop van de tijd. Maar ook al waren de popjes niet wat ik bedoelde, ik heb ze altijd gehouden. De meeste van mijn poppen heb ik niet meer, alleen mijn lievelings-babypop en mijn twee barbies heb ik nog én deze dus! Toen ik ze aan mijn dochters liet zien, vertelde mijn oudste dochter dat zíj er heel veel mee gespeeld heeft. Als er één miste, zocht ze net zo lang tot ze 'm weer had, ze vond ze zó schattig! 

Deze dames ga ik nu maar eens aankleden! Met bovengenoemd capeje als voorbeeld moet dat wel lukken! Even later zit ik te haken. Maar dan hoor ik ineens protest: 'Hallooo!!! 35 jaar lang heb je niets voor ons gemaakt, altijd was je voor andere poppen bezig! Nu bepalen wij zelf wel wat we aantrekken, wij gaan shoppen!! En daar gaan ze... ik heb het nakijken:


Wat nu? Dan maar met wat anders bezig. Ik heb strafwerk van mijn jongste dochter. Strafwerk?! Ja, strafwerk en het is nog mijn eigen schuld ook! Ik opperde een col-sjaal voor haar te haken. Ik had zulke leuke voorbeelden gezien op verschillende blogs. 'Dat is goed mam', zei ze, 'ik wil precies zoéén als Grote Zus'... Oei, dat is even wat anders! En daar zit ik dan te breien: één recht, één averecht, tik, tik, tik... Een col-sjaal, hoe lang is die wel niet, hoeveel steken moet ik nog breien?!


Als ik aan mijn dochters vertel dat meisjes van hun leeftijd vroeger sokken en kousen moesten breien voor de hele familie, kijken ze mij aan, hun wenkbrauwen en neusjes opgetrokken. Daar hebben zíj duidelijk geen zin in... 
Wat handwerken betreft ben ik vooral een haakster, maar ach eenmaal en eindje op weg vind ik het eigenlijk best een gezellig werkje. Ik heb in het verleden ook wel sokken gebreid. Met een boek erbij schiet het lekker op. En het moet af, met Oud en Nieuw wil mijn dochter 'm dragen, heeft ze gezegd. En wat in haar koppie zit...

Hé, wat hoor ik daar, bij het sneeuwhuisje? Kijk nou eens:


Het blonde dametje is al terug uit de stad, mét een poncho met belletjes, baret en een zilverkleurig rokje.


En die andere twee? Die zijn nog in de winkel aan het kibbelen. Ze hadden een leuke drieling-outfit ontdekt. De blonde is de bazigste van het drietal, zij besloot dat ze de rood-zilveren poncho wilde en was dus als eerste klaar. Als de andere twee ook weer terug zijn, mogen ze met z'n drieën op de foto!



De afgelopen dagen zijn omgevlogen! Met kerst was het hier gezellig druk, met alle kinderen thuis. Ik heb dwarsfluit gespeeld in één van de kerkdiensten met het Muziek-team van onze gemeente. Dat bracht de nodige extra drukte met zich mee en voor ik het wist was kerst alweer voorbij! Op 'derde kerstdag' zijn we met het hele gezin (we zijn al met z'n elven) uit eten geweest. 
Bij deze wens ik iedereen een gezegend 2013 toe (voor oud en nieuw ook alweer voorbij is ;-) )!

21 opmerkingen:

  1. Jij hebt het wel zwaar met al die dames in huis die precies weten wat ze willen en het niet anders dulden ;-)
    Het blonde dametje ziet er in ieder geval prima uit.
    Mooi sneeuwhuisje, heel sfeervol!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hahaha geweldig verhaal :-) ik heb genoten !! en de blonde dame ziet er prachtig uit ! Die popjes (karakter popjes) zijn nu best wel waardevol (geld) -> super retro. heb ze ooit in zo'n online retro winkel online gezien bij vintageexplosion de prijs weet ik niet precies meer maar vond het best veel ! Leuk gedecoreerd ook de drie dames bij die strand/vogel huisjes :-)
    liefs, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat grappig, ik heb geen idee wat ze waard zijn. Ik kan er wel eens naar zoeken, maar ik ga ze toch niet verkopen! ;-)

      Verwijderen
  3. haha wat een enorm leuk verhaal, heb genoten en het blonde poppetje ziet er enorm leuk aangekleed uit

    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hihihihi..wat heb je dat leuk gedaan en zoooo schattig die kleine dametjes:-) Ben benieuwd naar de outfitjes waar de andere twee mee 'thuiskomen'! Voor jou en je gezin ook alle goeds voor 2013! Op naar een nieuw blogjaar met veel leuke en gezellige creatieve dingen!! Doe voorzichtig! Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha,ha...dat heb je leuk gedaan en hier neer gezet!Fijne jaarwisseling!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hi,hi, leuk verhaal en ik ben benieuwd hoe de outfit van de andere dames wordt!!Groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een gezellig sfeertje bij jou ... Lekker om even bij te lezen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk blog, als het mag ga ik je volgen, kom ook eens bij muts en meer...haken kijken, ik ga je leuke creaties voorbij zien komen, fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat leuk die poppetje joh! Vooral omdat ze van 'vroeger' zijn! Je hebt het leuk beschreven...dat shoppen van hun, ha,ha!
    Ik zag ook een Amisch-boek bij je breiwerkje. Ben jij daar ook zo weg van? Ik lees ze ook graag.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wat een leuk verhaal en blondie is al heel mooi , benieuwd wat de andere zullen shoppen , en die popjes ken ik hoor k heb er ook nog gehad , jammer genoeg zijn ze al vertrokken naar de eeuwige jachtvelden

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk, leuk, leuk!!!!
    De popjes ken ik wel, maar heb ik zelf nooit gehad.
    Wat heb je mooie foto's gemaakt en het leuk opgeschreven!
    En ze zien er met cape erg kersterig uit!
    Super gedaan hoor.

    En wat lees ik?
    Ook nog muzikaal bezig geweest?
    Zijn wij familie??? hahaha.
    Ik heb hobo gespeeld met de kerstnachtdienst.
    Van alle markten thuis dus...

    Succes met het aankleden van de rest van je popjes en de col voor je dochter.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hobo is ook een prachtig instrument! Tja, van alle markten thuis. Leuk, maar ook wel eens lastig, soms hebben al die activiteiten wel eens ruzie...

      Verwijderen
  12. hoi hoi, ami's... voor mij weer een nieuw woord.:-) katoen is prachtig en er worden ook spreien van gehaakt het is wel veel zwaarder dan acryl maar blijft langer mooi ! En ik heb het makkelijk de laatste jaren tijd in overvloed :-) dat heeft na- maar ook zeker voordelen hihi

    En ze uiteindelijk wegdoen..
    Ik schaf makkelijk spullen aan of maak ze maar ben ineens alle 'rommel'zat en dan mag het, nee dan moet het zelfs de deur uit.

    liefs, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga er maar vanuit dat iedereen het woord ami wel kent. :-) Het is een afkorting van amigurumi, van die schattige gehaakte beestjes! :-)

      Verwijderen
  13. Ik las je reactie op mijn blog over die winkel in Groningen. Jij ook alle goeds voor het nieuwe jaar! Jij maakt ook leuke dingen zeg, zoals dat mooie gehaakte kussen en die kaarten met zo'n leuk randje. Ik krijg meteen zin om dat ook te gaan doen maar ik ben al een dekentje aan het haken (Granny Squares)Ik houd je blog in de gaten!
    groetjes, Famke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hermosos todos tus trabajos. Ya soy tu seguidora. Saludos desde Argentina.

    http://mariel-madeincasa.blogspot.com.ar

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik zit weer eens even je blog door te scrollen... wat een leuke blog heb je toch.
    Hierbij moet ik nog een opmerking maken...want deze poppetjes hebben bij jou een leuke herinnering...bij mij ook. Ik heb twee dezelfde van mijn moeder.
    en heb er ook al eens over geblogd
    zie hier. http://alles-vanellis.blogspot.nl/2012/03/creatief.html
    hartelijke groeten maar weer..



    BeantwoordenVerwijderen
  16. ola
    adoro corujinhas...
    estarei esperando pela sua visitinha:)
    otima semana
    leila

    BeantwoordenVerwijderen